Filološki fakultet

zasto ljudi odustaju? zato sto na ispitu od 6 delova, svaki put padnes po jedan deo (samim tim padas ceo ispit), zato sto se ispiti polazu i po 15 puta (i to ne zato sto student ne nauci), zato sto profesorka trazi da ispit odgovaras njenim recima, zajedno sa zarezima i tackama, zato sto literatura koja treba da se procita za ispit probija moj plafon ako redjam knjigu na knjigu, zato sto apsolventi ne znaju jezik, zato sto je osoblje fakulteta ocajno neljubazno i nema nameru da odgovori na prosto pitanje, zato sto studenti imaju fobiju od "zena na salterima", zato sto na svakom koraku gledaju da ti uzmu pare, zato sto je organizacija katastrofalna itd. itd... da ne plasim ovu decu sto su sad upisala....
ja jos nisam odustala, ostalo mi je jos malo pa sam se zainatila... ali da sam frustrirana - jesam ... jedina svetla tacka u celoj prici je sto nisu uspeli da mi zgade jezik koji sam upisala zato sto ga volim, i zato sto od tog jezika imam para :)

schatje:
zasto ljudi odustaju? zato sto na ispitu od 6 delova, svaki put padnes po jedan deo (samim tim padas ceo ispit), zato sto se ispiti polazu i po 15 puta (i to ne zato sto student ne nauci), zato sto profesorka trazi da ispit odgovaras njenim recima, zajedno sa zarezima i tackama, zato sto literatura koja treba da se procita za ispit probija moj plafon ako redjam knjigu na knjigu, zato sto apsolventi ne znaju jezik, zato sto je osoblje fakulteta ocajno neljubazno i nema nameru da odgovori na prosto pitanje, zato sto studenti imaju fobiju od "zena na salterima", zato sto na svakom koraku gledaju da ti uzmu pare, zato sto je organizacija katastrofalna itd. itd... da ne plasim ovu decu sto su sad upisala....
ja jos nisam odustala, ostalo mi je jos malo pa sam se zainatila... ali da sam frustrirana - jesam ... jedina svetla tacka u celoj prici je sto nisu uspeli da mi zgade jezik koji sam upisala zato sto ga volim, i zato sto od tog jezika imam para :)

šalter - psihologija, indeed....a za prijavu ispita red se protegne do ISPRED zgrade, na ulicu, opušteno.....
Jezici su svetla tačka, ovo je novi Vavilon :)

Ljudi ja sam godinama zivela u zabludi da je Filoloski samo mene isfrustrirao. Kad vidim da nisam jedina i da nas je zapravo vecina sa istim groznim osecajem u stomaku, dodje mi da skacem do neba. Sad znam da nisam luda!
Upoznajuci Vas redom ponovo sam pocela da verujem u sebe i svoje sposobnosti. :lol:

Tom odvratnom fakultetu trebaju radikalne promene.
Al na zalost to niko nece da prizna, nego godinama frustriraju mlade i ambiciozne ljude , zeljne znanja i obrazovanja.

Schatje dobro doslau klub. I guraj napred sa tim super stavom...Kad budes diplomirala zovi me da ti cestitam od srca. Jer ko diplomira na Filoloskom taj je za mene Bog!

Betty isto vazi! :wink:

Mirka šizika:
Ljudi ja sam godinama zivela u zabludi da je Filoloski samo mene isfrustrirao. Kad vidim da nisam jedina i da nas je zapravo vecina sa istim groznim osecajem u stomaku, dodje mi da skacem do neba. Sad znam da nisam luda!
Upoznajuci Vas redom ponovo sam pocela da verujem u sebe i svoje sposobnosti. :lol:

Schatje dobro doslau klub. I guraj napred sa tim super stavom...Kad budes diplomirala zovi me da ti cestitam od srca. Jer ko diplomira na Filoloskom taj je za mene Bog!

Betty isto vazi! :wink:

Mirka, nisi zavrsila? Jel planiras?
I ja sam napravila pauzu, pa sam se sad vratila cvrsta u odluci da me ne pokoleba gomila budala, i da ne ostanem bez diplome zbog neorganizovanosti i frustracija koje filoloski nosi... Kazem sebi - ucis, polozis, zavrsis - dovidjenja, prijatno :)

Nisam zavrsila i NECU!!!! Bar ne Filoloski.

Zahvaljujuci Betty i jadnoj dobroj informaciji prebacila sam se na Megatrend , i sad lagano idem dalje ...Vracam se na fakultet posle 5 godina , tesko mi je da se koncentrisem da se organizujem da citam al je lakse nego na Filoloskom neuporedivo. Samo kad se setim literature i knjiga do plafona i tretmana od saltera do profesora...Muka me jos hvata. Bila sam na Filoloskom pre neki dan .Odmah nakon upisa na Megatrend u stvari. Prvi put za 10 godina sam usla rasterecena i opustena. Jer imala sam vec drugu varijantu, vise mi nisu bili potrebni i osetila sam neku nadmoc nad svim tim tamo. Prvi put posle 10 godina sam se osetila jakom kad je fakultet u pitanju.

I da znas Betty - PREPORODILA SAM SE . Mozda nije lako ali je bar sve opusteno i sve moze i to u hodu. A profesori mirni, stalozeni, nasmejani, svi osim engleskinje. Ako znate Kseniju Meltez sa Filoloskog reci cu Vam samo - i na megatrendu me sacekala. :-?

Al sredicu i nju...Samo kad sam skinula filoloski sa grbace.... Osecam se ko da sam skinula 100 kg tereta....

Kad se setim zene sa koliko elana sam upisala faks...Bilo je il to il da crknem... Razbila sam se od spremanja za prijemni , sve u cilju upisa na faks. Kad su mi dali indeks sreci nikad kraja... A onda ...prva godina - obnova , pa kriza studiranja - nastaviti ili odustati...Nastavim i super guram do III a onda tu stanem i evo jos stojim ... :-?

