Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.744
Зато што груписање по групама није правилно објашњиво. У феудализам се груписало много чега без потребе и без разлога. Тако исто у капитализам и у демократију у племство и у витезове и витезовћиће и да не набрајам све. Не можемо рећи да категоризација није била коршћена за фалсификацију или модификацију.
To sto ima mnogo onih koji nemaju predstave sto je feudalizam, sasvim je druga prica. Pusti ti njih, ovdje razgovaras sa mnom. Ako mi ukazes na greske u mojoj drustvenoj kategorizaciji stanovnistva, vrlo rado cu ih razmotriti.
Како је Свети Сава могао описати крунисање Стевана Првовенчанога ако га је Папски легат крунисао. А да га је папски легат крунисао било би негде од некога и описано. Можеш ли то наћи?
Koliko je meni poznato, Sveti Sava nije ostavio zapise o Stefanovom krunisanju 1217. godine a da su sačuvani. Naveo sam ti izvore koji spominju rimsko porijeklo krune - Domentijan, Arhodjakon i Dandolo; mogu se potruditi da ovdje okacim na internet ako ih nadjem; nisu mi pri ruci.
Skolstvo je organizovano pri Crkvi, a familije i usamljeni ljudi nisu staleske kategorije...