Filozofiranje o ženskom rodu

zato sto su zene glupe (u odnosu na coveka, da se razumemo). zato je i vrlo malo zena filozofa a i ono malo sto je, to je sve reaktivno.

dovoljno je da citiram Aleksa Kjerkegora koji kaze:

Alex Kierkegaard:
[T]he main problem with women is not that their brains lack something -- although I am sure that to a certain, very small degree perhaps, this must also be true. The main problem with women is that the healthier, prettier among them are too busy caring about how they look, finding attractive and rich sexual partners, making and raising children, etc., to have any time left over for truly challenging intellectual pursuits; while the abortive women, on the other hand, i.e. the ugly, the less obsessed with sex and prettiness, or kids and so on and so forth, DO sometimes find the time to engage with philosophy, but history has shown that they never get very far with it. And this is why: EXACTLY BECAUSE they are ugly, and generally abortive. Their lack of success with men and related-womanly activities (child-raising, etc.) make them psychologically disposed to SLANDER these activities, and to attempt to elevate the status and prestige of their own abortive condition: as "woman-in-herself", as Nietzsche would put it; as woman of equal status with men, and indeed with everything that exists; as women not even needing men in the last resort (and how absurd is a woman that does not need a man? Is there anything more abortive in the world than that? Just as abortive as a man who doesn't need women -- capacity for procreation here being the standard of abortiveness). In the end they even go as far as to demand that men should not like pretty women -- because this makes the ugly ones feel uncomfortable: that's what lies at the bottom of all "gender roles" issues: those who are BAD at these roles, instead of acknowledging this fact and striving to improve themselves (for this takes too much work), opt instead to SLANDER and attempt to bring into disrepute the very idea of roles.

i da citiram sebe sa jedne druge teme:

User Unfriendly:
poenta je da su feministiknje, kao i sve zene ciji je zivot motivisan ressentiment-om, u sta naravno ulaze i gotove sve filozofkinje, FRUSTRIRANE RUGOBE koje upravo zbog toga sto su rugobe ne slede svoje ZENSKE INSTINKTE (tojest ono sto stvarno zele, ono sto generalno sve zene zele, a to je briga o izgledu, seksualni partneri, briga o deci itd itd) sto je u Niceovoj terminologiji klasicna REAKCIJA, a posto su reaktivne osobe glupe osobe, to objasnjava zasto je feminizam i ostala "zenska filozofija" (npr. Ajn Rand) glupa stvar.

Vecina filozofa je imala izrazito negativno mishljenje o zenama.
Moze biti da je zbog toga shto zene odgajaju decu pa su samim tim stub sveta, a vecina filozofa vidi svet kao uzasno pokvareno mesto pa im koren problema u zenama i nachinu na koji vaspitavaju chovechanstvo.
A tu ima i ona da su zene izvor svog zla jer je svo zlo na svetu kad tad izashlo iz neke zene :D

Pokretao sam ja ovde par puta...Poznato...

Moram reči ružno:Yebe mi se šta su filozofi o ženama-i tako ne držim ni do jednog učenja naročito,a posebno
o onima koji su iz odbačenosti od žena (i majka odbacila kanda:mrgreen:) pokazali mrziteljstvo...
Moje učenje ne poznaje rodnost koju ne smatram faktorom...
Mala ispravka sem faktorom rasprave o dovođenja tog pitanja u normalu...
Postoji,istina,praktična razlika u načinu razmišljanja,ali je ona arhetipska...
Žene vole šoping i drangulije-to je arhetipski,a muški krupan plen...ŠTO NE ZNAČI
DA ŽEMSKAMA NE PORASTU OČI NA PEČENOG VOLA...:hahaha:
(Ne bih to bio ja kad bih odoleo napasti:mrgreen:)
Ali to su uglavnom praktične razlike...
A razlika između profesorice filozofije s Filozofskog i traktoriste iz Rasadnika u filozofskim
stavovima je takva da se use... usekneš...:mrgreen::hahaha:
Ili konobara koji poslužuje našu Borku produženom u obližnjem kafeu...
Da napomenem da je konobar ,inače ,poznat u svojoj družini po filozofskim stavovima?Ne treba?

Moj stav je ipak feministički i determinisano jasan kao dan:ŽENAMA JE SVE JASNO I NEMAJU
POTREBE DA UOPŠTE SPEKULIRAJU-TO JE OSTAVLJENO MUŠKIMA DA SE SNALAZE
U OVOJ KOMPLIKOVANOJ GUŽVI OD POSTOJANJA.:mrgreen:

Pozdrav domaciici teme ... i sagovornicima
;)

Drage, zgodne, sisate, guzate, lomne, tanke, debele itd.....zene,
Sve ste slatke

Ne vredi Vam taj Zenski XX, koliko nas Muski XY ,

Shvatite dragi slatkisi da M. vrse evolutivni pritisak preko Y na X

XX je osnova
XY je nadgradnja

-----
Kraj filozofije na ovoj temi, Ankora daj sledecu temu, a Borac ili Barbi moze da zatvori ...:mrgreen:
Ja

Pozdrav domaciici teme ... i sagovornicima
;)

Drage, zgodne, sisate, guzate, lomne, tanke, debele itd.....zene,
Sve ste slatke

Ne vredi Vam taj Zenski XX, koliko nas Muski XY ,

Shvatite dragi slatkisi da M. vrse evolutivni pritisak preko Y na X

XX je osnova
XY je nadgradnja

-----
Kraj filozofije na ovoj temi, Ankora daj sledecu temu, a Borac ili Barbi moze da zatvori ...:mrgreen:
Ja

Ja ne mogu, ne osećam se dovoljno kompetentnom.:aha:

Back