Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ajmo jedno lako nedeljno opustajuce pitanje

da li mi zivimo u video igri?
drugim recima..kad se nesto odlucimo, recimo da li da skrenemo levo ili desno, da li je to nasa volja ili je neko pomerio dzojstik u tom smeru?

Simulacija?
Matrix?
..sta znam, mozda..
Ipak, da je simulacija u pitanju nema razloga da ne bude savrsena a zivot nije savrsen, cak naprotiv..
Losi programeri su dakle oni koji drze dzojstik...:lol:..drogiraju se pocesto..

Tu se radi o mogucnostima coveka ( uz podrsku cocacole ) realno uhodan sinhronizovan red postupaka...iako lici na dan mrmota...ili svakodnevno ponavljanje postupaka vodjeno nesvesnim...
Nesavrsenot ne dokazuje slobodnu volju, dokazuje da i covek ima svoj uticaj ali ako ga nije svestan onda i nije slobodna volja vec uticaj nesvesnog koje nije desifrovano...sto je opet neki djojstik.

i to retrogradni :D
Simulacija?
Matrix?
..sta znam, mozda..
Ipak, da je simulacija u pitanju nema razloga da ne bude savrsena a zivot nije savrsen, cak naprotiv..
Losi programeri su dakle oni koji drze dzojstik...:lol:..drogiraju se pocesto..
a ne/./..matrix je drugo
matrix je kad si ti u cauri i u glavi ti se odvija virtuelni svet
u mojoj prici ti zaista zivis zivot u pravom svetu ali preko mozga neko drugi upravlja onim sta radis.

Da, ali je pitanje kako
Često neprijateljima opraštaju pizdeki koji za drugo i nisu
Oni su jebene veličine, ljube i svoje neprijatelje. To mnogo ljepše zvuči nego biti samo obično *****.
Ne znam postoji granica do koje neko dodje dotera cara do duvara.
Tada ne moram osetiti destruktivnu mrznju prema nekome , ali situacija u koju me je doveo neopravdano me ne sprecava da ga polomim i posaljem u bolnicu da pije na slamcicu mesec dana , ne moram ga mrzeti zbog toga ......
neki tihi prezir

Pitanje
Može li ovo stanje svijesti čovjeka potrajati? Koliko?

Ovo mi stanje duha čovjeka izgleda na nivou crknutog konja. Sa druge strane tehnika i tehnologija izgleda skidaju vatre sa neba kao što je i predviđeno.
Ali vjerujem da ta tupost ne može trajati dugo. I da je ovo vrijeme apokalipse, otkrivenja, prodora u beskraj. Povratka isusa.
Kada?

Pitanje
Može li ovo stanje svijesti čovjeka potrajati? Koliko?

Ovo mi stanje duha čovjeka izgleda na nivou crknutog konja. Sa druge strane tehnika i tehnologija izgleda skidaju vatre sa neba kao što je i predviđeno.
Ali vjerujem da ta tupost ne može trajati dugo. I da je ovo vrijeme apokalipse, otkrivenja, prodora u beskraj. Povratka isusa.
Kada?

Stanje svesti i stanje duha nije isto..

Pitanje

Koliko može izdržati još ovaj nogomet prije nego se ugasi?

Gledam par minuta utakmicu, bez gledaoca.
Čak i sa punim tribinama vjerujem da nije moglo daleko a ovako mi izgleda kao teatar luđaka.
Ali teško se bilo šta odjednom gasi, treba vremena.
Koliko? Nekoliko mjeseci? Godina?

Back