filozofija fasizma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Itekako zna I pojedinac šta oličuje danas fašizam u Srbiji!
1.Sudstvo nije treća vlast (osim zakonodavne I izvršne)-imamo samo jednu vlast SNS sa poslušnicima!
(Analogija s nacionalsocijalističkom partijom Dojčland je neukusna,ali ta paralela se ne sme ispustiti iz vida!)
2.Najveći I najsnažniji I neprikosnoven ekonomski subject je Vlada RS!
3,U medijima dominira (u političkim terminima) Veliki Vođa I vesti koje njegova SNS proizvodi!
4.Još je samo Ivan Ivanović ostao da se podsmevne vlastima! Spala knjiga na jedno slovo! N1 održava
zahtev iz EU da to ne diraju! Videćemo dokle!
5,Internet Srbija pod revizijom BIA! Briše se mnogo toga!
6.Vojska I policija sve netransparentniji!
7.Batina zavođenja vlasti po opštinama sve češća...Idu izbori pa se može odahnuti nakratko...
8.Socijalna politika sasvim poprimila dinaroidne oblike-pomaže se samo "naša"sirotinja...
9.Primitivizam da se udari po đepu one koji nemaju snage da se brane-penzionere-baš I ilustruje
ideologiju fašizma:crkni ako si slab! Plate javnih radnika ,na mala vrata,namirene,penzije jok! Šta im
povećali-to im uzeli za tv.pretplatu!:zelenko2:
itd...Ima tih znakova I obeležja još podosta-od komunalne policije do osionosti uprave I odsustva sluha
za problem "običnih"građana...

Tako da...ne treba se baš pouzdati u to da narod ne zna šta čini fašizaciju Srbije...Znaju,ali kako reče Borka
-to je iz naroda I izašlo! Kakvi smo -tako nam I sledi!
Znam da to negde nije baš tačno I da je nešto zloupotrebljeno,ali šta?
Zeitgeist?
Krivljenje mejnstrima silama mraka?
Mistiće,sve si nas zarazio tom masonerijom...:zelenko3:

Od 1-9. što si pobrojao je objašnjivo samo mekom okupacijom !

Ljudi, mi se ne borimo kao nekada protiv Miloševića, već protiv mreže pod mejnstrim forama demokratija, lj.prava i sloboda, a hibridni i specijalni ratovi takođe mute i straše sa fašizmom kao i sa terorizmom. Ko danas pomene strah od Komunizma taj je smešan - isprana stvar.

Ne postoji sistem bez zloupotrebe. Znaci treba izabrati onog u okviru kog su zloupotrebe najmanje opasne.

Ako smo mi pod mekom okupacijom Liberalnog Fašizma (Neoliberalizma) i ako se on sistemski toliko umrežio - zašto je tolika povika na ove naše primitivne nadri Fašiste ??

Zamajavanje pravih protagonista i skretanje vidljivosti stvarnog Liberalnog Fašizma u Srbiji, bankarske superklase, za nestvarni , jadni, primitivni nadri, naci-Fašizam !

