Q. in perpetuum hibernum
Stara legenda
- Poruka
- 93.305
Ne zelim da verujem da je to sve bas tako... Prvi svetski rat je najsjaniji deo nase istorije i nemoguce da ljudima to nije interesantno...
Ono sto ide u prilog tvojoj tezi je cinjenica da je film Juzni vetar o kriminalu i kradji automobila nabio milion gledalaca u bioskopima i na IMDB cirka 5 000 glasova, dok Zaspanka otprilike za to isto vreme ima svega oko 200 glasova... E sad mozemo pricati i o tome. Mozda su u Juznom vetru popularniji glumci, mozda je sama tema filma prihvatljivija za ostale narode sa srpskog govornog podrucja.. Pa u neku ruku i tih 200 glasova koje je sakupila Zaspanka i nisu toliko losi s obzirom da vecina domacih filmova posle bioskopske distribucije ne moze sakupiti ni stotku, to je pojam za mnoge.
Ja sam bas u tripu da to ljudima ne moze biti dosadno iz razloga sto je toliko skrivano i posle tolikih partizana odjednom nam se pruza prilika da saznamo kako je SRPSKA vojska pobedjivala, kako je srpski narod ginuo i stradao...
Nisu samo u Južnom vetru popularniji glumci, već u tom filmu psihopata Glogovac pesnicama prebije do Bugarina koji vaćari sisatu kurvu na sred Beograda dok se objašnjava narodu da je kriminal ne samo normalna stvar već možda zapravo i OK ovde barem za Balkan naš, a ovaj što objašnjava bratu da što više ka*ra Biković beše li završi sve po najčišćem holivudskom principu. Samo fali još kostim da mu stave; s obzirom da su pauk i šišmiš zauzeti možda bi mogao da bude #ebomen. Ne sumnjam da će Džejson Statam da preuzme ulogu u rimejku kada Majkl Bej bude nekim ludilom odlučio da otkupi dozvolu jer ispuca sve moguće ideje, samo što će normalno po svom retardiranom šablonu, ali i zarad prilagođavanja američkoj publici ipak malo više zaglupeti film i ubaciti više sisa i eksplozija (i verovatno helikoptera).
U pravu si. U tripu si. Interesantno jeste. Tebi. 'ajd i meni, mada mi je dakako bilo mnogo interesantnije ranije. Npr. išao bih odmah da odgledam kralja Petra makar bio i loš film, kao što sam se naterao da gledam prvu (i poslednju) epizodu tupavih Nemanjića. Ali sada doslovno čekam da čujem od bar 10 ljudi vredi li trošenja toliko para za ulaznicu...
Poslednja izmena: