Tusenfryd
Poznat
- Poruka
- 7.674
Ako se ne varam, ti si završila u Novom Sadu?Уф, ала оцрнисте филолошки....
Ја на њему нашла и мужа чак...
Шта фали раду у школи?
1. ''Трудничко радно време'' (док остали цркавају од 7 до 5 или још горе од 9 до 5, ви радите од 8 до 12-1)
2. Државна служба је државна служба. Ако радите у приватној фирми питање је хоће ли вам уплатити стаж, социјално, хоће ли продати фирму или је затворити...
3. Плата просечна, али сигурна.
4. Имате пола јуна, јул и пола августа слободно...и зимски и пролећни распуст плус.
5. Имате могућност да се учланите у јак синдикат који ће вас штитити.
6. У слободно време (којег имате довољно) држите приватне часове или лекторишете...
...Чисто да не буде све тако црно.
Ја се не бих мењала ни за шта...![]()
Najviše što smeta meni na filološkom i što mi se čini da smeta i većini ljudi koji su ovde postovali jeste neorganizovanost fakulteta - ko preživi pričaće. Svi imaju problema sa šalterušama, ali iz svog skromnog studentskog iskustva rekla bih da niko ne priča tako jezive priče o šetanju od šalteruše do prodekana preko šefa odseka za studentska pitanja i nazad kao studenti filološkog.

Plus, rad u prosveti je super, ali bar polovina svršenih studenata filološkog školi ne može ni da priviri jer je završila albanski, italijanski, opštu književnost, kineski, i da ne nabrajam sad.