Ala Nas muntaju sa tim jeftinoćama ...

~~~

Da rezimiramo, :

1.) najgori oblik ekstremnog fašizma od strane svetske superklase se uspostavlja u narandžastim revolucijama, kako bi došlo ekstremističkih ispada, osuda svetske javnosti ciljane vlasti i do smene regularno izabrane vlasti.

2.) Ako je zemlja primorana u Imperiju, tada se fašizam sputava, a uvodi se njegova karikatura fašizma kao oponent, tj kao opozicija koja ne može pobediti, marionetsku postavljenu vlast. Ove države i narod se proglašavaju primitivnim i nesposobnim u večitim i beskonačnim, neuspešnim tranzicijama. (Neoliberalno iscrpljivanje i isisavanje zemlje)

Ciklusi i spirale bede, vuku i urušavaju do beznađa ... dolazi do samoporicanja, do autošovinizma, do autodestrukcije. Tvrdi se da ništa ne valja i da smo za sve samo mi zaslužni

Poslednja izmena:
kao prvo zelim da zahvalim svima na ucescu o temi koja nimalo nije naivna, jer vidim jako konfrontirane stavove koji su delimicno ispravni, delimicno pogresni a delimicno plod potpuno drugog pristupa problemu koji sam naceo. vase monade su jako studiozne ali nisu slozene, jer kao sto znate slozenost nastaje iz onog najprostijeg i jednostavnog a to je ono o cemu sam i pisao u uvodnom postu, a to je spasenje.

istorija je bogata primerima gde su mnogi narodi veci od naseg nestali zauvek ili nestali u rasejanju ili nestali zbog gubitka teritorijalnih celina ili nestali jer su izgubili identitet...kad kazem nestali, mislim nestali na nekom globalnom nivou posto nije poznat nijedan zlocin nad nekim a da ne ostane materijalni dokaz ko je taj zlocin i sa kojim ciljem pocinio iako se mozda pocinilac nikada nije zvanicno pronasao. pitao sam se ko ce prvi da citira najveceg uma danas umberta eka i njegove teze... ne pada mi na pamet da polemisem oko njegove vivisekcije jednog, mogao bih da kazem drustvenog uredjenja koje je otislo u svoju suprotnost, mozda ne toliko kao kod drugih ali sasvim dovoljno da se kriticki um zapita kako je to moguce i ko je za to kriv. ovde se postavlja nekoliko pitanja koje su sustina nerazumevanja sa cime smo suoceni...

prvo je odnos prirode i obrazovanja, znaci odnos duhovnog i naucnog, a pod naucnim smatram elitisticko i pragmatsko do te mere da opovrgava sve ono sto nije dokazano. da ne bi mnogo ulazio u taj problem podseticu vas na konfucija i njegovu maksimu kada se javlja mudrac, kada covek ostaje priprost, a kada obican ćata... mudrac se postaje samo kada u sebi izgradis vest balans izmedju prirode i obrazovnog procesa...sve ostalo vodi u utopiju jedne ili druge vrste. ceo svoj zivot sam sledio samo taj put i mogu reci da sam dostigao i na jednom i drugom nivou stepen razumevanja i jednog i drugog taman onoliko da me niko ne moze praviti budalom, bilo losom teozofskom doktrinom, bilo kvazi naucnim radom koji ni kod samih tvoraca nema jako utemeljenje.

druga stvar se tice istorijskih uslovnosti... srbija ima srecu a i nesrecu da je pupak sveta i svako ko devastira tu sustinu da smo nista na karti, taj ili ne zna istoriju ili svesno prenebegava ono po cemu smo narod koji je ostavio dosta toga u istoriji cime se drugi ne mogu ponositi. biti na pravoj strani je uslov, a srbija je uvek u svojoj istoriji bila na pravoj strani. ko kaze da nije, taj laze, taj ne postuje hriscanska nacela, taj je siromasan duhom i konacno taj je demagoski patrljak. pitanje odnosa velikih sila spram malih drzava je uvek u istoriji nosilo konotaciju odmeravanja snage i moci spram poniznosti ili borbe za svoj identitet. sad dolazimo do trece stvari a to je identitet.

svaki narod ima svoj identitet i pravo na izrazavanje svog nacionalnog bica. svaki narod na zemaljskoj kugli se ne stidi svoje istorije, ma kakva ona bila. svaki narod na zemaljskoj kugli ako nema velikane u toj istoriji on ce od patrljaka i vodonosa praviti careve i kraljeve cak iako za to nema nikakvog osnova. svaki narod ce postovati i forsirati svoje kulturno nasledje pa taman da je na nivou shunda ili kicha. svaki narod koji ima crte dostojanstva ce reagovati ako mu neko zlonamerno, pogrdno, sa omalovazavnjem ili na bilo koji poznat ili nepoznat nacin uvredi naciju, zastavu, jezik, istoriju, crkvu, kulturu.... svaki narod na to ima pravo osim srbije...tako je nazalost danas i jedan od razloga zasto je i ova tema pokrenuta. ne zbog elitizma eka vec kao sto rekoh zbog opstanka nacije.

ponekad treba biti pragmatican iako istina nije samo sustina nasih ideja, pre svega o sebi. jos gore je kada covek svesno laze sebe jer se ne slaze sa stvarnoscu koju ne postuje, ne tolerise, ne ceni ili konacno patoloski mrzi. slaganje nastaje kada jasno razgranicimo sa cime trebaju da se slazu nase ideje vodilje a one su adhoc date kao pocetne tacke moje teme.

masta je jako lepa i na papiru deluje kao duga dok se ne opovrgne iskustvom. covek je delo prirode a ne maste i potpada pod njene zakone, pa ako neki covek u australiji moze da se sa njima nosi kao i onaj u britaniji, rusiji, azerbejdzanu ili iranu, ne vidim razlog da ni srbin ne moze. iskustvo je ono sto nas usmerava napred a ne masta jer masta je rezervisana za umetnike a iskustvo za one koji vode drzavu i narod... a iskustvao nam jasno kaze ko nam zeli dobro, ko ne, ko nas vekovima tlaci i ugnjetava, ko nam pije krv, ko nam ubija decu, ko nam sakati tek rodjenu naciju, ko pravi zavere, a ko ne... i taj faktor nikada ne treba zaboraviti.

