FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav svima, imate li info vezan za voznju neatestiranih multipli...cisto me interesuje iskustvo i savet sta da radim ?
Imam poprilicno dobar model koji nije atestiran pa da vidim da li da ga prodajem ili da ga vozim pa sta bude?
Hvala unaped

Sto se tice atesta modela od 2000 - 2003 god koji nemaju homologovane boce itd. ima resenja nije bas jeftino ali je bolje nego prodaja kola bud zasto i ugradnje novih uredjaja kome treba savet posaljite poruku saljem broj telefona od servisa za resenje problema.Ne znam dali smem javno da napisem broj telefona i naziv servisa da ne bude reklama ali ja sam problem resio sa "homologacijom" na taj nacin.

Komande su napravljene da rade sa fabrickim plejerom a sa tim after market plejerima nece da rade.
Resenje postoji ali je skupo.
Ima da se kupi neki kabel adapter pomocukog ce raditi komande ali je nekada kostao oko 4000 dinara.
Dali je i danas tolika cena treba proveriti.
A sto se tice tog imbusa kod mene je bio na vise Multipli najobicniji sraf za krstak tako da je kod tebe verovatno neko tu zavrnuo drugaciji sraf.

Sto se tice atesta modela od 2000 - 2003 god koji nemaju homologovane boce itd. ima resenja nije bas jeftino ali je bolje nego prodaja kola bud zasto i ugradnje novih uredjaja kome treba savet posaljite poruku saljem broj telefona od servisa za resenje problema.Ne znam dali smem javno da napisem broj telefona i naziv servisa da ne bude reklama ali ja sam problem resio sa "homologacijom" na taj nacin.

Ako vam nije problem, posto ne mogu da saljem privatne poruke kao tek registrovan clan, da mi posaljete na email telefonski broj servisa koji radi atest za multiplu na metan, 2002 god.. Hvala unapred! Email: petriclazar@gmail.com

Bio bih Vam zahvalan ako mi pošaljete kontakt, u pitanju je G Power, na TNG
Hvala, pozzz

Nisam video da si napisao koji motor nosi tvoja Multipla.
Mirise na dizelasa jer on ima plivajuci zamajac i moze tako da se manifestuje kad ode mada bi bilo cudno da ode tako odjednom jer na JTD motoru kad pocne da odlazi zamajac moze jos dugo da se vozi pa i oko 30k km. Ostaje pitanje dali si ti toliko vozio pa da mu je sad dosao kraj.
Za utehu,zamajac za taj JTD nije skup i kosta oko 20000 dinara i kad ga promenis miran si minimalno bar 200k km.
Naravno uvek ima i opcija broj 2 a to je da ti je lamela dobila ekscentar i da ona pravi osmicu pa prenosi to na motor kad se prisloni na korpu.
U svakom slucaju je kvacilo a da bi znao sta je mora menjac dole sto kosta oko 60€ gore dole za skidanje.

Nisam video da si napisao koji motor nosi tvoja Multipla.
Mirise na dizelasa jer on ima plivajuci zamajac i moze tako da se manifestuje kad ode mada bi bilo cudno da ode tako odjednom jer na JTD motoru kad pocne da odlazi zamajac moze jos dugo da se vozi pa i oko 30k km. Ostaje pitanje dali si ti toliko vozio pa da mu je sad dosao kraj.
Za utehu,zamajac za taj JTD nije skup i kosta oko 20000 dinara i kad ga promenis miran si minimalno bar 200k km.
Naravno uvek ima i opcija broj 2 a to je da ti je lamela dobila ekscentar i da ona pravi osmicu pa prenosi to na motor kad se prisloni na korpu.
U svakom slucaju je kvacilo a da bi znao sta je mora menjac dole sto kosta oko 60€ gore dole za skidanje.
E vidi, ako npr ubacim u drugu onda krece bez problema.

Poštovani forumaši !

Evo priključujem se, kako bih sa Vama podelio iskustva posle 4.5 godina koriscenja Multiple1.6 Bipower.(2001,170.000 km)
Auto sam kupio 2011.
U osnovi mislim da je ovo idealan auto za moju porodicu.Ranije sam vozio Ficu, Keca, Varburga, Aleka, Nubiru...

Do sada sam na njemu imao problema sa L.sondama (promenio bar 4 kom.).
Uradjen veliki servis, zamenjeni prednji diskovi, viljuske, diskovi i plocice(redovno), svecice, kablovi, gume, akumulator( x2), sijalice i to je sve OK...

Najveci trosak je bio atest 2015. ZA STA DADOH PARE I KOME je tema u kojoj bi bilo mnogo psovanja...
Tek, po nekoj mojoj racunici dosta velika usteda na gorivu se istopila...

4.01.2016.(-10*C), pri jutarnjem paljenju auto nije upalio(parkiran je bio u 23h prethodne veceri). Kupio sam nov akumulator ali ni da cuje.
Posle je dosao AMS pokusavao oko 1h (verglao, skidao svecice,start sprej...) sve sto je znao, ali nista.
Bilo je losi kablovi, lose, svecice... Krajnje je bilo da je prezupcio...rekao je da od 40 auta tog hladnog jutra nije upalio bar 20.

8.01.2016. popodne, ja sam ga upalio.
Naime, primetio sam da verglakao da nema goriva(i ako ima 1/3 tanka) i pomislio da je zaledilo, pa sam vise puta davao samo kontakt nadajuci se da ce pumpa svojim pritiskom da probije led.
To se i desilo...Kada je upalio sve je bilo OK.

Napominjem da benzin sipam godinama na istoj pumpi gde i metan... u N. Beogradu.

Posle sam otisao do OMVa dosuo 15 lit. da razblazim vodu... sad vozim na benz.

Sta da kazem. Cuvajte se vode u benzinu...
:deda:

Back