Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Juce sam bila u pet centru Fisherman na NBG u ul. Bulevar Zorana Djindjica, i naisla na feretke, nisam mogla da verujem drze ih u transporteru za macke, njih 2 mucene leze jedna preko druge u smrdljivom gnezdu punom govana... STRASNO Kao imaju mini zoo vrt, u 3 kvadrata drze njih,rakune ,ptice , zmije i gustere.TUGA

prije nego uzmete taj broj i krenete u "lov na tvora" imajte na umu nekoliko stvari;
1. navodi u onom tekstu su dijelom vrlo problematicni - TVOROVI (feretka je neki sasavi prijevod rijeci ferret...) NE JEDU voce, med i slicno (ovakva ishrana moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema...)
i NIKAKO se ne slazu s malom djecom...ostalo cu procitati sutra, sad me mrzilo, ovo dvije stvari su bitne i zapale su mi za joko...
2. tvor NIJE IGRACKA - on trazi vrijeme, paznju, NOVAC, a zdrav i sretan (dobro zbrinut i voljen...)
tvor zivi dugo, barem 8 do 10 god...
3. tvorovi su drustvene zivuljke pa je dobro obezbijediti im drustvo vlastite vrste ili barem svoje, ljudsko, drustvo...usamljen i zapostavljen tvor je nesretan tvor...
4. vazno je pri ruci imati za slucaj nuzde dobrog veterinara koji ima iskustva s tvorovima,
5. zenkicu je NEOPHODNO sterilisati ako se nece sparivati inace joj je zivot u opasnosti, bukvalno,
uslijed anemije...
6. muzjaka nije nuzno sterilisati, ali nekastirani muzjak ima jak tjelesni miris koji ljudima moze itekako smetati + moze biti agresivan prema ostalim tvorovima u domacinstvu...kastriranim
7. bez ikakve bojazni uzmite odraslog tvora/tvoricu, one fore kao "uzecu bebicu zbog toga i toga...." - obicne gluposti, vjerujte mi na rijec
stovise malci u pubertetu znaju bas jako gristi i staviti vas na prave muke
dok se s odraslim tvorom zacas dogovorite
sad sam umorna, al sutra cu okaciti neki duzi tekst
i neke fotke svoje bande
e sad, bez uvrede - dragi klinci, tvorovi izgledaju slatko i jesu slatki, ali su vrlo specificni
i zahtjevni drugari koji ce s vama zivot dijeliti dugo, stoga - prije nego se masite telefona,pp-a...
posavjetujte se s roditeljima i...sobom samima - ustanovite da li ste zaista spremni za tu vrstu
ljubavi i odogovornosti
rado cu odogovoriti na sva pitanja ovdje na temi,
a na pp me cimnite samo ako ste vrlo vrlo ozbiljni u namjeri
da u svoj zivot pozovete tvora, ok?
ja imam cetveroclanu bandu + poznajem nekoliko vrlo odgovornih uzgajivaca
u Bg i okolini...trenutno znam za 3 zenkice koje cekaju prinove, kao i za nekoliko odraslih tvorica koji traze dom...
tu sam i ako vam treba neki savjet oko izbora veterinara...
Prodaje se prelepa zenka fereta stara 5 meseci.
Uz nju se prodaje i kavez sa lezaljkom i igrackama.
Feretka je vakcinisana i revakcinisana.

divno...bas si pomogla
pa jbte znas i sama da je tvor u pet shopu siroce da siroce : (((
mislim, to je strasno...i jedva cekam da to dilovanje zivotinja u pet shopovima
malo...desetkuju
i da...nisu oni uopce komplikovani, ali treba imati neke preduvjete (prvenstveno sto se tice predanosti, vremena i financija...) za suzivot s tvorovima![]()
...milica mala ... ma da imam malo veci stan ... uzela bi ih 20 samo da imam prostora ... *** ...ovako smo nas troje u 20-25 kvadratagagy znam jako dobro na sta mislis...
pre par dana sam bila tamo ...i posvadjala se sa svima jer je teta ....cvrkajuci ferreta u nos i to poprilicno jako " budila malisana" koji je lepo pavao ...kako bi ga pokazala mladom paru koji se zestoko interesuje za istog ...jos je krenula da prica nebuloze ...kako ih treba tuci makljati od batina ...samo da nebi grizli ...a onaj jadnicak se utopio u moje rukice kad sam ga uzela ...krenuo milica da se mazi ..ko beba .... bas mi ga bilo zao ...
p a sam oterala tetu po "glavnog " a do tad sam ljudima ja pojasnila neke stvari ...
nego ... dal je moguce i kako uopste ...pokrenuti ista protiv maltretiranja malaca po silnim pet shopovima....
u pet centru sam isto videla ...davno bese ..FERETA na PILJEVINI ...bez vode...sa hranom pretrpanom piljevinom ... mukica ...jos su ga cvrkali po nosu kroz resetkice ...
ljudi nemaju pojma kako da se ophode prema zivotinjicama ..i uzasno mi je krivo ...
)

)Pardon. Sad sam tek skontao prethodne poruke. I nekako mi je vec trulo da idem po forumima i objasnjavam ljudima da nisu svi pet shopovi a ni njihovi vlasnici isti. Ima bezskrupuloznih trgovaca ali ima i nas drugih koji smo u sve to usli vise iz ljubavi prema zivotinjama nego iz koristoljublja, ali pretpostavljam da ce uvek postojati predrasude..

BAs nisam imao nameru da se vracam ali ne trpim da me neko vredja bez razloga.
Ako te ne zanima ko sam i sta sam zasto dajes sebi za pravo da donosis bilo kakve zakljucke o meni?
To KOGA drzim u radnji sam znao i pre nego sto sam dosao ovde.
A to sa robljem.. pa kada si vec taj naziv upotrebila za svoje ljubimce, kazi mi sledece. Gde si ti nabavila svoje feretke? Od koga si ih kupila ili ako su ti poklonili, sta mislis odakle njima? I zar ne mislis da te to stavlja u istu poziciju u kojoj sam i ja, samo sto ja svoje "roblje" prodajem a ti ga poklanjas..
Ja izuzetno cenim i postujem ljude koji tvrde da ne treba drzati zivotinje u zatocenistvu pa cak ni u zoo vrtovima. Ne slazem se sa njima, ali ih postujem. Dok te tvoje tvrdnje deluju kontradiktorno i licemerno.

jos jedna...sitnica;
jasno mi je da ic o onome sto sam o samim tvorovima napisala
nisi procitao;
da jesi uvidio bi da na tebi, kakav god da jesi, nije fokus
naravno, nisam ni ocekivala da ces procitati
jer tebe ta tvorica uopce ne zanima
zanima te jedino da je se rijesis i uzmes neku kintu, zar ne?
e, pa to je ono...biznis, ali "iz ljubavi"...kazes ti...
ja kazem; malo sutra : )