FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Juce sam bila u pet centru Fisherman na NBG u ul. Bulevar Zorana Djindjica, i naisla na feretke, nisam mogla da verujem drze ih u transporteru za macke, njih 2 mucene leze jedna preko druge u smrdljivom gnezdu punom govana... STRASNO Kao imaju mini zoo vrt, u 3 kvadrata drze njih,rakune ,ptice , zmije i gustere.TUGA

uzasssssss:sad2:
bila sam i ja tamo,i ucinilo mi se da bas zaudaraju,pa sam se bas pitala da li je to od nehigijene,ili prirodno.....:roll:
POSLE VASIH POSTOVA SAM RAZRESILA DILEME....:worth:

pa feretke imaju prirodan "miris", naravno kad ste sterilisu taj miris se znatno umanji ali opet ostaje blaga varijanta...
mislim i psi imaju svoj miris tako da...

feretke vrse nuzdu na jednom mestu i vrlo cesto zato sto je njihov digestivni trakt jako kratak, tako da ako su ti mucenici u transporteru mogu samo da zamislim UZAS:evil:

inace ja sam protiv kupovanja zivotinja u pet shopovima, osobito losim, koliko god to deluje kao spasvanje te zivotinje.
jer da bi je spasili ipak morate da platite, te pare idu tim ljudima u dzep, a na mesto te jedne individue ce doci druga i tako u krug....naravno njima profit u dzep.

treba se raspitati i videti da li neko poklanja svoju ili u krajnjem slucaju obratiti se ljubitelju koji ima leglo s vremena na vreme;)
moze i da se ponudi pet shopovima da u slucaju da zele da se otarase neke jedinke (nisu je prodali, itd...), okrenu vas i td..

prije nego uzmete taj broj i krenete u "lov na tvora" imajte na umu nekoliko stvari;

1. navodi u onom tekstu su dijelom vrlo problematicni - TVOROVI (feretka je neki sasavi prijevod rijeci ferret...) NE JEDU voce, med i slicno (ovakva ishrana moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema...)
i NIKAKO se ne slazu s malom djecom...ostalo cu procitati sutra, sad me mrzilo, ovo dvije stvari su bitne i zapale su mi za joko...

2. tvor NIJE IGRACKA - on trazi vrijeme, paznju, NOVAC, a zdrav i sretan (dobro zbrinut i voljen...)
tvor zivi dugo, barem 8 do 10 god...

3. tvorovi su drustvene zivuljke pa je dobro obezbijediti im drustvo vlastite vrste ili barem svoje, ljudsko, drustvo...usamljen i zapostavljen tvor je nesretan tvor...

4. vazno je pri ruci imati za slucaj nuzde dobrog veterinara koji ima iskustva s tvorovima,

5. zenkicu je NEOPHODNO sterilisati ako se nece sparivati inace joj je zivot u opasnosti, bukvalno,
uslijed anemije...

6. muzjaka nije nuzno sterilisati, ali nekastirani muzjak ima jak tjelesni miris koji ljudima moze itekako smetati + moze biti agresivan prema ostalim tvorovima u domacinstvu...kastriranim

7. bez ikakve bojazni uzmite odraslog tvora/tvoricu, one fore kao "uzecu bebicu zbog toga i toga...." - obicne gluposti, vjerujte mi na rijec ;)
stovise malci u pubertetu znaju bas jako gristi i staviti vas na prave muke
dok se s odraslim tvorom zacas dogovorite ;)

sad sam umorna, al sutra cu okaciti neki duzi tekst
i neke fotke svoje bande

e sad, bez uvrede - dragi klinci, tvorovi izgledaju slatko i jesu slatki, ali su vrlo specificni
i zahtjevni drugari koji ce s vama zivot dijeliti dugo, stoga - prije nego se masite telefona,pp-a...
posavjetujte se s roditeljima i...sobom samima - ustanovite da li ste zaista spremni za tu vrstu
ljubavi i odogovornosti

rado cu odogovoriti na sva pitanja ovdje na temi,
a na pp me cimnite samo ako ste vrlo vrlo ozbiljni u namjeri
da u svoj zivot pozovete tvora, ok?

ja imam cetveroclanu bandu + poznajem nekoliko vrlo odgovornih uzgajivaca
u Bg i okolini...trenutno znam za 3 zenkice koje cekaju prinove, kao i za nekoliko odraslih tvorica koji traze dom...
tu sam i ako vam treba neki savjet oko izbora veterinara...

