FIAT

• Začetnik teme Začetnik teme gavran
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre oko dva meseca uzeo sam Punta 55, 1.1 97, i zadovoljan sam. Imam neki problem pri radu auta na leru, naime nekad sam počne da "nemirno"radi, dobije turažu pa se smiri i tako pa je onda sve uredu par dana pa opet. Dali je neko imao sličan problem, ako jeste o čemu se radi. :confused:

zdravo, ja sam prvi put na forumu. Imam fiat stilo MW 1.9 jtd 115ks i na ler gasu trese tj. nemiran rad. Na dijagnostici je sve u redu i majstor je proverio nosače motora i kaže da su uredu. Pa me interesuje da li neko zna koji je problem?

Vazduh u sistemu goriva, proveri filtere
EGR ventil,
Senzor CKP
FRP senzor
Dijagnostika ne moze uvek da provali ove kvarove (Sto zavisi od dijagnostike)

Filter goriva sam zamenio. Ali niko od majstora mi nije pominjao te stvari koje mi ti kažeš (mada ni meni neznače puno). Očigledno da ću morati da nađem nove majstore. Otićiću u servis sa spiskom ovih stavki što si mi dao, pa ću da vidim šta će da se desi. Hvala GONZA

Imam Fijat Punto 1.2 2001 god i od skora mi blinka lampica za sistem za ubrizgavanje.Dijagnostika kaze graska 13000 PHONIC WHEEL LEARN!Ako neko zna sta to znaci nek mi odgovori.

Zdravo svima,
Pregledao sam teme i ova mi izgleda najbolja za ono sto imam da pitam :)
Imam punta 1.2, benzinac, 2000 godiste.
Od skoro mi se dogadja da mi se gasi servo volana nakon 3-5 minuta voznje. U uputstvu pise da je to normalno ponekad, ali meni se redovno desava. Cak se dogodi da se servo iskljuci pri paljenju kola.
Bio sam u delti na banovom brdu i tamo mi rekose da im fiat dozvoljava da promene samo celu letvu volana zajedno sa elektricnim sklopom serva, sto dodje preko 1000 eura, ali su mi rekli da postoje ljudi koji to popravljaju.
Drugi problem mozda nije vezan za ovu temu specijalno ali kad sam vec tu da pitam i to. Od pre nekog vremena alarm mi ne aktivira centralnu bravu a ranije jeste. Pri gasenju alarma centralna brava radi, otkljucaju se sva vrata ali pri paljenju nece da zakljuca. Takodje ne znam ni koje je marke alarm :(
Rezime...
Dakle treba mi neki mehanicar koji moze da popravlja servo volana i neki dobar elektricar ili covek koji se razume u alarme...

Hvala unapred :)

Ево и ја да се учланим у клуб Фиат-оваца :)

Написах пре неки дан да сам купио Фиат Браву па да се не понављам него да пређем на конкретно питање...

Хоћу да му променим (поред уља и филтера које сам већ заменио), диск плочице, друк-лежај (или целу ламелу ако буде требало) и још неке тако ситнице па ме интересује где у БГ-у има Фиат-ова продавница делова, истоимени сервис и да ли је боље да идем у овлашћени сервис да замену делова или код неког поузданог мајстора који се бави Фијатима?

Evo da se pridruzim Dovli.

Kupila sam Fiat Stilo 1,9 JTD, prekosutra ga preuzimam od prodavca i treba da ga vozim na servis.
Tu nastaju muke.
Kao i svaka zena, pojma nemam gde da nadjem dobar servis.
Dakle, ako znate nekog dobrog, pouzdanog majstora, mnoooogo bi mi znacilo.

Na netu sam nasla nekog Bogunovica, ali neko spomenu da je skup. kao i Delta.

Da li dati pare "ovlascenima" i ne misliti ili ima jednako dobrih a jeftinijih servisa (i koji su to)?

Hvala vam unapred :D

Imas servis "Abarth" negde kod cukarice, ja mislim, nisam nikad bio, bio je cale , vozio punta da mu nesto nasteluje......Jako dobar servis, barem sam ja imao ok iskustva ....... Broj cu ti poslati sutra, mrzi me da idem do kola sad kasno.... ;-)

krstarim:
Evo da se pridruzim Dovli.

Kupila sam Fiat Stilo 1,9 JTD, prekosutra ga preuzimam od prodavca i treba da ga vozim na servis.
Tu nastaju muke.
Kao i svaka zena, pojma nemam gde da nadjem dobar servis.
Dakle, ako znate nekog dobrog, pouzdanog majstora, mnoooogo bi mi znacilo.

Na netu sam nasla nekog Bogunovica, ali neko spomenu da je skup. kao i Delta.

