FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Dobar dan,
zaista me interesuje da li cete moci tako da registrujete?Ja sam morao drugaciju proceduru da prodjem.Boce na multipli nisu homologovane po novom standardu tako da potvrda iz Fiata-a ne znaci nista,ako uopste uspete da je dobijete.A I ako je dobijete morate da uradite tehnicki pregled uredjaja na gas koji se radi u Institutu Vinca.Onda molite boga da ga private u Agenciji za bezbednost(jer kao sto rekoh boce nisu po najnovijem standardu)
Ja sam morao da radim atest kao da nije fabricki model vec sve iznova!Kostalo me oko 24000dinara sve.Ali sam na kraju dobio taj pregled I registrovao Multiplu Blupower!
A sad da vas pitam koje ulje sipate u Multiplu Bipower ili Blupower?

U hondi se ne gine.:hahaha:sigurno si to hteo da kažeš.

gine se u svim autima al neshvatljivo mi je da troje ljudi pogine u sudaru sa obicnim autom .

I to je bio direktan ceoni sudar , gde je sansa da putnici prezive najveca.

I onaj sto se sudario sa njima sa Passatom je preziveo nije mu nista a ovi u Multipli njih troje poginulo sto je strasno :(

Ajd sa kamionom razumem, al sa obicnim autom kad se to desi odmah pomislim da bezbednost u tom vozilu nije na odgovarajucem nivou.

Eto na primer Mercedesi , koje ti vozis imaju ekstra bezbednost i stite putnike prilikom sudara....

U vise navrata sam gledao udese mercedesa sa drugim vozilima i vozaci u mercedesima gotovo uvek prezive takve udese....

I Volvo je na jos boljem nivou sto se toga tice...

- - - - - - - - - -

Evo sad gledam na EURO NCAP testu Fiat Multipla dobila samo ocenu 3 za bezbednost putnika u vozilu :(

http://www.euroncap.com/tests/fiat_multipla_2001/95.aspx

Zato treba izbegavati ovu multiplu ili voziti samo po gradu....

Pogledaj tamo na linku euroncapa - kaze bezbednost putnika od frontalnog udara VEOMA LOSA tj crvena

Najvise ugrozen vozac.

I eto nikad mi nije palo na pamet da gledam za Hondu koja je bezbednost i sad vidim da je najbolja moguca - 5 zvezdica na EURO NCAP-u

http://www.euroncap.com/results/honda/accord/2009/351.aspx

Zastita vozaca - najbolja moguca.....

Sve zeleno sa malo zute...

Poslednja izmena:
gine se u svim autima al neshvatljivo mi je da troje ljudi pogine u sudaru sa obicnim autom .

I to je bio direktan ceoni sudar , gde je sansa da putnici prezive najveca.

I onaj sto se sudario sa njima sa Passatom je preziveo nije mu nista a ovi u Multipli njih troje poginulo sto je strasno :(

Ajd sa kamionom razumem, al sa obicnim autom kad se to desi odmah pomislim da bezbednost u tom vozilu nije na odgovarajucem nivou.

Eto na primer Mercedesi , koje ti vozis imaju ekstra bezbednost i stite putnike prilikom sudara....

U vise navrata sam gledao udese mercedesa sa drugim vozilima i vozaci u mercedesima gotovo uvek prezive takve udese....

I Volvo je na jos boljem nivou sto se toga tice...

- - - - - - - - - -

Evo sad gledam na EURO NCAP testu Fiat Multipla dobila samo ocenu 3 za bezbednost putnika u vozilu :(

http://www.euroncap.com/tests/fiat_multipla_2001/95.aspx

Zato treba izbegavati ovu multiplu ili voziti samo po gradu....

Pogledaj tamo na linku euroncapa - kaze bezbednost putnika od frontalnog udara VEOMA LOSA tj crvena

Najvise ugrozen vozac.

I eto nikad mi nije palo na pamet da gledam za Hondu koja je bezbednost i sad vidim da je najbolja moguca - 5 zvezdica na EURO NCAP-u

http://www.euroncap.com/results/honda/accord/2009/351.aspx

Zastita vozaca - najbolja moguca.....