Mucno mi je bilo sve ove godine i da prodjem pored faksa. Zvucace Vam glupo ali ja kad setam Knez Mihajlovom dodjem do one fontane kod replay-a i tu okrenem nazad , samo da ne prodjem pored faksa. Nisam uspela da pregrmim da sam ostala bez diplome , a nisam vise mogla ni dalje da studiram to . Ljudi ja sam 5 godina zivela u vakumu.

Srecom po mene nadjoh resenje .Dalje znate... Malo caskanja na forumu bitno je izmenilo moj zivot...
Imam super drugaricu na spratu , ko sestre smo . I obe mucimo miku sa faksom .Ona studira veterinu , i to joj tesko ide ali ne odustaje. Imale smo dogovor da NIKAD NE PRICAMO O FAKULTETIMA . E ja sam joj juce posle 5 godina rekla : " Ne mogu da pijem kafu s tobom , moram da ucim"

Onda smo obe cutale par sekundi...Ja u neverici da ipak sve ide dalje , i da sam se iscupala , a ona iz nekog svog razloga...

Zene JA UCIM !!! Za sad po sistemu koji sam naucila na filoloskom - sve i to detaljno, dok ne provalim kako se i koliko uci na Megatrendu.. A posle ako mi dozvole ima i neku krivinu da uhvatim... :wink:

Ja ti to pricam sve vreme al nikako da me shvatis. Mene je taj fakutet ubio u pojam . :mad: Bukvalno. Bez sale , jedan dobar deo zivota sam zamrzla zbog tih frustracija. strah me bilo i posao da trazim , da pokazem svoje kvalitete, sve da me neko ne pita ono sta ste zavrsili.... Tek pre godinu dana sad se iskulirala i odlucila da je sa tim kraj. Taman sam se otkacila od fakulteta i pomirila sa cinjenicom da cu biti gimnazijalka ceo zivot kad desis se ti. Hvala ti spasioce moj!!!

Preporucujem isti princip ..Prvo brak , pa dete ,sa tim dodju one svakodnevne obaveze : rucak, sredjivanje kuce, ves , peglanje... Pa kad te smrvi ta kolotecina poslednje o cemu mislis je Filoloski... :wink:

Al ima i kontra efekata ili ti nus pojava ...postanes domacica,napustas kucu samo kad ides u prodavnicu da kupis namirnice za taj dan, mesecima ne skidas trenerku i patike ,izadju ti bubuljice , nokti su kratki i nenamazani , frizura neuredna ...

mozda sam malo preterala al cisto da znas da i to dodje na dnevni red ako se bas okrenes u drugu krajnost...

Treba naci sredinu ..negde na pola puta izmedju filoloskog i svoje kuce. Meni to pada negde kod sajma..A tebi? :lol:

Mirka šizika:
Al ima i kontra efekata ili ti nus pojava ...postanes domacica,napustas kucu samo kad ides u prodavnicu da kupis namirnice za taj dan, mesecima ne skidas trenerku i patike ,izadju ti bubuljice , nokti su kratki i nenamazani , frizura neuredna ...

mene je upravo to i vratilo na fax :)
necu bre da budem domacica nad serpom, da kupujem i trazim gde je sta jeftinije, da mi iskacu majonezare, da grickam nokte i imam masnu kosu.... rekoh sebi - kozo jedna, pa sta ako imas dete? ih.. i nije ti neki razlog da napustis fax. ako mogu oni s pola mozga, mozes i ti!
i tako... eto mene nazad da zavrsim to sto sam zapocela :D

Bravo Schatje to je duh!

Uz tebe smo mi ostale bivse studentkinje ovog trulog fakulteta i mi bivse domacice sa tendencijom da postanemo akdaemski gradjani. :lol:

Izvestavaj nas ! Dolazimo na diplomski! Sa sve specijalitetima iz vremena kad se nosila trenerka i masna kosa. A decu cemo da uvalimo nekom..na kratko..

Koliko ti je ostalo i na kojoj si grupi uopste?

schatje:
mene je upravo to i vratilo na fax :)
necu bre da budem domacica nad serpom, da kupujem i trazim gde je sta jeftinije, da mi iskacu majonezare, da grickam nokte i imam masnu kosu.... rekoh sebi - kozo jedna, pa sta ako imas dete? ih.. i nije ti neki razlog da napustis fax. ako mogu oni s pola mozga, mozes i ti!
i tako... eto mene nazad da zavrsim to sto sam zapocela :D
Bravo koleginice!:D Ako treba neka pomoc, javi se!

sevilja:
Pa i nije svako za skolu!Kod nas generalno i postoji taj problem sto niko ne zna gde mu je mesto!Ja bih lepo uvela,kao sto je svuda u svetu,ako dva puta obnovis istu godinu,gubis pravo na studiranje tog fakulteta!
:Tada bi malo vise ljudi radilo,a malo manje bi bilo besnih i neradnika....::sinoc(dakle utorak),izadjem da prosetam po 25. Maju,a kafici i splavovi puni u 23h...:sta ti ljudi rade u zivotu??? ::roll: :shock:
Ovo je veoma pojednostavljeno glediste. Sta ti ljudi rade u zivotu to ne mozemo ni da pretpostavimo- ima toliko mogucnosti i ruzno je a priori osudjivati ljude o cijim zivotim ne znamo nista.

Хеххее...сећам се само како смо хајцале по НС до ситних јутарњих сати, па из провода право на факс, са све шминком и вечерњом тоалетом..:roll: ..а дипломирале у року!:)
''Ко умије - њему двије!'' :lol:

Back