Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hehe Hvala! ;)...Nije bilo toliko tesko, mada sam se iznervirala sto sam na nekim glupostima izgubila bodove, dok sam neke druge zadatke koje su svi izgresili uglavnom jako dobro uradila! ;)...Ne brinite se nece vama sigurno biti tezi test,odnosno bice vam mnogo laksi ^^, a sta nameravas da upises?:)))

Kuriozitet nije isto što i radoznalost na srpskom.
Cisto sumnjam da si u pravu.... ;)
U medjuvremenu sam posetio par online recnika stranih izraza,a oni su se slozili sa mnom... :p
Verovatno si mislila na 'kuriozitet' u znacenju 'nekakve retkosti',medjutim,pre svega znaci 'radoznalost','ljubopitljivost'. :cool:
By the way,da li bi ti znala da mi odgovoris na postavljeno pitanje?

Aha, jesu...

Nego, imam jedno pitanje...
Ja kad sam gledala spisak predmeta u Filoloskoj gimnaziji, videla sam da pise 'Fakultativni predmet' pa sad u kojoj godini izucavamo i broj casova nedeljno... pa me interesuje WTF is 'Fakultativni predmet'??? :confused:

Aha, jesu...

Nego, imam jedno pitanje...
Ja kad sam gledala spisak predmeta u Filoloskoj gimnaziji, videla sam da pise 'Fakultativni predmet' pa sad u kojoj godini izucavamo i broj casova nedeljno... pa me interesuje WTF is 'Fakultativni predmet'??? :confused:

To ti je predmet koji možeš da imaš a ne moraš. Ako izabareš da imaš onda ti ulazi u prosek, kao strani jezik u osnovnoj školi.

To mogu da budu ruski, francuski, nemacki, spanski, italijanski, japanski, kineski, novogrcki i staroslovenski..Ali, fakultativna nastava je prekinuta ove godine..Vise se ne odrzava. Mada, ko zna, mozda je vrate sledece godine. o.O

Back