kultura...ona je najznacajnija...ako umetnik koga postujem kaze da mi srbi nemamo neku veliku kulturu i dicimo se necim sto nije tako vredno, a taj razvijeni svet koji nas danas terorise, nasa srednjevekovna dela drzi pod zastitom uneska da ne bi neki evropski isil krenuo da ih razbija u ime novog liberalizma ili poretka gde se ponistava njegov duhovni identitet, onda ja ne znam sta se desava u njenoj glavi. ovakva mala srbija je iznedrila mnoge umetnike i umove svetskog glasa i nijedna zemlja u nasem okruzenju ne moze da se pohvali necim slicnim. srbija je uvek stajala na pravoj strani u globalnim sukobima za razliku od mnogih nasih komsija... mi smo pobednicka nacija i svako ko srbiju tretira kao porazenu ima neki kompleks.

toliko o sustini. kasnije cu o sitnicama...

To ... Maestro ...

~~

Rušenje danas u Srbiji liberalnog fašizma i njegove okupacione mreže u zamenu za istinske vrednosti jeste prioritet i velika žrtva !

Ukoliko je narod spreman sa elitom da izađe iz mišijih rupa i elita će doleteti sa visina, da se danas odrekne dekadencije, letargičnog nerada, male udobnosti, slabe sigurnosti, nepotrebnih kredita i lažne nade lažnih standarda, tada smo spremni na preokret.

ili

tiho odumiranje na 2-3 mil. stanovnika, gde će se srbska Sparta sa srbskom Atinom ponovo uzdići.
"...jer, kada poplava nadođe, pacovi će se podaviti, dok će samo orlovi odleteti u planine..."

Poslednja izmena:
Фашизам је идеологија која на прво место ставља државу. Појединац је небитан у фашизму, фашизам је обожавање државе. Све у фашистичком друштву мора да буде подређено држави и њеном напретку.Фашизам се често меша са нацизмом, што је грешка. Јер, за разлику од фашизма, нацизам представља обожавање једне расе. Није нимало случајно да је фашизам настао у Италији, јер је фашистичка идеја почивала на паганским концепцијама Старог Рима, а Стари Рим јесте био такво друштво где су сви били подређени римској држави.

Ето, морам да приметим да америчка држава данас има неке од основних елемената фашизма. У Америци, њеној идеологији и политици, заиста постоји један култ и обожавање америчке државе. Амерички национализам постоји, он је у вези са америчким империјализмом и неком мистичном вером да све што Америка ради јесте у склопу посебне мисије коју америчка држава има на овом свету. Томе је највише заслужан јудео-протестантски дух који је Америку представио као ,,изабрану земљу" и ,,Нови Израел" који има посебну мисију да шири ,,демократију" по свету. И постоји заиста мистична вера у америчку државу, та нека тежња да све буде подређено америчкој држави и њеним циљевима. У све се може сумњати, али никако у америчку државу и њене циљеве. Ко то ради, биће осуђен, сузбијан и сакнционисан.

Тако да је то, по мени, фашизам. И показује да је ,,прва земља демократије" заправо једна фашистичка држава.

Poslednja izmena:
Borka je citirala Umberta Eka-tu nema teoretski o čemu da se raspravlja...Ja sam u potonjem postu to primenio na Srbiju!
Pričali vi o tome šta vam volja Eko je u tim stvarima No1 u svetu! Ne kao autoritet (meni ni Šopi ni Hegel ne znače kao autoriteti),
već kao mudrac koji ne troši uludo reči!

Тако да је то, по мени, фашизам. И показује да је ,,прва земља демократије" заправо једна фашистичка држава.

Tako je !

300%, dodao bih samo da je u fašizmu bitan i korporativizam (korporativno i korporacijsko nije isto)., pri čemu su SAD preuzele jedan deo iz korporativizma i primenile ga u korporacijama, što za ostale društvene sektore u SAD-u nije slučaj.

Korporacije su se degenerisale, jer otatak društva nije mogao skladno da funkcioniše na korporativnom principu

- - - - - - - - - -

Borka je citirala Umberta Eka-tu nema teoretski o čemu da se raspravlja...Ja sam u potonjem postu to primenio na Srbiju!
Pričali vi o tome šta vam volja Eko je u tim stvarima No1 u svetu! Ne kao autoritet (meni ni Šopi ni Hegel ne znače kao autoriteti),
već kao mudrac koji ne troši uludo reči!

Nije volja već nevolja

Prouči korporativizam (pazi ! ne korporacije), pa ćemo diskutovati o fašizmu !

Poslednja izmena:
Evo još jednom za one koji sporo čitaju:

Umberto Eko: Fašizam- zlo u 10 tačaka

1. Prvo obeležje fašizma je kult tradicije a tradicionalizam implicira odbacivanje moderne. Poštovaoci tehnologije su kako fašisti tako i nacisti, dok je tradicionalistički mislioci obično odbacuju kao negaciju tradicionalnih duhovnih vrednosti. Međutim, iako je nacizam bio ponosan na svoja industrijska dostignuća, njegov modernizam je ležao tek na površini jedne ideologije koja se temeljila na krvi i tlu. Odbijanje modernog sveta kamufliralo se kao odbijanje kapitalističkog načina života, ali u prvom redu radilo se o odbijanju duha iz 1789. g. (1776. g. naravno). Prosvećenost, vek uma, važi kao početak modernog izopačenja. U tom smislu, fašizam se može definisati kao iracionalizam.

