Koji je zadatak muškarca prema ženi u hrišćanstvu?

Жена је власник мушког тела. И мушкарац је власник тела своје жене. То су дужности.
ne razumeju te ljudi, ni u 20-im, ni u 30-im, pa onda kazu 19. vek, a mozda ni stariji; ja ne bih rekao "duznosti", vec vlasnistvo u smislu kao sto mi je vlasnistvo noga ili ruka, tako i zena, da je osecam kao deo svoga tela, pa koliko brinem o sebi, toliko i o njoj

mi na brak gledamo kao na [ugovorni] odnos, i onda neminovno se namece dijalektika, jedoinstvo i borba suprotnosti, i sto djavola se tu krije,. a kod "vlasnistva" smo jedno, moje telo, ili zenino, za mene je trebalo da bude jedno, ali ja to nisam znao na vreme...vec sam razmisljao u kontekstu ODNOSA, ja sam ja, a zena je ona, a MI? mi smo roditelji,.. aLI

p.s. ja sam sad u fazi, sto je zdravo za mene, verovatno je i za nju, ako mogu da posavetujem, ali i deca slabo slusaju, tako da... priznajem da sam omanuo kao porodican covek, ali primam savet svaki i ja, nema ljutnje

Poslednja izmena:
Koji je zadatak muškarca prema ženi u hrišćanstvu? Ako po hrišćanskom učenju žena treba da bude pokorna muškarcu koji je onda zadatak muškarca prema ženi? Ja mislim da je onda zadatak muškarca da o ženi brine i da je čuva od zla i nevolje što nimalo nije lako.

Pitanje za žene, da li biste se pokorile muškarcu koji bi o vama brinuo i čuvao vas od zla i nevolja? Voleo bih da se u temu uključe i feministkinje da čujem i njihovo mišljenje.
Zadatak je valjda da je napumpa. Al da tu tecnost usmeri na pravo mesto, da je ne rasipa okolo...tako pise u Bibliji...

Back