FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Kakav senzor?
Mislis na to da ti prijavljuje da su vrata otvorena i svetli lampica a ona su zatvorena?
To nije nikakav senzor nego mikroprekidac koji se nalazi na samoj bravi vrata i koji se relativno lako zameni.
Uzgred receno ima lepa Multipla 1,9 JTD 2004 restajling kod komsije a daje je za 3000.Gledao sam auto i zaista je u jako lepom stanju.
Da , to prijavljuje, i to još kad smo kupili, pa nikako da odem do autoelektričara da vidi, a idemo na malo duži put pa mi stalno svetli na displeju i nervira. Hvala

A zar Multipla ne upozorava tom jednom lampicom kad su bilo koja vrata otvorena?
Ovo kazem jer postoji mogucnost da je pre otisao mikroprekidac na vozackim vratima pa da lampica zbog njih svetli.
Ako ima posebna lampica za gepek vrata onda ok jer onda jeste do njih.
Ponekad pomogne i kad se naprska WD-om ili nekim kontakt sprejom po bravi.

A zar Multipla ne upozorava tom jednom lampicom kad su bilo koja vrata otvorena?
Ovo kazem jer postoji mogucnost da je pre otisao mikroprekidac na vozackim vratima pa da lampica zbog njih svetli.
Ako ima posebna lampica za gepek vrata onda ok jer onda jeste do njih.
Ponekad pomogne i kad se naprska WD-om ili nekim kontakt sprejom po bravi.

E, to je to ! Dobar savet zlata vredi. WD 40 odradio posao i vise ne svetli.
Pričam komisiji o tome (koji isto vozi slonče), kaže on da u multipli uvek nešto svetli i svira, to tako mora... Pa, valjda cu se navići...

Eto a neki ovde na forumu pricaju kako moras da predjes bar 100k km da bi znao vrline i mane automobila.
Cist dokaz da pogresno razmisljaju je to sto ja Multiplu nikad nisam vozio u svom vlasnistvu i samo sam sa jednom presao jedno 4km.
Ispade da se bolje razumem dok oni nisu dali nikakav savet.
Isto tako sam na Multipli razbucavao tablu i molovao centralnu konzolu a skidao rukohvate i farbao jer se krune i svasta nesto.

Eto a neki ovde na forumu pricaju kako moras da predjes bar 100k km da bi znao vrline i mane automobila.
Cist dokaz da pogresno razmisljaju je to sto ja Multiplu nikad nisam vozio u svom vlasnistvu i samo sam sa jednom presao jedno 4km.
Ispade da se bolje razumem dok oni nisu dali nikakav savet.
Isto tako sam na Multipli razbucavao tablu i molovao centralnu konzolu a skidao rukohvate i farbao jer se krune i svasta nesto.
hahaha kakav si ti samohvali pacijent :D Čovek da izvuče tvoje postove i ubaci u pdf Humor
To nema veze sa nekim posebnim autom, već znanje da se WD40 koristi da se razbije korozija izmedju kontakata.

Vidim ti ovde na forumu dajes non stop kvalitetne savete i ljudi su odusevljeni.:hahaha:
A ovde se hvali onaj ko pomogne a ko ne treba da cuti.:per:
Ti i Tihi ste ista kategorija ljudi koja ce non stop da drobi gluposti a nikako da da konstruktivne savete.
A zasto?
Pa zato sto o kolima znate sve sa interneta a ne iz licnog iskustva.
Upravo je to ono o cemu ja non stop pricam a ti ne mozes da utuvis u taj svoj mozak. Iskustvo se stice na broju automobila i nisu potrebni kilometri da bi znao mane i vrline automobila tj sta im je cesce kvarljivo. Od voznje ja samo mogu da dobijem informaciju kakav je auto u voznji tj dali je stabilan i kako se ponasa. Kvarove saznam od automobila koji dolaze u velikim kolicinama.
Kapito?:)

Samo se zapitajte zbog koga.
Dvojica ljudi upropastavaju ovaj forum. Doduse jedan je i relativno ok kad hoce ali ovaj drugi je "Sacuvaj Boze".
Ja sam godinama prisutan na ovom forumu i uvek sam se trudio da dajem realnu sliku i da pomognem kako mogu a to se videlo x puta na raznim temama ali ovi napravise haos i svaku temu pretvorise u raspravu koja nije vezana za temu.
I ja sam ucesnik ali iz prostog razloga sto necu da dozvolim da se sire lazi i sprdnja.

Да скренемо "тему". Од пре неки дан имам проблем са пребацивањем на метан. Тек кад га упалим из петог, шестог покушаја, пребаци на метан. Синоћ и јутрос ми се десило да није хтео да точи метан уопште иако има места за барем 20 кг. Пробао на две пумпе. Има ли неко идеју шта би могло бити? Хвала

Претпостављао сам да нема везе са паљењем. Још једна ствар коју сам пропустио да наведем: од пре месец дана када га напуним скроз, првих 20-30 км је знао да помало трза. Кад није пун, тога није било.

E da, prosečna potrošnja 9,5 gasa, ali desilo se jednom da je pumpadžija, da bi navukao na okruglu cifru za plaćanje ljuljao auto... Meni, besmisleno, ali, kaže, tako će više stati. I stvarno, stalo je. Međutim, posle toga potrošnja skočila na 11. A nakon sledećeg normalnog sipanja se vratila na 9,5.
Što se to desilo ?

To je redovna pojava da ljuljaju auto da bi u rezervoar stalo vise.
Usled ljluljanja plovak se pomera i dozvoljava ventilu da primi jos gasa.
U principu je to nedozvoljeno jer tako boca trpi veci pritisak nego inace ali kod nas sve moze.
Usled veceg pritiska je verovatno i veca potosnja mada ne bi trebalo da ima veze s tim.
Pre ce biti da je naisla losa tura gasa jer ga krste vise nego benzin i redovna pojava je da variraju obrtaji i da drugacije radi auto a sve usled toga sto se mapa prilagodjava plinu. Ja zato postujem samo i iskljucivo fabricki plin ili metan.
Danas sam cak dobio info od lika koji radi na pregledu vozila za homologaciju da se metan cak i kad je fabricki ugradjen mora terati u Vincu na pregled i tad se dobija atest na 3 godine da bi kroz 3 godine opet morao da se tera auto u Vincu na pregled zbog reatesta.
Kaze da su podneli zahtev u NS da i oni to ovde mogu da rade ali ko zna kad ce to da im odobre.
Uzas od drzave.

Ево слика како изгледа и где се качи. На другој слици се најбоље види где улази: са десне стране
uploadfromtaptalk1442660248691.jpg
uploadfromtaptalk1442660259251.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1442659634159.jpg
    uploadfromtaptalk1442659634159.jpg
    39,4 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:

Back