Film koji pretvara svakog ateistu u vernika! Neoborivi dokazi, Isus je postojao!

daco9633

Elita
Banovan
Poruka
15.885
Novinar po imenu Lee Strobel, sukobio se sa velikim problemom. Njegova žena je postala religiozna i krenula je redovno da ide u crkvu, dok je on bio okoreli neznabožac. Doneo je odluku, potražiće konačnu istinu, ispitaće sve postojeće dokaze, stotine profesora i naučnika i doneće konačan sud. Da li je Isus postojao? Dokumentarni film od 1h sve objašnjava (sa prevodom).

Ateisti jednostavno nemaju izgovor više. :)

bejah slep pa progledah , nego ne znam koji isus je pravi , gnosticki ili ovaj drugi zvanican.

sto rece pop na 23.10, parafraziram -- svedoci da se dogodilo a i ako se nije dogodilo lepo zvuci

dosta sam gledao premotacu

al ako neki glumci kazu da su progledali hocu i ja

nego , kako su egipatski svestenici pretvarali stapove u zmije ?

kako nisu prepozali isusa kad je uskrsnuo? blizak ucenik a nije ga prepoznao dok ovaj nije rekao da je to on

ma ajde

bejah slep pa progledah , nego ne znam koji isus je pravi , gnosticki ili ovaj drugi zvanican.

sto rece pop na 23.10, parafraziram -- svedoci da se dogodilo a i ako se nije dogodilo lepo zvuci

dosta sam gledao premotacu

al ako neki glumci kazu da su progledali hocu i ja

nego , kako su egipatski svestenici pretvarali stapove u zmije ?

kako nisu prepozali isusa kad je uskrsnuo? blizak ucenik a nije ga prepoznao dok ovaj nije rekao da je to on

ma ajde
Ne kapiram pitanje, ako mozes da napises smisleno i svedeno.

sve je to fino i lepo samo što su jevanđelja bila usmeno prenošena nekih osamdeset,možda stotinak godina pre nego što su zapisana i za to vreme ima sasvim dovoljno prilike da od "neko je opljačkao grobnicu i nema više leša" postane "Digo se iz mrtvih,znam ljude koji su čuli svojim ušima kako im je komšika pričala da joj je dedina sestra od strica bila da skuplja seno sa ljudima od kojih je jedan čuo da su ga neki videli živog posle vaskrsenja..." pa od toga "Lično ga je moj deda sreo tamo i tamo,pokazao mu je rane od eksera,definitivno je vaskrso".

sve je to fino i lepo samo što su jevanđelja bila usmeno prenošena nekih osamdeset,možda stotinak godina pre nego što su zapisana i za to vreme ima sasvim dovoljno prilike da od "neko je opljačkao grobnicu i nema više leša" postane "Digo se iz mrtvih,znam ljude koji su čuli svojim ušima kako im je komšika pričala da joj je dedina sestra od strica bila da skuplja seno sa ljudima od kojih je jedan čuo da su ga neki videli živog posle vaskrsenja..." pa od toga "Lično ga je moj deda sreo tamo i tamo,pokazao mu je rane od eksera,definitivno je vaskrso".
To je apsurd, jer svi arhaicni prevodi pronadjeni, od 2 vek pa do danas, imaju apsolutno isti tekst. Da se to desilo, neki od prevoda bi zasigurno bi drugaciji. A posto su svi isti, to se moze iskljuciti kao opcija.

Za veru u Boga ne postoji veći dokaz da On postoji od toga kakvim postajemo u njoj. Pogledaću film malo kasnije jer već nešto gledam, ali očekivati da će neko ko je čvrsto ubeđen da mu je bolje bez Boga tek tako da odstupi od svog ubeđenja je preveliko. Naslov teme je sam sebi neko besmisleno uzurpiranje... zar postoji neko ko misli da Hrist nije postojao?!

Za veru u Boga ne postoji veći dokaz od toga kakvim postajemo u njoj. Pogledaću film malo kasnije jer već nešto gledam, ali očekivati da će neko ko je čvrsto ubeđen da mu je bolje bez Boga tek tako odstupi od svog ubeđenja je preveliko. Naslov teme je sam sebi neko besmisleno uzurpiranje... zar postoji neko ko misli da Hrist nije postojao?!
nije stvar sta je bolje nego STA JESTE

jasno je da BIBLIJSKI ISUS nije postojao

jasno je da BIBLIJSKI ISUS nije postojao
Pa, tebi je jasno, i ko zna zašto tako treba da bude.
Nisam još upoznala nikog ko bi tvrdio da Isus Hrist nije postojao, ali eto... Forum je mesto proširivanja vidika, pa tako i postajanja svesnim da negde tamo ima neko ko je došao na takvu ideju.
Ne viče se uz svaku ideju: ''Eureka!''

