Filološki fakultet

Уф, ала оцрнисте филолошки....:(

Ја на њему нашла и мужа чак...:mrgreen:

Шта фали раду у школи?
1. ''Трудничко радно време'' (док остали цркавају од 7 до 5 или још горе од 9 до 5, ви радите од 8 до 12-1)
2. Државна служба је државна служба. Ако радите у приватној фирми питање је хоће ли вам уплатити стаж, социјално, хоће ли продати фирму или је затворити...
3. Плата просечна, али сигурна.
4. Имате пола јуна, јул и пола августа слободно...и зимски и пролећни распуст плус.
5. Имате могућност да се учланите у јак синдикат који ће вас штитити.
6. У слободно време (којег имате довољно) држите приватне часове или лекторишете...

...Чисто да не буде све тако црно.;)

Ја се не бих мењала ни за шта...:)
Ako se ne varam, ti si završila u Novom Sadu?

Najviše što smeta meni na filološkom i što mi se čini da smeta i većini ljudi koji su ovde postovali jeste neorganizovanost fakulteta - ko preživi pričaće. Svi imaju problema sa šalterušama, ali iz svog skromnog studentskog iskustva rekla bih da niko ne priča tako jezive priče o šetanju od šalteruše do prodekana preko šefa odseka za studentska pitanja i nazad kao studenti filološkog. :(

Plus, rad u prosveti je super, ali bar polovina svršenih studenata filološkog školi ne može ni da priviri jer je završila albanski, italijanski, opštu književnost, kineski, i da ne nabrajam sad.

Ja sam upisala davne 1998. Polovinu ukupnog broja ispita sam dala za godinu i po dana i čudila se koji debil ne može da završi za četiri-pet godina. Ipak, filozofiju kod Neškovića sam polagala šest puta, učila iz one hrvatske hrestomatije i plakala. Psihologiju sam polagala bezbroj puta, na ispitima gledala devojke koje pred profesorom padaju u očaj, plaču, gube se i pitaju kako da polože. Valjda, zbog svega toga, više psihički nisam mogla dalje. Stala sam nakon treće, imala nekoliko pokušaja da nastavim ali sam se od svega odavno udaljila.

Sada radim, imam porodicu i već dve godine nisam ni obnavljala.

Nešto se nosim mišlju da se prebacim na kragujevački filološki pa da probam nešto na daljinu. Zna li neko da li je to moguće i da li je tamo nešto jednostavnije studiranje nego u Beogradu?

Moje iskustvo sa filoloskim je super, zavrsila sam ga u roku,bez velikih cimanja,sednes i naucis i nema tu filozofije ...
Ko misli da ce "na srecu" proci neki ispit, vara se.. Dok se ne zagreje stolica, nijedan fakultet se ne moze zavrsiti ...

Ja sam upisala davne 1998. Polovinu ukupnog broja ispita sam dala za godinu i po dana i čudila se koji debil ne može da završi za četiri-pet godina. Ipak, filozofiju kod Neškovića sam polagala šest puta, učila iz one hrvatske hrestomatije i plakala. Psihologiju sam polagala bezbroj puta, na ispitima gledala devojke koje pred profesorom padaju u očaj, plaču, gube se i pitaju kako da polože. Valjda, zbog svega toga, više psihički nisam mogla dalje. Stala sam nakon treće, imala nekoliko pokušaja da nastavim ali sam se od svega odavno udaljila.

Sada radim, imam porodicu i već dve godine nisam ni obnavljala.

Nešto se nosim mišlju da se prebacim na kragujevački filološki pa da probam nešto na daljinu. Zna li neko da li je to moguće i da li je tamo nešto jednostavnije studiranje nego u Beogradu?

Meni filozofija bila prvi ispit (prvi pravi tj, lingvistiku ne racunam jer je bio test) - 10 ;)
Cisto da znate ko je Betty kad se zalaze da se FF pretvori u trzni centar jer bilo vise koristi od njega :D
A da, btw i lingvistika je bila 10.

Ako saznas javni i ovde na forumu....