Sve zeleno sa malo zute.
..

e mislim, hvala ti ,ali ovo nisam morala da pročitam:(
nije nego, u multipli se najlakše gine:roll:

vozim multiplu.na metan.imam problem prvog paljenja,automatski posle par sekundi prebacuje na metan i obavezno se gasi. svako sledece paljenje je otezano. moze li se prestelovati da kasnije prebacuje na metan . kada ukljucim dugme da pali i da se vozi na benzin desava se da po iskljucenju istog nece da vrati. na metan .problem br.2 kako da malo podignem auto , cesto vozim po makadamu i kaci mi za patos odnosno zastitni lim od boca i auspuh.bio bi zahvalan ako mi neko moze ponuditi resenja za navedene probleme.pozdrav ljubiteljima multiple.

najlakse se gine u autima sa 2-3 zvezdice na NCAP testu.
A najteze sa onima koja imaju 5 zvezdica na EURO NCAP testu
Malo ko od nas obraca na zalost paznju na to....

Nije baš tako... ali može biti neki vodič u okviru klase. Zvezdice koje EURO NCAP dodeljuje su važne samo u okviru klase! To su i oni izričito rekli:http://www.euroncap.com/Content-Web-Faq/f795b985-edb5-4fd6-ac45-1afc92ca6610/buying-your-car.aspx

Porediti dva automobila različitih kategorija je veoma diskutabilno i uglavnom uvek bolje prođe teži. Da li biste bolje prošli u fiatu 500 (5*) ili u multipli (3*) da se oni međusobno sudare? Ja bih više voleo da sam u multipli, u stvari ne bih voleo ni da sam u jednom autu u tom slučaju!

Inače ovaj konkretni slučaj u Crnoj Gori me je stvarno zaprepastio ali i veoma zaintrigirao, pa sam ga malo analizirao preko dostupnih fotografija i podataka o toj teškoj, skoro neshvatljivoj, nesreći.

Zaključak je: svi poginuli u multipli su bili na zadnjim sedištima. Čovek koji je vozio auto (inače taksista iz Novog Sada) je prošao skoro bez povreda! Njegova žena, suvozač takođe je preživela. Vetrobransko staklo je celo! Prednji deo se propisno zgužvao ali kabina je ostala kompaktna. Na koji nas zaključak navode ove činjenice? U trenutku trenutnog zaustavljanja u čeonom sudaru (a to je nešto najgore što može da vam se desi) putnici na zadnjim sedištima nisu bili vezani! A multipla ima savršena tri sedišta nazad sa isto tako skoro idealna tri prava pojasa, ne onim patrljkom u sredini što ide preko stomaka kakvi uglavnom imaju automobili sa „5 sedišta“! Ne mogu tvrditi 100% ali znam kakva je situacija kod nas po pitanju vezivanja na zadnjim sedištima. Ljude je skoro sramota da to čine! Na Zapadu... eh, ne treba ni pričati o njihovim navikama opet i opet.

Ja sam čak i mislio da napišem na zadnjoj strani prednjih naslona za glavu malo uputstvo i molbu: “Molim vas vežite se i na zadnjem sedištu jer u slučaju, ne daj Bože sudara, vaše telo će nastaviti da leti napred kao đule i osim što ćete se vi povrediti možete povrediti i nas, putnike na prednjim sedištima!“ Jer toliko je teško naše ljude ubediti u nešto očigledno, kao da nemaju osnovno rasuđivanje, kao da su pozadi samo zato da bi se baškarili.

Drugo, dizajn auta treba da doprinese, da do kritične situacije uopšte i ne dođe. A tu je multipla zbog fantastične preglednosti u svim pravcima neprevaziđena. Povišeno sedenje takođe doprinosi bezbednosti.

U bočnom sudaru je takođe izvanredna: http://www.euroncap.com/tests/fiat_multipla_2001/95.aspx

Dalje, treba imati u vidu da je ovo test za model iz 2001. godine! Multipla iz 2005. (Dynamic verzija) ima i bočne vazdušne zavese. Tako da nije situacija baš tako loša po multiplu, naprotiv!

Ali iznad svega, bez obzira šta vozite, imajte na umu da je upravljanje vozilom praktično UPRAVLJANJE KINETIČKOM ENERGIJOM. Vozite li duplo većom brzinom, energija koju ćete oslobodti prilikom trenutnog zaustavljanja je 4x veća! Zato, čemu žurba...