Evo vam na forumu iskusnog odgajivača a pre svega ljubitelja afričkih tvorova pa dobro razmislite pre nego što ih nabavite. Što reče Torente, mnogo su slatki ali u tuđoj kući.

Prodaje se prelepa zenka fereta stara 5 meseci.
Uz nju se prodaje i kavez sa lezaljkom i igrackama.

Feretka je vakcinisana i revakcinisana.

evo ga...jedan sto je kupovo a nije znao...koga kupuje :lol:
tvoru zelim srecu tj. da dospije kog nekog tko ce imati strpljenja i ljubavi,
a tebi da naredni put bolje razmislis...:)

ps buducem vlasniku preporucujem da se javi na pp
ili da odvede zivotinjicu u ambulantu Rot ili ambulantu Novak (samo dr Novaku osobno!)...
posto zenkica ubrzo mora biti sterilisana

ja ferreta - tvora imam vec 8 meseci i samo reci hvale za tu zivuljku imam ...
nisu tolliko komplikovani koliko svi pricaju ...ako vec volite zivotinje ... verujte mi tvora cete voleti daleko vise od svega ....
ako treba bilo kakva pomoc ...slobodno se javite ...inace ...
UVEK ih ima u pet sopu na novom beogradu kod MEKA ....
minimum dve imaju za prodaju ...
koja god info. da treba slobodno mi se javite ... bice mi drago da vam pomognem :)

divno...bas si pomogla
pa jbte znas i sama da je tvor u pet shopu siroce da siroce : (((
mislim, to je strasno...i jedva cekam da to dilovanje zivotinja u pet shopovima
malo...desetkuju :confused:

i da...nisu oni uopce komplikovani, ali treba imati neke preduvjete (prvenstveno sto se tice predanosti, vremena i financija...) za suzivot s tvorovima ;)

divno...bas si pomogla
pa jbte znas i sama da je tvor u pet shopu siroce da siroce : (((
mislim, to je strasno...i jedva cekam da to dilovanje zivotinja u pet shopovima
malo...desetkuju :confused:

i da...nisu oni uopce komplikovani, ali treba imati neke preduvjete (prvenstveno sto se tice predanosti, vremena i financija...) za suzivot s tvorovima ;)

gagy znam jako dobro na sta mislis...
pre par dana sam bila tamo ...i posvadjala se sa svima jer je teta ....cvrkajuci ferreta u nos i to poprilicno jako " budila malisana" koji je lepo pavao ...kako bi ga pokazala mladom paru koji se zestoko interesuje za istog ...jos je krenula da prica nebuloze ...kako ih treba tuci makljati od batina ...samo da nebi grizli ...a onaj jadnicak se utopio u moje rukice kad sam ga uzela ...krenuo milica da se mazi ..ko beba .... bas mi ga bilo zao ...
p a sam oterala tetu po "glavnog " a do tad sam ljudima ja pojasnila neke stvari ...
nego ... dal je moguce i kako uopste ...pokrenuti ista protiv maltretiranja malaca po silnim pet shopovima....
u pet centru sam isto videla ...davno bese ..FERETA na PILJEVINI ...bez vode...sa hranom pretrpanom piljevinom ... mukica ...jos su ga cvrkali po nosu kroz resetkice ...
ljudi nemaju pojma kako da se ophode prema zivotinjicama ..i uzasno mi je krivo ...

sta sam htela reci ... bolje je da spasu malisana ...od nenormalnih ljudi ...uzgajivaci se kolko tolko normalno ophode prema istom :( ...milica mala ... ma da imam malo veci stan ... uzela bi ih 20 samo da imam prostora ... *** ...ovako smo nas troje u 20-25 kvadrata

Poslednja izmena:
gagy znam jako dobro na sta mislis...
pre par dana sam bila tamo ...i posvadjala se sa svima jer je teta ....cvrkajuci ferreta u nos i to poprilicno jako " budila malisana" koji je lepo pavao ...kako bi ga pokazala mladom paru koji se zestoko interesuje za istog ...jos je krenula da prica nebuloze ...kako ih treba tuci makljati od batina ...samo da nebi grizli ...a onaj jadnicak se utopio u moje rukice kad sam ga uzela ...krenuo milica da se mazi ..ko beba .... bas mi ga bilo zao ...
p a sam oterala tetu po "glavnog " a do tad sam ljudima ja pojasnila neke stvari ...
nego ... dal je moguce i kako uopste ...pokrenuti ista protiv maltretiranja malaca po silnim pet shopovima....
u pet centru sam isto videla ...davno bese ..FERETA na PILJEVINI ...bez vode...sa hranom pretrpanom piljevinom ... mukica ...jos su ga cvrkali po nosu kroz resetkice ...
ljudi nemaju pojma kako da se ophode prema zivotinjicama ..i uzasno mi je krivo ...

