Ja u filmovima primetih i sledeće:
malo ko pere ruke pre i posle jela, a o pranju ruku pri odlasku i izlasku iz toaleta da i ne govorim. 
Deluje kao šala, ali nije; obratite pažnju na scene u kojima porodica seda za sto da ruča: npr. pater familias dolazi s posla, skida sako, odbacuje aktovku i – pravo za sto, sa štrokavim rukama koje je prethodno držao na volanu, ili je podizao novac sa bankomata.
Takođe, u mnogim filmovima se, najčešče, muškarac, obuven i obučen, baca u krevet namešten za spavanje. Pa ipak, nikome od nas, koji smo vaspitavani da peremo ruke i presvlačimo se (i izuvamo) pri odlasku na spavanje, neće pasti na pamet da usvojimo filmske manire. Ne ljubim filmove u kojima režiser navodi gledaoce da se saosećaju sa negativcem, a takvih je tušta i tma: biografije "nesrećnih" mafijaških bosova i pljačkaša, koji su imali upliv u stvaranje američke istorije, ili biografije serijskih ubica s kojima treba zajedno da plačemo jer su imali nesrećno detinjstvo. (Mislim da sam slično pitanje pokrenula na temi o psihopatama.) Ali, kad pričamo o uticaju moramo ići mnogo dalje, unazad, pa se setiti kako smo se, kao deca, igrali kauboja i Indijanaca, zahvaljujući vesternima, ili – čak – četnika i partizana, zahvaljujući vesternima iz domaće produkcije. I takvi filmovi su, kao i neki današnji, predstavljali potencijalnu opasnost za razvijanje agresivnosti kod deteta, no onog deteta koje uči i vaspitava se
isključivo kroz mali/veliki ekran. Ujedno je to odgovor i na pitanje o promovisanju mangupiranja. Tinejdžerski filmovi, kako samo ime govori, teže da se približe publici tinejdžera. Za taj životni period tipičan je svojevrsni bunt ... što se, onda, eksploatiše kao prototip kroz filmove sa epitetom "tinejdžerski". I porodične drame rade isto, trudeći se da budu autentičan prikaz (nečijeg) realnog života, u kome dete kaže "neću", beži sa časova, odbija poslušnost i stavlja pirsing na pupak mimo znanja roditelja, ili muž vara ženu /žena muža, otac je alkoholičar, baba dementna, stric gej. To je zato što takvi ljudi, tj. takve porodice postoje.