2. Iracionalizam je, takođe, ovisan o kultu akcije zbog akcije. Akcija mora uspeti pre mišljenja ili u potpunosti bez mišljenja. Otud kultura postaje sumnjiva čim se identifikuje sa kritičkim stavovima. Nepoverenje prema svetu intelekta uvek je bio simptom fašizma, od Geringovog otvorenog stava: "Kada čujem reč kultura mašim se za pištolj", do česte upotrebe izraza kao što su "degenerisani intelektualci", "jajoglavci", "jalovi snobovi", "univerziteti su gnezda crvenih". Službeni fašistički intelektualci uglavnom su bili angažovani u napadanju moderne kulture i liberalne inteligencije zbog izdaje tradicionalnih vrednosti. Nikakva se sinkretistička vera ne može oduprijeti analitičkoj kritici. Kritički duh provodi razlikovanja. U modernoj kulturi naučna zajednica hvali neslaganje kao nešto korisno za obogaćivanje znanja. Za fašizam neslaganje je izdaja.

3. Uostalom, razlike u mišljenju znak su raznolikosti. Fašizam raste i traži podršku tako što izrabljuje i naoštrava prirodni strah od različitog. Prvi apel jednog fašističkog ili predfašističkog pokreta usmeren je protiv došljaka. Tako je fašizam po definiciji rasistički.

4. Fašizam je nastao iz individualne ili socijalne frustracije. Stoga je tipičnim obeležjima istorijskog fašizma pripadao apel frustriranoj srednjoj klasi, klasi koja je trpela ekonomsku krizu ili osećaj političkog poniženja. U naše vreme, kada su stari "proleteri" postali malograđani fašizam sutrašnjice naći će svoju publiku u toj novoj većini.

5. Ljudima koji osećaju da im je otet njihov vlastiti socijalni identitet fašizam dodjeljuje kao jedinu privilegiju da su rođeni u istoj zemlji.To je izvor nacionalizma. Osim toga, jedna nacija dolazi do svog identiteta samo preko svojih neprijatelja. Stoga, u korenima fašističke psihologije, leži opsesija zaverom, najbolje je, međunarodnom zaverom. Sledbenici se moraju osećati opkoljenima. Toj zaveri najlakše je doskočiti pozivom na mržnju prema strancima. Ali zavera mora takođe doći iznutra: Jevreji su obično najbolji cilj jer imaju tu prednost da su istovremeno i unutra i spolja. U SAD prominentna instanca opsesije zaverom može se naći u "The New world Order", Peta Robertsona, ali ima i mnogo drugih.

6. Sledbenici se moraju osjećati poniženima očiglednim bogatstvom i moći svojih neprijatelja. Kad sam bio mladić naučili su me da mislim o Englezima kao narodu sa pet obroka. Oni su jeli češće od siromašnih, a i umerenih Italijana. Jevreji su bogati i pomažu jedni drugima putem tajnih mreža uzajamne podrške. Sledbenici moraju, međutim, takođe biti uvereni da mogu pobediti svoje neprijatelje. Tako, neprestanim pomeranjem retoričkog žarišta neprijatelji su istovremeno prejaki i preslabi. Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procene neprijatelja.

7. U Fašizmu ne postoji borba za život, naprotiv, život se živi samo zbog borbe. Zbog toga, pacifizam je kolaboracija sa neprijateljem. On je loš, jer život je stalna borba. To vodi Armagedonovom kompleksu. Kako neprijatelji moraju da budu pobeđeni, nužna je jedna odlučujuća bitka nakon koje će pokret zavladati svetom. Takvo "konačno rešenje" implicira iznova jedno razdoblje mira, novo zlatno doba, što protivreči načelu neprestanog rata. Nijednom fašističkom vođi nikada nije pošto za rukom da reši taj problem.

8. Elitizam je tipični aspekt svake reakcionarne ideologije, ukoliko je on u osnovi aristokratski, a aristokratski i militaristički elitizam imaju osobinu- preziranje slabijih. Fašizam može da zastupa samo jedan popularni elitizam. Svaki građanin pripada najboljem narodu na svetu, najbolji građani su članovi stranke, svaki Građanin može (ili bi trebalo) da pristupi stranci. Međutim, bez plebejaca nema patrijaca. Vođa zna da njegova moć nije demokratski preneta na njega nego nasilno osvojena i njemu je potpuno jasno da njegova snaga proizilazi iz slabosti masa, koju su tako slabe da trebaju i zaslužuju vođu. Kako je grupa hijerarhijski organizovana (po vojničkom modelu) svaki od nižih vođa prezire svoje potčinjene, kao što opet svaki od ovih potčinjenih prezire one njemu potčinjene. To pojačava svest o masovnom elitizmu.

9. Fašizam se temelji na selektivnom populizmu, na jednom takoreći kvalitativnom populizmu. U demokratiji građani imaju individualna prava, ali u svojoj celini poseduju politički uticaj samo na osnovu jednog kvalitativnog gledišta- poštuju se odluke većine. Za fašizam individue kao individue nema nikakva prava, dok je narod, naprotiv, shvaćen kao kvalitet, kao monolitni entitet koji izražava zajedničku volju. Kako veliki kvantitet ljudi ne može imati nikakvu zajedničku volju, vođa se predstavlja kao njen tumač. Izgubivši svoju delegiranu moć, građani više ne deluju; oni se pozivaju samo onda kada treba odigrati ulogu naroda. Zbog toga, narod nije ništa drugo do jedna teatralna fikcija. Kao dobar primer kvalitativnog populizma nije nam više potrebna. Piazza Venezia u Rimu ili Nirberški stadion. U budućnosti nas čeka jedan televizijski ili internet-populizam u kojem će emocionalna reakcija neke odabrane grupe građana biti prihvaćena kao glas naroda. Na temelju svakog kvalitativnog populizma fašizam mora biti protiv "trule" parlamentarne vlasti. Jedna od prvih rečenica koju je Musolini izrekao u italijanskom Parlamentu bila je: "Mogao sam pretvoriti ovo gluvo i sumorno mesto u logor za moje manipule"- "manipule" su jedinice od kojih se sastojala tradicionalna rimska legija. Ustvari, on je smesta pronašao bolji smeštaj za svoje manipule, ali je nešto kasnije likvidirao i Parlament. Gde god neki političar dovodi u pitanje legitimnost parlamenta zato što on ne izražava više volju naroda, tu smrdi na fašizam.