pa to...znaci, nemojmo ih reklamirati :confused:
jer nakon sto ljudi odu i kupe jednog oni ce prosto nabaviti drugog i tako...unedogled : (((

inace, ja se jednom zeznula i ostavila nekoj od tih...osoba mob
da bi me zvala u slucaju da ih zele sterilisati...

i cik pogodi; svima su dijelili telefon ko da sam ja sos linija...
ono, nemam ja nista protiv da ljudima pomognem, ali sam malo popi*dila

kad me prije par dana nazvao neki kreten koji je odlucio da se pod hitno rijesi tvora
jer malena kaka po krevetu...

e, sad taj isti me zvao i ljetos i rekoh mu da dobro razmisle o tome da li su spremni na zivot s tvorom...jeste, sladak je, ali to nije sve...

kaze; a ne, ne...sigurni su...kupili jos sve fensi smensi...skupo, orginalno (bljak prica...)
i tako to...

ja dam brojeve vetova za vakcinu i sterilizaiciju...

i tako...ispade da hoce hitno da je se rijese (inace ce je dati u zoo vrt :evil:)
nije sterilisana ni vakcinisana
donijet ce je bez kaveza jer su ga obecali drugu (dok je tvor jos kod njih...)
i ja treba da je pustim po stanu da je moji, koji jesu sterilisani, zakolju...sta li...? :(

jednom rijecju; psihopate + se lik ponasa kao da sam ja duzna preuzeti njegovu obavezu bez pogovora...

eto, zao je meni tvorice...poslala sam im na kraju broj jednog sjajnog covjeka
koji ima nesterilisane tvorice pa moze da je uzme...
(i nemam pojma sta su uradili na kraju...njemu je nisu donijeli...: ( )
no, njih mi nije zao...mislim da su bahata stoka koja samo o sebi razmislja :evil::evil::evil:

a i to sto kazes ...oni ce tako u nedogled....
a svadjnje s celim ljudstom u radnji nikako ne pomaze ...znam iz iskustva ...
al mi je bar drago da je ta teta momentalno dobila odkaz ....
ako nista bar sam nju .....

Pozdrav!
Slucajno sam naisao na ovu temu. Drzim pet shop u N.Sadu i nekom kompenzacijom sam dosao do prelepe albino zenke feretke, pa je cena izuzetno povoljna. Inace cene se stvarno krecu od 70 do 150eura. Covek mi je rekao da je zenkica sterilisana. Polu-pitoma je. Tj. jako je umiljata i kada joj se pruzi prst ona ga lize itd, ali zna da gricne ako naglo krenes da je uhvatis. Ipak treba jos malo da se radi sa njom.
Malo mi je bezveze da se sad ovde nesto reklamiram pa ko je zainteresovan neka mi se javi na 062/206-368. Stevan

cijene se krecu od 50 evra pa navise, ali ako je sterilisana to JEST veliki plus

ako te ne mrzi probaj ti malo raditi s njom; pustati je i provoditi vrijeme...
pa ce vrlo brzo prestati grickati i lakse ces je udomiti

u svakom slucaju se nadam da ces joj naci dom, ali se nadam i da ih vise neces
drzati u pet shopu

sretno!

Cao!
Pustam ja nju iz kaveza, ali je nezgodno.. Udje musterija, ona se sakrije pa treba u isto vreme da usluzujem musterije i da pazim gde je ona.. Nije ni da me mrzi, ali stvarno nekad nemam vremena za to.
Ne razumem sto se nadas da ih vise necu drzati u radnji..?
Ali ne planiram bas. Ova zenkica se stvarno ne oseti preterano, ali ipak se oseti pa nije bas zgodno. Dovljno je sto imam tonu drugih zivotinja pa vec ima dovoljno miomirisa :))

Pardon. Sad sam tek skontao prethodne poruke. I nekako mi je vec trulo da idem po forumima i objasnjavam ljudima da nisu svi pet shopovi a ni njihovi vlasnici isti. Ima bezskrupuloznih trgovaca ali ima i nas drugih koji smo u sve to usli vise iz ljubavi prema zivotinjama nego iz koristoljublja, ali pretpostavljam da ce uvek postojati predrasude..

