Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мислим да си побркао осећаје и осећања !

- - -
Слично: Мени није јасно како можете овде да се скупите напишете 5 страна тоталне збрке између среће и радости

radost, ж
Значења:
  1. (значење изведено преко синонима) veselje, veselost, sreća, poletnost, lepršavost, ozarenost, razdraganost, vedrina, živahnost, dobra volja, razgaljenost, ushit, razigranost, merak, raspoloženost, фам. ćef фам., експр. lakoća експр. [1][н 1]
Референце

Павле Ћосић и сарадници, Речник синонима, Београд 2008, ISBN 978-86-86673-09-1

Djokovic kada da milion dolara utice da se na istoj listi pojavi deset njegovih rivala, Balasevic kada da 10000 evra zna se u tri kafane u koje je uticajan i gde ima tri coveka koja mogu to isto.
Uostalom, porediti ta dva sveta je ruzno sa strane ljudi koji nisu ni vodu odneli komsiji.
Narocito ako se divimo djokovicevom svetu javno, a u glavi su nam junaci srpskih serija, sto je cak dvolicno.

Sokratovo pitanje...

U slucaju pozara, koga cete spasiti? Suprugu ili dete?

Ako je mlada, suprugu jer može još da rodi..

Starija, pa prvo dete..

To je gotovo pravilo.
Pravilo je i u avionu u slučaju nesreće da majka prvo sebi stavi masku za disanje pa detetu.

E sad, ja bi prvo spašavala dete, pa oca.

A ko bi mogao da prvo ne spasi dete?

Dete.

Gubitak deteta ne bih podneo, a malo kasnije uz priču ucveljenog udovca koji je nesrećno ostao sam sa detetom nakon strašne tragedije, lako bih pobrao empatiju a time i simpatiju buduće supruge. 😂😂😂

Šta bi Sokrat rekao na ovo...

Sokrat je rekao: "Ja bih spasao svoju ženu. Ostarićemo zajedno, a ona bi mi rodila još dece. Ako bih spasao dete, to bi bila tragedija i večna tuga i za njega i za mene. Uvek bismo jedno drugo podsećali na tragediju. Dete bi izgubilo majku, možda bi dobilo maćehu koja ga ne bi volela kao majka..."

Svejedno, ili oba, zašto ne oboje? Ili nikog.
A sada treba spašavati vlastiti mozak. Da ga ne bi sjebali tako da u slučaju potrebe ne gleda požar nego govnjarenja iz neke priče.

Pa nije sve jedno, postoji pravilo pri teškim porođajima da se prvo spašava majka, ili u slučaju nesreće kod trudnica.

A gotovo je pravilo da muškarci biraju da se žena spašava u takvoj situaciji.

Teška je to dilema i odluka.

E sad, Nata je pitanje podigla na nivo vise kad se priuritala sta bi zena uradila u tom slucaju
i koga bi spasila, supruga ili dete...:cool:

Odgovor na to pitanje nateralo me je da se najezim...

Pa ja, kao žena sam osetljiva na decu, a i kao fizički slabija lakše bih spasila dete.
A onda bi tražila pomoć za majku.

Ali kažem, ko bi znao sigurno kako bi postupio.

Back