10. Fašizam govori novogovorom. Orvel je u "1984" izmislio novogovor kao službeni jezik Anglosoca, engleskog socijalizma, ali elementi fašizma zajednički su različitim oblicima diktature. Svi nacistički li fašistički školski udžbenici poslužili su se osiromašenim vokabularom i elementarnom sintaksom kako bi u klici zatrli instrumente kompleksnog i kritičkog mišljenja. Ali moramo se pripremiti i na druge oblike novogovora, čak i kada se pojavljuju u naizgled nevinom obliku popularnih tok-šoua. Ujutro, 27. jula 1943. saznao sam sa radija da je fašizam propao i da je Musolini uhapšen. Kada me je majka poslala po novine otkrio sam da novine na najbližem kiosku imaju različite naslove. Štaviše, nakon što sam pročitao te naslove postalo mi je jasno da u svakim novinama stoji nešto drugo. Naslepo sam se odlučio za jedne i na prvoj stranici pročitao proglas koji je potpisalo pet ili šest političkih stranaka, među njima i Komunistička partija, Socijalistička partija i Liberalna partija. Sve do tog trenutka verovao sam da u svakoj zemlji postoji samo jedna jedina stranka i da je u Italiji to Partito Nazionale Fasciste. Sada sam otkrivao da je u mojoj zemlji moglo postojati više stranaka u isto vreme. Kako sam bio pametan dečko, smesta sam shvatio da tako mnogo stranaka nije moglo preko noći da iznikne iz zemlje, da su one, dakle, neko vreme morale postojati u ilegali. Proglas na naslovnoj strani slavio je kraj diktature i povratak slobode: sloboda govora, štampe, političkog organizovanja. Te reči "sloboda", "diktatura", "prava"- tada sam ih čitao po prvi put u svom životu. Uz pomoć tih novih reči ponovo sam bio rođen kao slobodan čovek Zapada. Moramo ostati budni kako smisao tih reči ponovo ne bi dospeo u zaborav. Fašizam je još uvek oko nas, ponekad neugledno obučen. Bilo bi mnogo lakše za nas kada bi se na svetskoj sceni pojavio neko i rekao: "Želim drugi Aušvic, želim da crne košulje ponovo pradiraju italijanskim trgovima". Život nije tako jednostavan. Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primera svakog dana, na svakom mestu na svetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.

- - - - - - - - - -

Tako je !

300%, dodao bih samo da je u fašizmu bitan i korporativizam (korporativno i korporacijsko nije isto)., pri čemu su SAD preuzele jedan deo iz korporativizma i primenile ga u korporacijama, što za ostale društvene sektore u SAD-u nije slučaj.

Korporacije su se degenerisale, jer otatak društva nije mogao skladno da funkcioniše na korporativnom principu

- - - - - - - - - -

Prouči korporativizam (pazi ! ne korporacije), pa ćemo diskutovati o fašizmu !
Isti ku...đavo...z:cry:

Фашизам, који је настаао као одговор на комунизам, не бави се нацијом, него државом. Један од галвних аксиома фашизма је "Држава пре сих и пре свваког, а нарочито пре појединца. Фашизам, које је оригинално десна опција, никакве везе неам са национал-социјализмом, који је лева опција. У време другог светског рата, само си Италијаи Шпанија биле фашистичке земље. Ни један друга. Немци су били Социјал-Националисти. Потпуно невезано одд тога, ко је све с њима пактирао и што је практично цела западна аЕвропа напала СССР. У нападачкој војсци, једино није било Срба и Енглеза, а није било ни Богара, који јесу били део трећег рајха, ал је њихов услов за приступ, да њихови војници не иду на СССР. И тако даље.

Filozofija fašizma = filozofija kiča. Bez skrupula. Bez saosećanja. Nacizam = filozofija mržnje prema različitosti. Ako je jedan od atributa civilizacije prirodni impuls prema razumevanju života, onda se fašizam i nacizam nipošto ne mogu nazvati „civilizovanim“ ... pa makar fašizam zagovarao pokojni intelektualac Kalajić.
E da, ovde su intelektualci najodgovorniji za promociju fašizma. Salonski filozofi sa pedigreom nekadašnjih salonskih marksista, najčešće oni koji su se – nakon neuspešnih godina proboja po zapadnim zemljama – vratili da nam sole pamet o trulom Zapadu. Ima i onih koji šalju „reformatorske“ poruke iz svojih pariskih domova, i pozivaju na buđenje nacionalne svesti koje se, eto, njima desilo nakon što su na francuskom tv kanalu videli da se ovde loše živi.

Poslednja izmena:
Ako smo mi pod mekom okupacijom Liberalnog Fašizma (Neoliberalizma) i ako se on sistemski toliko umrežio - zašto je tolika povika na ove naše primitivne nadri Fašiste ??

Zamajavanje pravih protagonista i skretanje vidljivosti stvarnog Liberalnog Fašizma u Srbiji, bankarske superklase, za nestvarni , jadni, primitivni nadri, naci-Fašizam !

Ala Nas muntaju sa tim jeftinoćama ...

