FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Fiat je čudna stvar. Stalno nešto svetli ili ne svetli ono šta treba da svetli. Tako, lepo , nije svetlela lampica na ručnoj kočnici, i odvozala sam desetak km na blago podignutoj kočnici. Zagrejao se tocak bas lepo malo i smrduckalo. I muž nešto promenio boju u licu kad sam mu objasnila sta se desilo. A i juce nisam prošla tehnički zbog spržene ručne pa je majstor danas nešto smirglao i ravnao da popravi štetu.
Nešto sam se setila onog vica zašto su žene bolji vozači od muškaraca...pa zato sto one mogu da voze kroz ceo grad pod ručnom a muškarci to ni ne pokušavaju....
I šta su tu kočnicu montirali sa leve strane pa je ni ne vidim da postoji ?

Može biti prekidač tu kod ručne, košta nešto malo.
Si prošla tehnički posle majstora?

Ma prošla tehnički, majstor samo osmirglao neki deo koji se zapekao. A prekidač popravljen,sad svetli kad treba.
U stvari mi se sve vise svidja ovaj auto. Jeste, ima kvarova ali su lako otklonjivi, a majstor za "dobar dan" ne traži 200 evra nego cesto prodje i sa onim "ma ne treba nista to je sitnica"

Откако сам купио ауто, просек ми је 5,9 кг/100 км. У то рачунам и потрошњу на путовањима ван града, где је очигледно мања. Мислим да ми је баш кад возим само у Београду око 6,5 кг, али пошто живим близу аутопута и радим близу аутопута и имам до посла шест семафора, а таква вожња је око 60% укупне вожње, капирам да би потрошња била виша да је возим само по граду.

Мени је фабрички уграђен метан, значи имам три боце у које стаје по око 8,5 кг, у зависности од притиска на пумпи.
Цена у Београду је 94,1 на Криогасу, а мислим да је на Слапу 94.

Мени је фабрички уграђен метан, значи имам три боце у које стаје по око 8,5 кг, у зависности од притиска на пумпи.
Цена у Београду је 94,1 на Криогасу, а мислим да је на Слапу 94.

U moju Multiplu je najvoše sipano 27 kg u prazan rezervoar na pumpi SLAP.

Zašto ti treba da me vučeš za jezik ? Zanimali smo se i sa njim...
Trandža je u prvoj godini vožnje, na kvarove i radi dovodjenja u stabilno stanje potrošio oko 2000 evra. Ali to se, naravno ne piše kad prodaješ auto, pa nisam ni ja. Odmah nakon preuzimanja je morao na ponovni servis menjača što jeste bilo pod garancijom, ali ta gnjavaža sa odlaskom do Šapca i boravak dva dana nisu trebali biti naš deo posla. Činjenica je jedino da smo sa Žegijem postali prijatelji, da je M spavao kod njega i da se i sada čujemo i saradjujemo i sa njim i sa njegovom ženom.
Ali nakon toga i na remont dizni kod Žeravice , pa ventili, hidropodizači, kvačilo, naravno komplet...bilo je koječega A i veliki servis je bio oko 500 evra. dok je za Multiplu 180. Nešto je menjano na vešanju napred, pa su i stabilizatori nazad menjani. Komplet diskovi na kočnicama...
Bez obzira na to, seti se, da sam ipak tebe pitala da pronadješ Multiplu za nas pa nemaš razloga da upućuješ takve komentare.
Btw, godišnja ušteda na gorivo u odnosu na Trandžu od 800-900 evra je poprilična.
I ne, uopšte ne žalim za trandžom, malo žalim ljude koji su je kupili, ali imali su mogućnosti da sve provere što i jesu, samo nisu , kao i mi, bili upućeni u cene delova i popravki za njega kao i potrošnju, koja je 8,3 samo pod idealnim uslovima, ali realno nikad nije išla ispod 10 ukoliko se prelazilo 100 km/h, dok je u nekim slučajevima išla i do 16 l.

ja vise ne bi isao kod majstora radije bi zapalio auto.
ako krene nesto da crkava, odma ide na prodaju posto je odlazak kod majstora uzaludna rabota. vozim auto 18 godina jos nisam dozivio da mi neki od njih popravi auto, nego samo mijenjaj ovo mijenjaj ono i na kraju kad ne poprave kad ih pitam sta sad da radim, oni kazu prodaj auto.
da zivim u civilizovanoj zemlji u kojoj postoji automehanicar vjerovatno bi zadrzao neki auto i duze

Marge pogresno si me shvatila. Nisam ja mislio nista zlonamerno nego citam i vidim da ima dogadjanja.
Ta kola vec imaju godina i kilometara iza sebe i jednostavno niko ne moze znati koliko ce biti zahvalna i da se nece kvariti.
Zato i svi tezimo da kupimo sto noviji auto jer koliko god da ima vise km ipak je noviji i manje su sanse za kvarovima.
Samim tim je najbolja kupovina novog auta ukoliko se to moze.

Postavlja se pitanje zasto je bilo vazduha u kocnicama? Od nekud je morao da udje. Ispustanje vazduha je banalna stvar, mogla je da bude i besplatna, skines tocak, skines zastitnu kapicu, odvrnes odracnu slavinicu i eto ti ispustanja vazduha:D. Znaci Duletov auto se nije dobro pokazao? :)

Poslužio je svrsi, možda ne baš toliko koliko je bio nahvaljen, sredili smo ga, i dušu mu vadili jer mnogo putujemo i mnogo smo prenosili teških stvari. Sad se posao promenio pa nam i multipla sasvim odgovara. Naš je problem bio što nismo bili informisani o ceni delova i popravki.
Ono što mi je bilo važno je i to da smo mogli baš dobro da ga prodamo. Tako da je i to ok.
Od multiple očekujem da će se za par godina otplatiti kroz razliku u ceni goriva, delova i popravki, pa mi je svejedno kako ću je i za koliko prodati. Trandžu je stvarno trebalo znati udesiti i prodati. Ali i mi smo neki trgovci, i, štošta smo naučili od Duletove prezentacije i hvaljenja vozila, pa je stvar bila pojenostavljena ;)

Negde imam sliku Trandze pokraj Zafire koja izgleda kao Yugo pored novog Brava. Pricam o velicini automobila.
Bas veliki van ali je i taj presao solidno preko 200k km i nije nista tu nenormalno da su se ulaganja mogla i ocekivati a pogotovo sto je auto bio 2001 godiste.
E sad sto rece Marge,koreanac je to i delovi su skupi ali je tad i startna cena bila ispod proseka pa je i bilo nekog lufta za ulaganje.
Sve u svemu sa cenom delova ne moze da se poredi sa evropskim automobilima.
Multiplu vole taksisti a to je samo potvrda da je odrzavanje povoljno.

Back