Da li dati pare "ovlascenima" i ne misliti ili ima jednako dobrih a jeftinijih servisa (i koji su to)?

Hvala vam unapred :D
Као што ти већ рекох, на другој теми, ако хоћеш ивлашћени само Делта на НБГ-у... а за ове друге ''неовлашћене'' не знам још, али дефинитивно први наредни пут кад ми буде затребао ћу сазнати...

Dovla, Krstarim, i Bogunović je ovlašćeni.
Ne znam za cene popravki, do sada sam tamo samo vozila auto na servis i mogu samo da ih hvalim.
U Delti na NBG-u je uvek gužva i frka i nekako su mi nadobudni, šta znam...Jednom sam došla kod njih, natezala se par sati nizašta i otada stalno kod Bogunovića.
U Bogunoviću nije tolika gužva, lik (Bosanac) na prijemu je super, sve se izdogovaraš opušteno. Možda je smešno, ali obožavam to što mi operu auto svaki put kad ga dovezem (ženska posla! :lol: )
Ja tamo radim i tehnički, sve one uplate za registraciju možeš tu da završiš.
Eto, vidite kakve su razlike u ceni, ali za B. imate moju preporuku.

medved_bg:
Dovla, Krstarim, i Bogunović je ovlašćeni.
Ne znam za cene popravki, do sada sam tamo samo vozila auto na servis i mogu samo da ih hvalim.
U Delti na NBG-u je uvek gužva i frka i nekako su mi nadobudni, šta znam...Jednom sam došla kod njih, natezala se par sati nizašta i otada stalno kod Bogunovića.
U Bogunoviću nije tolika gužva, lik (Bosanac) na prijemu je super, sve se izdogovaraš opušteno. Možda je smešno, ali obožavam to što mi operu auto svaki put kad ga dovezem (ženska posla! :lol: )
Ja tamo radim i tehnički, sve one uplate za registraciju možeš tu da završiš.
Eto, vidite kakve su razlike u ceni, ali za B. imate moju preporuku.

Код Богуновића је ишао мој буразер пар пута и за сада нема примедбу.

Где му дође Богуновић? Иначе колико ја знам сваки сервис опере ауто након поправке :)

Bogunović ti je u Tošinom bunaru u Zemunu, tamo gde su svi servisi, prekoputa Killer-a, ako znaš. Kad ideš ka Zemunu sa leve strane, veliki je, ne možeš da promašiš.
(ovo za pranje nisam znala :smajlikojisecrveni: )

Jel zna neko da li moze da se brzina brisaca soferke na Tipu i Cromi smanji.
Razlog je taj sto je prebrzo pomeranje metlica i soferka se ne obrise dobro.(melice su Champion)

Pre mesec dana sam postao ponosan vlasnik Punta 1900 cc jtd `02 a juce samo prvi put obavio inicijalni servis kod majstora Mice u Preradovicevoj 9 (kod restorana Zlatar), mogu ga preporuciti kao jednog od "neoficijalnih" za manje poslove, veci servis jos kod njega nisam radio ali verujem da covek i to moze da odradi.Jeftiniji je mnogo od Bogunovica i Delte posebno, pa ako vam treba menjanje ulja ili slicno idite kod njega.
Delove mozete nabavljati u AP sportu (http://www.ap-sport.co.yu/start/index.php) ili u Kit komercu (Ruzveltova 34 30 88 645).Ovi drugi su jeftiniji ali AP ima vise radnji pa vidite gde Vam vise odgovara da kupujete.

Буразер је узео Пунта 1.2 2002 пре 6 месеци. Пре нека два месеца му је прсо централни комп ( у делти скоро 1000е). Чуо сам да је то код њих једна од већих мана. Да ли неко зна нешто више о томе?

Odlucio sam se za kupovinu polovnog Punta ne starijeg od 2001-2002 godista.
AKo neko moze da mi odgovori na sledeca pitanja:
1. Da li izabrati benzinac (koji motor) ili dizelasa (koji).Koliko bi kostala ugradnja plina kod takvog punta?
2. Kolika je potrosnja punta (za dizel,benzin i plin - znam da je to individualno i da zavisi od vise faktora ali me zanima okvirno)
3. Sta se kvari kod punta tj. da li postoje neki kvarovi karakteristicni za njega?
4. Koliko kostaju delovi za njega (konkretno) i koliko kosta uopste njegovo odrzavanje...
5. Kakvi su vasi generalni utisci o ovom automobilu?
6. Na sta treba obratiti posebnu paznju pri kupovini istog?

Bio bih veoma zahvalan za koje god odgovore mogu da dobijem jer ce mi u mnogome olaksati kupovinu...
Pozdrav i unapred HVALA!

Back