~~~

Da rezimiramo, :

1.) najgori oblik ekstremnog fašizma od strane svetske superklase se uspostavlja u narandžastim revolucijama, kako bi došlo ekstremističkih ispada, osuda svetske javnosti ciljane vlasti i do smene regularno izabrane vlasti.

2.) Ako je zemlja primorana u Imperiju, tada se fašizam sputava, a uvodi se njegova karikatura fašizma kao oponent, tj kao opozicija koja ne može pobediti, marionetsku postavljenu vlast. Ove države i narod se proglašavaju primitivnim i nesposobnim u večitim i beskonačnim, neuspešnim tranzicijama. (Neoliberalno iscrpljivanje i isisavanje zemlje)

Ciklusi i spirale bede, vuku i urušavaju do beznađa ... dolazi do samoporicanja, do autošovinizma, do autodestrukcije. Tvrdi se da ništa ne valja i da smo za sve samo mi zaslužni

Auu..

to je to,to sam cekao.Da kolega nije spomenuo temu,nikad ne bi naisao.

Sacu da se edukujem.

А нацизам је само пежоративни израз за Социјал-национализам. Левица.
11012182_710043262463772_4178648297465351708_n.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
borka, kad je srbija bila to o cemu govoris? Kad je proterivala, stavljala zute trake streljala kao deo drzavnog plana deo nesrpske populacije. Zamenjujes teze. Raspad jugoslavije nije nastao zbog srpskog fasizma vec zbog hrvatskog i slovenackog nacizma, na nivou rasne segregacije. Ovo o cemu pisem zagovarao je kalajic, vojko i savle kao odgovor hrvatskom preporodu. Tebi su milosevic kostunica i ovaj danasnji lazni car nosioci onoga cega se gnusas jer je koren nacionalizma u pitanju. Ds su bili ne fasisti vec nacisti, ne srpski naravno vec pioni velikih sila koji su unazadili srbiju kao retko ko jer su sve radili za tudje interese.zbog takve politike srbiji treba jedan ataturk.

novi momenat: kad god su se srbi budili u svom preporodu bilo je krvi...jednacina daje rezultat da je fasizam srbiji nepotreban jer se ne da kalemiti.
Kako onda zamisljas i kazi mi andersena koji je to smislio da u drzavi gde ima 90 posto hriscana, tradicionalista, patrijarhalnih da ne nabrajam, kako ces nakalemiti liberalizam...gejeve, trandze, lezbejke, usvajanje dece od njih, prava za pedofile, zoofile i slicne psihopate? Kako, jel tako sto ces max forsirati medije da ljudima ispiraju mozak, menjati zakone da bi se oni javno sprdali sa drzavom kao dragoljub sto si obrisala da jevreji treba da rovare protiv onih koji im daju slamku spasa. Slobode su jedno, onanija nesto deseto. Kao na izborima, ne moze mizerna stranja imati tajming kao najveca...a situaciju ovde znamo.