Poslednja izmena:
Mrvice, čime se baviš sada? :)

Electra
primeti molim te cudnu pojavu na poslednjih nekoliko strana diskusije
temu pokusavaju da spinuju clanovi sa 3 do 35 poruka. Loguju se da bi vozili svoju pricu i NE SLUSAJU.

Znaci dragi moji IDIJOTI
Imate DVA uva i JEDNA usta
i ne prekidajte SVAKI SMISLENI RAZGOVOR svojim upadicama koja vam .doc trebaju i treba li licna karta WTF?

MARSH na sajt FF koji TOLIKO reklamirate,

Ajde marsh.
:D

Poslednja izmena:
Najviše što smeta meni na filološkom i što mi se čini da smeta i većini ljudi koji su ovde postovali jeste neorganizovanost fakulteta - ko preživi pričaće. Svi imaju problema sa šalterušama, .

pre par dana samo sto nisam pocela da placem koliko me je iznervirala
stizem u minut do kraja radnog vremena, i u tom momentu salterusa objavljuje : DOSTA ZA DANAS
onako fino umilniim glasom je pitam : joj.....jel moze samo ova potvrda jos?

, to je 20 sek posla
i ona stoji gleda u mene nekoliko sekundi...... nada u meni jos postoji ...... i izgovara:
Dodjite sutra

:sad2:

Užasne su! Ja sam preživljavala agoniju pri upisu druge godine, i to ne zato što mi fali nešto za uslov, pa ajde, neće da me upišu, nego zato što sam imala duplo više od uslova i odmah sam predstavljala problem...

kako sam uživala što je Mališa jednu od tih napljuvao preda mnom i naredio joj da obavi šta sam je ja ceo dan, tj. njeno radno vreme, moljakala... a ona ko kučence :twisted:

Zdravo,devojke.:D
Mozete li mi reci sta moze da se radi sa zavrsenim spanskim jezikom na FF? Tek upisujem gimnaziju,ali eto,rekoh da se raspitam unapred... :mrgreen:
i sa kojim jezikom je veca mogucnost zaposlenja,sa italijanskim ili spanskim?

Zdravo,devojke.:D
Mozete li mi reci sta moze da se radi sa zavrsenim spanskim jezikom na FF? Tek upisujem gimnaziju,ali eto,rekoh da se raspitam unapred... :mrgreen:
i sa kojim jezikom je veca mogucnost zaposlenja,sa italijanskim ili spanskim?
Pa, mozes da budes profesor na fakultetu, u skoli, na nekom kursu, da dajes privatno casove, da prevodis, a ako imas dobre veze da se ubacis u ambasadu... Ima tu dosta varijanti, sve zavisi odakle si i koliko u tvom mjestu gdje zivis ima mogucnosti za zaposlenje s ovim jezikom...
Ne znam zasto, ali ja mislim da je bolji italijanski...

Pa, mozes da budes profesor na fakultetu, u skoli, na nekom kursu, da dajes privatno casove, da prevodis, a ako imas dobre veze da se ubacis u ambasadu... Ima tu dosta varijanti, sve zavisi odakle si i koliko u tvom mjestu gdje zivis ima mogucnosti za zaposlenje s ovim jezikom...
Ne znam zasto, ali ja mislim da je bolji italijanski...

iz Beograda sam...
sta je najplacenije? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kao studentkinja filoloskog mogu da kazem da je fakultet tesko sranje a na muskarce zaboravite...Ima mozda 2ojica koji su muski a ostalo je nesto izmedju emo i gej... Asistent na staroslovenskom je ekstra frajer...sad mi zao sto nemam taj predmet...

Kao studentkinja filoloskog mogu da kazem da je fakultet tesko sranje a na muskarce zaboravite...Ima mozda 2ojica koji su muski a ostalo je nesto izmedju emo i gej... Asistent na staroslovenskom je ekstra frajer...sad mi zao sto nemam taj predmet...
Strasno...Ti dolazis na fakultet da 'vatas momke po njemu. :eek::eek:
Da te obavestim,dosla si na pogresno mesto,ne zato sto nema 'momaka kakve trazis',vec sto je to fakultet. :confused:

Back