Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hvala na tim odgovorima..:) pa kakav je prijemni?
koliko ima odeljenja?i jel se odeljenja prave po izboru jezika? :think: ;)

odeljenja se prave po jezicima, špansko, englesko, klasicno itd. ima ih 6 (ili 7) po 24 učenika, to je standard a bude i malo više ili manje
prijemni je težak ali i nije ako ga dobro spremiš. polažu se jezici - strani i srpski matematike nema. ako hoćeš da učiš jezik koji nisi imala u osnovnoj (npr. italijanski), onda ćeš polagati srpski i engleski. ako ti je prvi italijanski npr. onda će ti drugi biti uvek engleski. npr. ako si u osnovnoj učila francuski i engleski, a u filološkoj hoćeš italijanski kao prvi, kao drugi će ti biti engleski, ne može da bude francuski

hvala puno!zelim da upisem spanski,a da mi drugi bude engleski.
Vec sam pocela da ucim,ali mislim da cu ici i na pripremnu nastavu.Gde se ona odrzava?

ako hoćeš španski, drugi mora da ti bude engleski. za prijemni ćeš imati srpski i engleski. i treba da razvališ prijemni jer je konkurencija na španskom ogromna. preporučujem i pripremnu nastavu, da vidiš malo kako izgleda škola, profesori i ljudi koji se za školu prijavljuju, da se ne iznenadiš posle.
pripreme počinju uglavnom od 2. polugodišta

Osmi sam razred i planiram da upisem filolosku gimnaziju.
E sad, interesuje me nesto, posto nisam skroz ukapirala ni posle 20 i nesto procitanih stranica.
U osnovnoj sam ucila [odnosno jos uvek ucim] engleski i spanski jezik.
Planiram da stavim japanski kao prvi jezik, a zanima me da li spanski mogu da stavim kao drugi jezik [s' obzirom na to da sam ga ucila u skoli], ili kao drugi moram da stavim engleski?

I zanima me jos nesto, vezano za prijemni. Da li pored pismenog, mora da se prica i usmeno, ili ne?

hvala meni je sad sve jasno..n_n

E sad, interesuje me nesto, posto nisam skroz ukapirala ni posle 20 i nesto procitanih stranica.
Planiram da stavim japanski kao prvi jezik, a zanima me da li spanski mogu da stavim kao drugi jezik [s' obzirom na to da sam ga ucila u skoli], ili kao drugi moram da stavim engleski?

I zanima me jos nesto, vezano za prijemni. Da li pored pismenog, mora da se prica i usmeno, ili ne?

ako upises japanski,drugi ce ti biti engleski.
ako upises spanski(jer bi htela da nastavis),drugi je engleski
ako upises engleski,drugi ti je spanski(zato sto si njega ucila u osnovnoj)
ne mozes nikako da ukombinujes japanski i spanski,jer ti je engleski obavezan sta god stavila...

Nema usmenog, samo pismeni...;)

Nema ih puno..XD,
ali i ja sam cula da ih ima.
A ja ih obozavam..XD.
No da vas obavestim.Bila sam do skole pre 2 dana.Pripremna nastava pocinje 23.januara.Cene su iste kao i prosle godine.Ako hocete sve predmete(srpski,eng,knjizevnost) prva rata je 19500 din.Roditelji ce moci da potpisu ugovor vec naredne nedelje.
I to je to..XD
E da,kupila sam testove od predhodnih godina.jel u redu sto imam samo do 2006 godine?

Nema ih puno..XD,
ali i ja sam cula da ih ima.
A ja ih obozavam..XD.
No da vas obavestim.Bila sam do skole pre 2 dana.Pripremna nastava pocinje 23.januara.Cene su iste kao i prosle godine.Ako hocete sve predmete(srpski,eng,knjizevnost) prva rata je 19500 din.Roditelji ce moci da potpisu ugovor vec naredne nedelje.
I to je to..XD
E da,kupila sam testove od predhodnih godina.jel u redu sto imam samo do 2006 godine?
Nikad ne mozes skupiti sve testove, to je kao neko prokletstvo. :lol: Ima dosta metalaca, ali su ljudi stvarno ok ovde.z:lol: Uzivajte u raspustu i u osnovnoj!!! z:lol:z:mrgreen::zpozdrav:z:poz:z:girl:

jao ja mrzim svoju osnovnu..XD
ima ispred skole testova,prodaje neka zena.

Nikad ne mozes skupiti sve testove, to je kao neko prokletstvo. (nema veze,bitno da imam bar neke) Ima dosta metalaca, ali su ljudi stvarno ok ovde.

-jao divno...n_n
Hvala na zeljama...n_n...

jao ja mrzim svoju osnovnu..XD
ima ispred skole testova,prodaje neka zena.

Nikad ne mozes skupiti sve testove, to je kao neko prokletstvo. (nema veze,bitno da imam bar neke) Ima dosta metalaca, ali su ljudi stvarno ok ovde.

-jao divno...n_n
Hvala na zeljama...n_n...
I ja sam mrzela svoju osnovnu, ovde jeste da ima da se radi, ali se ne bih vracala u 'osmogodisnju' nikad! Bice vam super, ne brinite.. ;):zjelka::zpozdrav::sneskoz:

Ja ne znam gde su mi testovi od prošle godine...z:( Snaći ćeš se, ne brini.z;)
SREĆNA NOVA GODINA LJUDI!!z:lol: Malo entuzijazma nećče škoditi!z:mrgreen: Vi koji hožćete da upišete ovu školicu, pa da se gledamo sledeće godin(sadašnji prvaci bi išli s vama u smenu):zpozdrav::sanke::zjelka2::zjelka3::ztorba:z:hi::snesko3::snesko5::snesko2::snesko:z:girl:

Back