Е сад је капитализам дошао у своју задњу фазу, у којој се лишио потпуно хуманизма, ал је преварио радничку класу. Некад давно, пролетери нису имали шта да изгубе на западу. Сад је пролетер уједно и једнонога наркоманка и лезбејка са брадом, која има шта да изгуби. Може да изгуби осећај да је слободна, да буде брадата лезбејка. Има прво да се дрогира лаким дрогама, да буде скандалозно тупа и необразована, има право да парадира у костимима из пакла. Има право да удише лепак и да гласа за своје идоле на Евровизији. У исто време, власник бизниса ће били обавезно бели херетсексуални традиоционалиста, чија деца не напуштају дом у 18 години него наслеђују бизнис. Данашњи власник бизниса не иде на геј параде. Ал зато радничка класа може да гласа на Евровизији, што му, тако говедизованом даје утисак слобода среће и припадности западној цивилизацији. Већ опробан метод, после другог светског рата, када су Американци окупирали Италију и упутили је ка Санрему, који смо ми овде гледали као слику и прилику запада. Него, јунаци. У Србији никад није било фашизма, а камо ли Национал Социјализма. Овде испод-просечни снобови сваког иоле национално свесног човека сматрају фашистом.

Poslednja izmena:
dolazim na sustinu...kada nema principa jaka drzava pa tek onda ja radi se obratno...menjajmo svest naroda pa cemo onda imati drzavu po meri.nijedan iskreni patriota to nece podrzati, samo kvislinske vlade kao prosla kao ova i ko zna koliko drugih. Vucic fasista :lol: bice on sutra budista ako treba. Stranka koja je bila laz od samog nastanka jer je bila lazna opozicija milosevicu, stranja koja je reketirala sve vidjenije da nosi barjak progresa i zdravog fasizma? Oni bre skolama prodaju crkotine i njihov jugend oslovljava narod kao kmetove...srbiji treba skolovani firer sa mudima koji ce zapad postaviti gde im je mesto a u srbiji sigurno nije. Tek tada se moze pregovarati o bilo cemu jer ne trcimo mi kod njih vec ce oni kod nas jer im trebamo...ali kao drzava a ne drolja koja se podaje svakom za sitnis pa se jos i hvali kako je bila yebana od velicina.

i sta znaci teorije zavere? Kada god se spomene neki postupak koji dovodi nama samo stetu a njima korist, onda je to ekonomija, kada nam cepaju drzavu a komsijama ne, to nije zavera mi uobrazavamo. Onda u razgovoru takvih zutih mozgova spomene se milosevic i sintagma udruzeni zlocinacki poduhvat...znaci mi glupi srbi umemo da budemo zaverenici a zapadnjaci i cionisti ne, oni su cvece.
Osudjen je ivanovic bez ijednog dokaza od strane vucicevih prijatelja. Optuzen je nole koga niko ne moze da pobedi da je 2007 namestio mec i od koga...italijana koji nemaju jedan sport gde ne namestaju.
Dve dnevne zavere samo zato sto su akteri srbi.

Dok je Franko bio Bog br.2 u Španiji,Španci su uživali...
Danas im je lose I rado bi opet nekog diktatora?
:hahaha:
Lepo si me zasmejao...
I Srbija bi opet da ima Gedu?
Sad svi vole Vučića?
Eno ti Južna Amerika-vise ni jednog diktatora I svi prosperiraju,a svi prošli tu Golgotu fašizma I diktature...
Svi su imali svog Pinočea...
Uostalom,vise ne tapšu po leđima Vučića u EU jer čuju glasove pobune odavde.
Na otvaranju vaterpolo turnira Europe se nije samo Nikoliću I Vučiću zviždalo,već I fašizmu u pokušaju...
Srbija je antifašistička zemlja I fašizam je nespojiv s Pravoslavljem! To što dinarci u SPC vode glavnu reč,
uostalom I u politici je problem koji će se teže rešiti-ksenofobija vam znak raspoznavanja uz ono brateeee...:zelenko3:
Rajna-Majna Dunav ste zamenili s Dinara-Drina -Dunav...Samo...Kako odrstaju mladi-te vase budalaštine koje uzgred
u EU ne možete uneti takve golišave,već ih morate obući I obuti po P.S. jer će biti egzecir I ko bude štrčao unuka
Merkelove će po dupetu!:deda:

nisam pri kompu pa cu kratko...kakve mi veze imamo sa diktaturom, pinocheom, aljendeom...jevrej koji se ovde svaki dan spda sa pravoslavljem i likom isusa govori o doktrini jake drzave gde je crkva oslonac? Jako prosperitetne vidim, sirotinje po favelama gl. Privredna grana sverc narkotika i sl...i ne zanosi se sada su takve mirne kako kazes jer su izjashene od amera do krvi...zasto izrael nije tako miran? Da li to znaci da u njemu cveta fasizam jer ti je to poenta...konacno adolf je bio polujevrejin a ne srbin.
A za vucica cu ti reci nesto iako mi se gadi...on nije ni svestan kakvu sada ima sansu, ne za sebe no za srbiju.
I nalupao si se...nasu su kmecali putinu za ss300 a on im je dao maketu ss400 jer ni zastareo 300 nece da daju nekom ko je nesposoban i prevrtljiv.

