da li treba da imam jako predznanje da bih upisala filolosku??? koliko stranih jezika se upisuje??
pa zavisi koje odeljenje hocesh. npr ako hoces spansko/englesko/italijansko tu bi morala da imas stvarno dosta poena[ maksimum ti je 60 iz osnovne + 120 sa prijemnog] zato sto uzimaju samo 12 najboljih. ova ostala odeljenja i nemaju prejaku konkurenciju ali svake godine je drugacije. U sustini,ako vas ima 20 prijavljenih za npr francusko odeljenje onda je dovoljno da svi samo polozite prijemni [po 50 % sa svakog testa] i upadate zato shto to odeljenje prima 24 ucenika.
imas engleski,francuski,spanski,kineski+japanski[jedno odeljenje],klasicne jez.[latinski+grcki],nemacki,ruski,italijanski.
u nekim odeljenjima je mnogo opustenija atmofera npr kod kinojapanaca jer su oni ljudi tu upali vecinom jer nisu upisali prve zelje ,ne nerviraju se i lako odrzavaju generacijsku reputaciju "medju najgorima"

iskreno,ja sam 4.godina, ako ti filoloska nije jedina zelja onda ti je moj savet da je izbegnes jer sa 15 gd treba da ides u skole u kojima ima i decaka i devojcica. na mojoj godini ima 160 devojka i 15 decaka pa ti vidi.
sto se profesora tice i nastave stvarno nije neizdrzivo,izadjes dobro potkovan jer se baca akcenat na opstu kulturu pa ti faks nije problem. profani su cesto sujetni ali kad te upoznaju mozes s njima i da popricas,umeju ponekad i da te razumeju,djeci su kompleksasi al nisu svi losi.ranije je bilo samoubistava ali toga nema vec neko vreme jer je prvenstveno nivo zainteresovanosti pao i kod profana i kod ucenika.
ako nisi vukovac ili odlikas ne bi bilo lose da krenes polako da prikupljas testove jer ,za razliku od ostalih skola,filoloska nema prirucnik nego sta sama spremis to ti je.
nadam se d asam ti pomogla

))