Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Au, ovde samo pitanja, a niko da daje odgovore! Nama je razredna rekla da radimo od 17. p.n.e. do 17. n.e, pa ti sad vidi. ;) Prijemni je pocetkom juna ili krajem maja, a testove mozes da kupis u skoli... A ako nadjes testove od ove godine, svaka cast! Mi nismo uspeli za proslu, a ni oni pre nas...
E sad moje pitanje za malo starije ucenike :mrgreen: :
Imamo sutra kontrolni kod Piggy. Ako je nekome predavala ona, kako je otprilike davala/ Nesto jednostavno sto se vec radilo ili zavali nesto...?

hmmm...sad valjda mogu da pisem...
e ovako...ja planiram da upisem filolosku i dosta se raspitujem.pogledala sam sajt skole,ali neke stvari su sturo objasnjene.poslala sam mail sekretaru skole,ali predpostavljam da odgovor necu skoro dobiti...
E ovako,dok sam tako trazila sajtove o filoloskoj,naletela sam na neke stvari koje se ne poklapaju.
mene zanima da li cu ja,ako budem prosla na ispitu za filolosku,morati da polazem kvalifikacioni ispit(srpski,mata)??citala sam predhodne strane i hvala Bogu na vreme saznala da cu ako upisem engleski,imati francuski kao drugi predmet.hvala vam puno!

reci konkretno šta te zanima. možda ti sekretar neće odgovoriti na mejl, pošto je Srbija ipak u srednjem veku i dalje, ali možeš da odeš direktno u školu, pa da se raspitaš, i kod đaka i kod uprave. na prijemnom za filološku gimnaziju ne polaže se matematika, nego srpski i engleski, ako hoćeš englesko odeljenje.
ako u osnovnoj učiš engleski i francuski, a u filološkoj hoćeš da ti prvi bude engleski, odn. da budeš tzv. englesko odeljenje, onda ćeš polagati engleski i srpski, engleski ćeš imati 5 puta nedeljno a francuski 3 puta
ako si primljena u filološku, ne moraš da polažeš prijemni za druge škole. prijemni u filološkoj je ranije, pa ćeš znati rezultat. ako hoćeš englesko odeljenje, konkurencija je ogromna, i počni da se spremaš odmah. škola takođe organizuje pripreme i možeš i to ali odluči sama. bitno je da do maja meseca perfektno spremiš srpski i engleski. ako nisi sigurna, spremaj uporedo i matematiku, ali ako sad kreneš da se spremaš, a imaš iole dara za jezike, do maja ćeš da razvališ no worries!
i pošto se sprema i srpski: pretpostavljam :)

Back