Poslednja izmena:
Dobar dan,
zaista me interesuje da li cete moci tako da registrujete?Ja sam morao drugaciju proceduru da prodjem.Boce na multipli nisu homologovane po novom standardu tako da potvrda iz Fiata-a ne znaci nista,ako uopste uspete da je dobijete.A I ako je dobijete morate da uradite tehnicki pregled uredjaja na gas koji se radi u Institutu Vinca.Onda molite boga da ga private u Agenciji za bezbednost(jer kao sto rekoh boce nisu po najnovijem standardu)
Ja sam morao da radim atest kao da nije fabricki model vec sve iznova!Kostalo me oko 24000dinara sve.Ali sam na kraju dobio taj pregled I registrovao Multiplu Blupower!
A sad da vas pitam koje ulje sipate u Multiplu Bipower ili Blupower?

Molim te, jel mozes da mi kazes gde si sve to radio?Ja sam juce bila u AMSS i rekli su mi da jedino sto mogu jeste da kupim nove boce (jedna od 400-700E) ili da izvadim metan i da registrujem auto na benzin. I serviseri su mi isto rekli i da ako necu da registrujem auto na benzin, da mi ostaje samo da cekam da se zakon promeni!?

Molim te, jel mozes da mi kazes gde si sve to radio?Ja sam juce bila u AMSS i rekli su mi da jedino sto mogu jeste da kupim nove boce (jedna od 400-700E) ili da izvadim metan i da registrujem auto na benzin. I serviseri su mi isto rekli i da ako necu da registrujem auto na benzin, da mi ostaje samo da cekam da se zakon promeni!?

ako ti je vozilo već registrovano na na srpske tablice,i imaš fabrički ugradjen metan,mada ti boce nisu homologovane proćićeš registraciju na sledeći način.moraš svoje boce da skineš(oko50e demontaža i montaža) i odneseš u meser kraljevo na ispitivanje po boci 1800din sa pdv.od fiat kragujevac da dobiješ uverenje da je vozilo sa fabrički ugradjenim metanom ali da nisu homologovane 2800din za potvrdu.u kragujevcu je glavni za potvrdu Stanojević Milan 034 502 620.u Meseru Kraljevo Martinović 065 353 7376.Ja sam završio sve to i u AMS na Zrenjaninskom putu kod Gordića 011 3328 315,plaćanje AG za bezbednost saobraćaja 7100.AMS za pregled 5600.eto tako.+ tehnički 1500 + sve ostalo do tablica 20800.da se smrzneš ali ipak se isplati.
da li neko ima iskustva sa ruskim uljnim modifikatorom u vozilu sa metanom

ako ti je vozilo već registrovano na na srpske tablice,i imaš fabrički ugradjen metan,mada ti boce nisu homologovane proćićeš registraciju na sledeći način.moraš svoje boce da skineš(oko50e demontaža i montaža) i odneseš u meser kraljevo na ispitivanje po boci 1800din sa pdv.od fiat kragujevac da dobiješ uverenje da je vozilo sa fabrički ugradjenim metanom ali da nisu homologovane 2800din za potvrdu.u kragujevcu je glavni za potvrdu Stanojević Milan 034 502 620.u Meseru Kraljevo Martinović 065 353 7376.Ja sam završio sve to i u AMS na Zrenjaninskom putu kod Gordića 011 3328 315,plaćanje AG za bezbednost saobraćaja 7100.AMS za pregled 5600.eto tako.+ tehnički 1500 + sve ostalo do tablica 20800.da se smrzneš ali ipak se isplati.
da li neko ima iskustva sa ruskim uljnim modifikatorom u vozilu sa metanom

hvala na odgovoru... imam vec registrovan auto na SRB tablice ali mi nije fabricki ugradjen metan i bas taj Gordic mi je i rekao da ne mogu nista da uradim sem da kupim bocu ili da se vozim na benzin. znaci fora je u fabrickoj ugradnji!!! kakava glupost, pa ako mi je fabrika ugradila sta ce mi onda atest, valjda imam garanciju od nje??? samo smisljaju kako narodu da uzmu pare...

