Filološki fakultet

Uh, ja se toliko lomim za taj filoloski fax. Toliko bih zelela da studiram jezike, ali ne znam sta cu ako ne uspem da se zaposlim :confused:
Mogu da zamislim sebe kao prevodioca ( u najgorem slucaju kao profesora u skoli...hh...najezim se od toga), ali mi je to i dalje nekako labavo i klimavo :neutral:

Uh, ja se toliko lomim za taj filoloski fax. Toliko bih zelela da studiram jezike, ali ne znam sta cu ako ne uspem da se zaposlim :confused:
Mogu da zamislim sebe kao prevodioca ( u najgorem slucaju kao profesora u skoli...hh...najezim se od toga), ali mi je to i dalje nekako labavo i klimavo :neutral:

Ma sta ti je predavati u skoli je vrh :) OK plata, OK radno vreme, raspuste da ne pominjem. A, sudeci po mom licnom, kao i iskustvu mojih kolega koje poznajem, lakse je se zaposliti kao prevodilac, nego u skoli, sve i da to i zelis...A sad, sto se tice teskoca zaposljavanja, ni u jednoj struci se nije lako zaposliti, pa ni u ovoj nasoj :( A najbolje u zivotu ce ti ici, bar po mom misljenju, ako radis ono sto volis. Sve najbolje u svakom slucaju :)

Da pitam nesto...Da li se ,ako nameravam da upisem strani jezik,gledaju ocene bas iz tog jezika,ili mogu iz drugog stranog jezika..??
Hmmm mislim da iz tog... znam sigurno ako upisuješ neki jezik koji nisi učila sama biraš iz čega ti gledaju, tj. oni sami uzmu onaj predmet iz kog imaš bolje ocene, ali čini mi se da ti je, ako upisuješ ruski, predmet od značaja ruski. Prošvrljaj po forumu faksa, nisam najsigurnija ali mi je logično. ;)

Ne gledaju se ocene koje učiš 8 godina.

Odakle njima na fakultetu uvid u to šta si učila u osnovnoj školi?!

Osim toga, ako iz "glavnog jezika" imaš 3 a iz "sporednog" 5, gledaće ti sporedni. To je sigurno ako ne upisuješ glavni. Ako ne, nije, kao što sam i rekla u prethodnom postu.

Back