Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam bolje shvatio gradivo nego sto sam mislio da cu.....Kroz testove dopunjujem ono sto ne znam...Ostala mi jos knjizevnost 8,5 i 6 ili 7 ne znam vise ni iz kog razreda sam ucio knjizevnost xD
Izbiracica,Orlovi rano lete,Smrt majke Jugovica,Pokondirena tikva,Cinovnikova smrt,Pop Cira i pop Spira,Kanjos Macedonovic,Mrtvo more,Vlast,Prica o kmetu Simanu,Mali princ,Hajduk Stanko,Dnevnik Ane Frank,Jabuka na drumu...To je valjda 7 razred xD
gramatika mi je ok samo nekad se zbunim oko necega >->
Nego kako prolazite u osmom? :D

Nego nisam pitao sifre smerova...Nego nase sifre koje unosimo na testu npr jedan ucenik (Milan Markovic) njegova sifra je 949555 a drugog ucenika (Jovana Jovic) 333536...Mi smo u skoli dobili neke takve sifre ali nemamo pojma za sta su.......

Ja cu immaati najverovatnije 4 iz srpskog istorije i geografije..treba da imam 5 iz svega ali srpkinja je bezobrazna istoricarka me puta non stop zato sto zna da mi je istorija ominjeni predmet pored engleskog i zato ima veci kriterijum a geograficarka je veoma bezobrazna.

- - - - - - - - - -

I hvala ti za to iz kniževnosti dendiiii

Jaoo,get hyped!
Mene takodje muce akcenti,imam dobar naglasak i akcentujem pravilno,ali nemam pojma kako se obelezava i ostalo.
Zavisne recenice su ti lake;ja sam ucio iz dela''sistemizacija'' ili kako vec se zove.Bukvalno ucis samo predloge za izricne i odnosne,ostalo zakljucis sam/a :D
Knjizevnost me je mucila,vise ne,sad je cak smatram i jacom stranom.Moram istoriju jezika da ponovim,i to je to :)
Dusane,Aomi i ekipo,javljajte se,da diskutujemo,imate li treme?(retoricko pitanje)

Mene muce nezavisne recenice u slozenoj i malo knjizevnost i ovo o vuku i ta teorijska pitanja..bolje nauci veznike za zavisnoupitne recenice.izricne uvek odgovaraju na pitanje sta verovatno xD.da Akcentujes rec,kazes je onako tiho i polako i vidis da li vokal postaje tisi ili glasniji...ondakazes rec normalnom brzinom i vidis da li se brzo ili sporo izgovara..nadam se da kuzite xD ova pitanja gdetreba da pogadjam likove ili delo nemam pojma. .

Ja mislim da sam okej uradio.Kopkaju me akcenti,malo knjizevnosti.Šta ste zaokruzili kod akcenata?Koju ste zamenicu stavili u onom zadatku pored "svi"?
Srecno sutra.Da li me je neko video danas?Plava kosulja,farmerke,duga kosa,košarkaške patike?

Back