i nije poenta da uzivamo vec da budemo ponosni na svoju drzavu i na ono sta ona predstavlja. Ja ovde pricam o blagostanju duha a ti stalno o materijalnom...tu se nasi narodi razlikuju iako oba imaju blagostanje kao princip...s time sto jedan blagosilja plod koji kupi na pijaci jer je od boga a onaj drugi kune istog koji na prodaji samo zeli da zgrne profit.
Zato ce pravoslavlje nadziveti koristoljubje.

ako voli delove konja u krevetu mozda bi.
Da sam ja na vlasti prvu stvar koju bi uradio, pohapsio bi sve ove dos i narodne kvislinge jer su svi do jednog radili za tudje interese na stetu svog naroda. Od njihove zaplenjene imovine ovde i napolju napunio bi odmah budzet i poceo da vracam dug mmf istn kao sto je putin uradio.
Mozes se smejati ali za 2 godine niko ne bi prepoznao srbiju jer pouceni kaznama ovih kvislinga nikom na pamet ne bi palo ni bombomjeru da primi.
Jaka centralna vlast sa tvojim projektom za makar pola veka a ne cionistickim gde ulazis u udruge sa albancima balijama i hrvatima gde je dovoljna iskra da sve ode u 3pm.

Odvratno slaba država i mlitavi ljudi do samog gađenja - tu nema fašizma !

Zašto bi nas poštovale države i supersile koje su nas okupirale ili koje hoće da nas stave pod svoje, ako nemamo elementarnog dostojanstva, čvrstine i državotvornog duha.

Ako neko misli da će nas neko poštovati i poslovati sa nama, tako što ćemo prihvatati zahtevane slabosti, dekadenciju, razjedinjenost, bezkrakternost itd ...debelo se vara !

Agenti od uticaja, korisni idioti i ekonomske ubice su u drugosrbijanskoj i soroševskoj Srbiji tzv. otvorenog društva.

E, moji naivni i povodljivi Srbi, samo vi džite širom otvorena javna vrata, prozore i frižidere !

Odvratno slaba država i mlitavi ljudi do samog gađenja - tu nema fašizma !

Zašto bi nas poštovale države i supersile koje su nas okupirale ili koje hoće da nas stave pod svoje, ako nemamo elementarnog dostojanstva, čvrstine i državotvornog duha.

Ako neko misli da će nas neko poštovati i poslovati sa nama, tako što ćemo prihvatati zahtevane slabosti, dekadenciju, razjedinjenost, bezkrakternost itd ...debelo se vara !

Agenti od uticaja, korisni idioti i ekonomske ubice su u drugosrbijanskoj i soroševskoj Srbiji tzv. otvorenog društva.

E, moji naivni i povodljivi Srbi, samo vi džite širom otvorena javna vrata, prozore i frižidere !

Мистик. Потписујем, Потпуно си у праву. Људи без отаџбине, безвредни су људи, по аршинима западног света. А они којима до отаџбине није стало, безвредни су и по мени потпуно. Чак и кад су паметни и образоваани, безсловесно су јалови.

Dok je Franko bio Bog br.2 u Španiji,Španci su uživali...
Danas im je lose I rado bi opet nekog diktatora?
:hahaha:
Lepo si me zasmejao...
I Srbija bi opet da ima Gedu?
Sad svi vole Vučića?
Eno ti Južna Amerika-vise ni jednog diktatora I svi prosperiraju,a svi prošli tu Golgotu fašizma I diktature...
Svi su imali svog Pinočea...
Uostalom,vise ne tapšu po leđima Vučića u EU jer čuju glasove pobune odavde.
Na otvaranju vaterpolo turnira Europe se nije samo Nikoliću I Vučiću zviždalo,već I fašizmu u pokušaju...
Srbija je antifašistička zemlja I fašizam je nespojiv s Pravoslavljem! To što dinarci u SPC vode glavnu reč,
uostalom I u politici je problem koji će se teže rešiti-ksenofobija vam znak raspoznavanja uz ono brateeee...:zelenko3:
Rajna-Majna Dunav ste zamenili s Dinara-Drina -Dunav...Samo...Kako odrstaju mladi-te vase budalaštine koje uzgred
u EU ne možete uneti takve golišave,već ih morate obući I obuti po P.S. jer će biti egzecir I ko bude štrčao unuka
Merkelove će po dupetu!:deda:

Ovakavo površno tumačenje vodi celu Srbiju u koncentracioni logor !

Liberalni fašizam umreženjem odavno vlada Srbijom, ostaje mu samo kako da iskontroliše kada glupi i povodljivi Srbi ukapiraju da su korak pred sofiisticiranoj gasnoj komori.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back