To je apsurd, jer svi arhaicni prevodi pronadjeni, od 2 vek pa do danas, imaju apsolutno isti tekst. Da se to desilo, neki od prevoda bi zasigurno bi drugaciji. A posto su svi isti, to se moze iskljuciti kao opcija.
Jevandđelja koja se ne poklapaju sa onim što je najviše odgovaralo da se stavi u Bibliju su jednostavno izostavljena...A ima ih svakojakih :D Mada ni ova koja su ušla u Bibliju se međusobno ne poklapaju najbolje :D
Inače ima i dokaza da je tekst između prevoda i prepisivanja dopunjivan i menjani su neki detalji da bi zvučao bolje xD

Poslednja izmena:
Pitanje nad pitanjima je zasto su Hristovi ucenici nastavili da propovedaju Jevandjelja godinana posle Isusa, pa i po cenu smrti. A znamo da ga je vecina pre njegovog vaskrsenja izdala? Sta se to dogodilo da su oni tako obrnuli plocu i po cenu smrti nastavili da sire Boziju rec? Mislim da je jasno da je Isus ustao iz mrtvih i da je ovo promenilo tok istorije.

Sasa u dokumentarcu se jasno navode istorijski zapisi Josifa Flavija iz 2 veka, Tacita, i drugih istoricara. Svi pominju Isusa i opisuju ga kao sto je opisan i u Novom Zavetu. Prosto je nepobitno da je postojao.
takodje se jasno kaze da gnosticka jevandjelja opisuju sasvim drugacijeg isusa

ali ti si ODABRAO DA VERUJES U BIBLIJSKOG
Pa, tebi je jasno, i ko zna zašto tako treba da bude.
Nisam još upoznala nikog ko bi tvrdio da Isus Hrist nije postojao, ali eto... Forum je mesto proširivanja vidika, pa tako i postajanja svesnim da negde tamo ima neko ko je došao na takvu ideju.
Ne viče se uz svaku ideju: ''Eureka!''
stvarno nisi srela nikog da ne veruje da isus nije postojao?

jevreji recimo tvrde da isus nije postojao

Jevandđelja koja se ne poklapaju sa onim što je najviše odgovaralo da se stavi u Bibliju su jednostavno izostavljena...A ima ih svakojakih :D Mada ni ova koja su ušla u Bibliju se međusobno ne poklapaju najbolje :D
Apokrifna jevandjelja je napisao Djavo, i to nema veze sa Novim Zavetom.

Pitanje nad pitanjima je zasto su Hristovi ucenici nastavili da propovedaju Jevandjelja godinana posle Isusa, pa i po cenu smrti. A znamo da ga je vecina pre njegovog vaskrsenja izdala? Sta se to dogodilo da su oni tako obrnuli plocu i po cenu smrti nastavili da sire Boziju rec? Mislim da je jasno da je Isus ustao iz mrtvih i da je ovo promenilo tok istorije.
tolika cuda videli, neoborive dokaze bozanskog pa ga izdali?

shvatas li koliko samo to zvuci kontradiktorno?

takodje se jasno kaze da gnosticka jevandjelja opisuju sasvim drugacijeg isusa

ali ti si ODABRAO DA VERUJES U BIBLIJSKOG

stvarno nisi srela nikog da ne veruje da isus nije postojao?

jevreji recimo tvrde da isus nije postojao
Nisu to gnosticka nego apokrifna. To su jevandjelja iz skroz drugog vremenskog perioda koja nemaju veze sa kanonom Biblije, ko zna ko je to pisao. Kaze se u filmu da nisu istorijski verodostojna.

tolika cuda videli, neoborive dokaze bozanskog pa ga izdali?

shvatas li koliko samo to zvuci kontradiktorno?
Takva cuda su pravili i tadasnji vracari uz pomoc demona. Ali kada je Isus ustao iz mrtvih, to je bio konacni dokaz da je on Sin Boziji to jest sam Bog. Posto je Bog trodimenzionalno bice, Otac+Sin+Sveti Duh=Bog.

Back