Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne vidim razlog zasto bi se klasican smer nazvao glupim. Da za klasicare nema zaposlenja, to je tacno, ali ne znaci da ces, ako zavrsis klasican smer morati i da upises klasicne jezike na fakultetu.
Iz licnog iskustva, smer je sjajan. Uz jezike dobijas u paketu i mitologiju, a kasnije izucavas i retoriku. Sem toga, ako volis da prevodis, ovo je pravi smer za tebe. U trecoj postoji predmet koji se naziva prevođenje, na kome se učenici dele u timove i takmiče ko će imati lepši i tačniji prevod.
Profesorski kadar je kvalitetan, ali, skola kao skola nije teska. Naravno, ukoliko se u njoj pronađes.

Može jedno pitanje vezano za engleski? Pošto ne znam šta da radim... Npr, na prošlom prijemnom smo imali rečenicu 'Do you think this dress is nice?' pa da je prebacimo u indirektni govor. Ja sam stavila 'He asks if I think THAT dress is nice'. A nastavnica mi je rekla da nema potrebe za tim, i kad sam je pitala šta da napišem, rekla je da napišem 'this dress'. Ali zar nije ovo prethodno pravilnije? Tako je bilo i u prethodnim rešenjima... Šta vi mislite? :confused:

Ako TI zelis Jezicku,ne vidim zasto bi ih ubedjivala.;)

Zato što oni znaju kakve sam kontradiktorne prirode
i da bih se verovatno brzo predomislila,
a i Karlovci su mi daleeeeko.:lol:
Za mene je najbolja obična gimnazija,pošto "imam širok spektar afiniteta".(:roll:)

:cool:

I zaista,neko vreme sam htela da upišem specijalizovano matematičko odeljenje,
ali uviđam da ne bih volela da suzim svoje izbore sa nešto stručnijim smerovima
gimnazije,kako jezičkim tako i matematičkim.:)

Back