hvala na odgovoru... imam vec registrovan auto na SRB tablice ali mi nije fabricki ugradjen metan i bas taj Gordic mi je i rekao da ne mogu nista da uradim sem da kupim bocu ili da se vozim na benzin. znaci fora je u fabrickoj ugradnji!!! kakava glupost, pa ako mi je fabrika ugradila sta ce mi onda atest, valjda imam garanciju od nje??? samo smisljaju kako narodu da uzmu pare...

onda je jedino rešenje uzeti homologovanu bocu ima oznaku rc110 čini mi se.da ti ugradi ovlašćeni serviser.pogledaj po oglasima mislim da može da se nadje ok boca i za 350e.pa onda kod gordića.

onda je jedino rešenje uzeti homologovanu bocu ima oznaku rc110 čini mi se.da ti ugradi ovlašćeni serviser.pogledaj po oglasima mislim da može da se nadje ok boca i za 350e.pa onda kod gordića.

peki kako da znam da li mi je auto homologovan?2001 g. bipower.gde pise ta oznaka na bocama?da li si im skidao zastitu pre odlaska u amss?meni su blizu ti na zrenjanincu ali nebi ih cackao ako nemam prodju.

peki kako da znam da li mi je auto homologovan?2001 g. bipower.gde pise ta oznaka na bocama?da li si im skidao zastitu pre odlaska u amss?meni su blizu ti na zrenjanincu ali nebi ih cackao ako nemam prodju.
od oktobra 2002 na nivou Evropske Unije,počinje pravilnik,uredba...o homologaciji metanskih boca koje se ugradjuju kao dotatno gorivo.dakle nemaš homologaciju.ali treba ti dakle potvrda iz fiat kragujevac da ti je fabrički ugradjen metan,u meser ispitivanje boca kao što sam gore već napisao,pa u AMS na Zrenjanincu.ali najbolje je za svaki slučaj pozvati AMS 011 3328 315 tražiti Gordića.dok sam ja registrovao svoj tri puta su menjali pravilnik,pošto ni sami nisu znali u šta su se upustili.zaštitni poklopac obavezno skini jer oni ne skidaju,samo gledaju i slikaju...

Poslednja izmena:
Imam bipower nekih 2 meseca i prilicno sam zadovoljan ali mi se danas desio jedan problem koji nemogu da shvatim.Hteo sam da startujem auto ,on upali ali se odmah na leru ugasi tako vise puta,malo je zadimio pozadi na auspuhu.Ajde da odem do majstora koji je blizu oko kilometar od mene...bez problema sam ga odvezao doduse varao sam ga da ne bude na leru,kada sam stigao do njega sve je radilo super i ler gas i sve???Pali gasi sve ok...zaboravih...kada me je zezao izbacio gresku nesto kao oil low presure ali posle nista sve super....nista ne shvatam ako neko ima pojma voleo bih da mi objasni.inace ima ulja u motoru..hvala unapred..

Pozz ljudi,
da li je neko probao preko ePER-a da proveri jesu li mu boce homologovane ili ne?

Ja vec dva sata pokusavam ali nece da mi izbaci podatke, nisam siguran ni da postoje podatci za boce ali rekose mi da tamo moze svasta da se proveri....a mozda je i link los, ako neko ima neki koji provereno radi neka posalje.

Imam bipower nekih 2 meseca i prilicno sam zadovoljan ali mi se danas desio jedan problem koji nemogu da shvatim.Hteo sam da startujem auto ,on upali ali se odmah na leru ugasi tako vise puta,malo je zadimio pozadi na auspuhu.Ajde da odem do majstora koji je blizu oko kilometar od mene...bez problema sam ga odvezao doduse varao sam ga da ne bude na leru,kada sam stigao do njega sve je radilo super i ler gas i sve???Pali gasi sve ok...zaboravih...kada me je zezao izbacio gresku nesto kao oil low presure ali posle nista sve super....nista ne shvatam ako neko ima pojma voleo bih da mi objasni.inace ima ulja u motoru..hvala unapred..

Rajo, desilo se i meni to par puta, uglavnom kad mi stoji malo duze pa valjda izgubi pritisak goriva u sistemu (barem mi je mehanicar tako rekao).

Back