Filološki fakultet

Ma, na našem faksu se uči mahom iz hrestomatija (fotokopiranih udžbenika i delova udžbenika skupljenih na gomilu), tako da pretpostavljam da je i na arapskom tako... Samo se ti lepo opusti i ne brigaj brige, kad dođeš na faks reći će ti profesori šta ti treba i odakle. ;)

Budući da sam samofinansirajući, koliko ispita treba da dam da bih sledeće godine bila na budžetu? Da li je za prelazak na budžet bitan prosek? Kakvi su profesori? Kažeš da ne studiraš arapski, ali da li si nešto čula? Ima li zaguljenih? Kako obično prolaze studenti arapskog jezika? Da li poznaješ nekoga ko studira arapski?

Hvala!:)

Ja sam provela na filoloskom,odsek anglistika, sedam godina.Onda sam u inostranstvu pocela skoro iz pocetka i uspela ne samo da diplomiram , nego i da mnogo naucim.
Secam se ipak sekretara na anglistici.
Cekala sam u redu oko dva sata da predam prijavu za ispit,onda kad sam usla, on mi je rekao da izadem napolje i kazem dobar dan,pa sam tako i uradila.Onda je on uzeo papir,a ja sam rekla dovidenja.
Prvi put sam ga videla kad sam se kao gimnazijalka popela na drugi sprat i ovorila njegova vrata sa pitanjem sta da ucim za prijemni.Stajala sam na vratima nekoliko minuta, dok je on gledao i cutao.
Na kraju je pokazao palcem na dole i rekao da kupim informator u skriptarnici.
Poslednji put sam ga videla dok sam polagala ispit, poslednji na koji sam izasla na tom fakultetu, pred troclanom komisijom.
Ucionica je bila puna studenata ,on je upao i vikao na profesore otprilike ovako MENE DA ZAJEBAVATE ***** VAM MATERINA POKAZACU VAM JA
Videla sam ga jos jednom, kad sam dosla na filoloski da nostrifikujem diplomu.
Sedeo je kod prodekana i pio kafu,a kreveljio se kao ratnohusacki novinar s pocetka devedesetih.
Vrlo lepo raspolozen, na kraju mi je dobacio SAD UPISI KUURS

Ja sam provela na filoloskom,odsek anglistika, sedam godina.Onda sam u inostranstvu pocela skoro iz pocetka i uspela ne samo da diplomiram , nego i da mnogo naucim.
Cekala sam u redu oko dva sata da predam prijavu za ispit,onda kad sam usla, on mi je rekao da izadem napolje i kazem dobar dan,pa sam tako i uradila.Onda je on uzeo papir,a ja sam rekla dovidenja.
Prvi put sam ga videla kad sam se kao gimnazijalka popela na drugi sprat i ovorila njegova vrata sa pitanjem sta da ucim za prijemni.Stajala sam na vratima nekoliko minuta, dok je on gledao i cutao.
Poslednji put sam ga videla dok sam polagala ispit, poslednji na koji sam izasla na tom fakultetu, pred troclanom komisijom.
Ucionica je bila puna studenata ,on je upao i vikao na profesore otprilike ovako MENE DA ZAJEBAVATE ***** VAM MATERINA POKAZACU VAM JA
Sedeo je kod prodekana i pio kafu,a kreveljio se kao ratnohusacki novinar s pocetka devedesetih.

Opet ja.Juce, tek sto je isteklo pet sati otkako ovo predhodno napisah, presretose me na biciklistickoj stazi dva policajca i sprovedose u policijsku stanicu.
Zadrzali su me pet ,sest sati.
Ja zivim dosta jednolicno, svaki dan radim iste stvari i do sad me nisu primecivali,a kamoli zaustavljali i privodili.

:dash:

ja sam nazalost tj. na srecu pozaboravljala sve te kafkijanske scene sa nosanjem papira tamo i vamo...

pecinski ljudi, aint it? ;)

Electra
primeti molim te cudnu pojavu na poslednjih nekoliko strana diskusije
temu pokusavaju da spinuju clanovi sa 3 do 35 poruka. Loguju se da bi vozili svoju pricu i NE SLUSAJU.

Znaci dragi moji IDIJOTI
Imate DVA uva i JEDNA usta
i ne prekidajte SVAKI SMISLENI RAZGOVOR svojim upadicama koja vam .doc trebaju i treba li licna karta WTF?

MARSH na sajt FF koji TOLIKO reklamirate,

Ajde marsh.
:D

svidja mi se ovaj post:mrgreen:

a majke mi

postoji sajt filoloskog pa se informisite

Planiram da upisem italijanski, za drugi jezik bih uzela japanski.
Je l' tacno da drugi slusam dve godine i dajem samo jedan ispit na kraju druge?
Ne razumem bas izbornost predmeta. Devet predmeta su u opticaju na prvoj godini, izborna su cetri. Je l' sva cet'ri ne moram da ucim ako ne zelim?Kakvi su to espb bodovi i na sta uticu?

Electra
primeti molim te cudnu pojavu na poslednjih nekoliko strana diskusije
temu pokusavaju da spinuju clanovi sa 3 do 35 poruka. Loguju se da bi vozili svoju pricu i NE SLUSAJU.

Znaci dragi moji IDIJOTI
Imate DVA uva i JEDNA usta
i ne prekidajte SVAKI SMISLENI RAZGOVOR svojim upadicama koja vam .doc trebaju i treba li licna karta WTF?

MARSH na sajt FF koji TOLIKO reklamirate,

Ajde marsh.
:D

ajmo jos jednom
:mrgreen:

FILOLOZI POMOZITE.Trebaju mi brojevi telefona ljudi koji spremaju danski,nisam iz BGD pa bi mi odgovarala vikend varijanta, intenziv.Ima nas vise iz mog regiona 5-7 koji bismo ucili.Ako nemate moze li mi neko poslati broj telefona biblioteke na skandinavistici u bgd.UPOMOC I HVALA.

Ja sam na Filoloskom, studiram srpski jezik i knjizevnost, zavrsavam drugu godinu,a jos uvek me drzi euforija :)
Jeste da su neorganizovani, u haosu, bezobrazni, ali ako stvarno volis ono sto izaberes (i, naravno, uz malo truda), moze to sasvim OK da ispadne.

ne moraš ništa da kupiš, sve imaš u bibliotekama, kupiš samo ono što želiš da imaš

Netačno! Grupa 06 ima program koji podrazumeva hiljade i hiljade stranica, što knjiga, što literature. U spisku lektire za svaku od "književnosti" nalaze se knjige koje su lako dostupne, ima ih u svakoj biblioteci....Ali takođe, tu su i knjige poput žitja iz srednjovekovne, poezija iz "Dubrovačke književnosti" ili potpuno izdanje Dekamerona iz opšte I, koje možeš čitati samo na faxu. Problem sa bibliotekama na Filološkom leži u tome što nema dovoljno knjiga ni lektire ni predviđene literature....Pa onda nedeljama čekaš da bi iskopirao nekoliko stranica.... I tačno je da ništa ne kupuješ.....samo što silan novac daješ na kopiranje...pa mu na kraju dođe na isto, zar ne? Da ne pominjem "vandale" (neću ih nazvati studentima jer to nisu) koji iscepaju pogovor ili predgovor knjige...ili profesore koji "pozajme" jedan jedini primerak i ne vraćaju ga mesecima pa i godinama...

Back