Pardon. Sad sam tek skontao prethodne poruke. I nekako mi je vec trulo da idem po forumima i objasnjavam ljudima da nisu svi pet shopovi a ni njihovi vlasnici isti. Ima bezskrupuloznih trgovaca ali ima i nas drugih koji smo u sve to usli vise iz ljubavi prema zivotinjama nego iz koristoljublja, ali pretpostavljam da ce uvek postojati predrasude..

nije stvar u tome kakvi su pet shopovi/vlasnici pet shopova
vec je star u tome kakva je zivotinja tvor;

1. tvor je predator; sam miris/prisustvo tvora u prostoriji cini da ostale zivotinjice; narocito glodari i ptice koje u zoo shopu imate zive pod stalnim stresom...bukvalno se bojeci za zivot
2. tvoru treba stvarno velik kavez za spavanje i minimum 4 sata relativne slobode (van kaveza) dnevno
3. da bi tvor bio sretan i psihicki stabilan (znaci; miroljubiv, zivahan, zadovoljan...) treba mu vase drustvo i, po mogucstvu, drustvo njegove vlastite vrste; za igru + stimulacija u vidu igracki, tunelcica, kutija s rizom...takvi su; drustveni su i znatizeljni; samoca i nezainteresiranost ih...frustriraju
4. da bi tvor bio zdrav treba ga hraniti barem premium hranom za tvorove/macice + meso + jaja...
5. takodjer, neophodno je sve jedinke vakcinisati, ocistiti od parazita i STERILISATI
(narocito zenke; koje su u zivotnoj opasnosti ako nesterilisane i neuparene provedu duze vrijeme...npr. mjesec ili dva u estrusu moze imati za posljedicu smrtni ishod...) to vam je 20 evra za vakcine + 20-50 (ovisno o vetu..) za sterilizaciju...
6. tvorovi su podlozni raznim bolestima; ponekim koje napadaju npr. glodare, macke i pse, ali i ljudskim bolestima; mladunce tvora u rizicnoj dobi od 2,5 do 3,5 mjeseca obicna ljudska gripa moze ubiti...bez problema, a u zoo shopovima osim zivotinja doci ce u kontakt s ogromnim brojem ljudi...

dakle; tvor nije i nikad nece biti zivotinja pogodna za drzanje u zoo shopovima

na stranu to sto ja osobno drzim da ne postoje fini i dobri zoo shopovi koji prodaju zivotiinje...meni ste svi isti :neutral:

sto se tvoje tvorice tice; ako si u ovo usao iz (iluzije...) o ljubavi;
sto je prodajes?
ako imas uvjete zadrzi je; oni su nevjerojatna bica i uzvratit ce vam ljubav
na svaki moguci nacin ili je pokloni nekom tko vec ima jednog ili vise tvorica...
kad sam birala domove za malisane svojih tvorova
birala sam tako - ljude koji vec imaju iskustva/tvorice i traze drugare za suzivot svojim malcima...
nije ih uopce bilo tesko naci :)

Poslednja izmena:
Ja nisam poceo da drzim pet shop zato sto volim tvorove, nego zato sto volim sve zivotinje.
Sa druge strane, bezobrazno je da govoris o mojim "iluzijama". Nemas pojma ko sam i sta sam ja i u kojim uslovima drzim zivotinje u svojoj radnji.
Idem dok nisam protracio previse vremena na tudje gluposti. Prepustam te da uzivas u svojim iluzijama. Sretno..

niti me zanima...tko si i sta si
mada, nakon ovog nemam iluzije o tebi; isti si kao i svi ostali; trgovac robljem + preprodavac :neutral:
s druge strane, ako tebe stvarno zanima KOGA drzis u tom tvom zatvoru za zivotinje
onda procitaj moj prethodni post...

tvoru sretno, a tebi...kako si posijes :)

BAs nisam imao nameru da se vracam ali ne trpim da me neko vredja bez razloga.
Ako te ne zanima ko sam i sta sam zasto dajes sebi za pravo da donosis bilo kakve zakljucke o meni?
To KOGA drzim u radnji sam znao i pre nego sto sam dosao ovde.

A to sa robljem.. pa kada si vec taj naziv upotrebila za svoje ljubimce, kazi mi sledece. Gde si ti nabavila svoje feretke? Od koga si ih kupila ili ako su ti poklonili, sta mislis odakle njima? I zar ne mislis da te to stavlja u istu poziciju u kojoj sam i ja, samo sto ja svoje "roblje" prodajem a ti ga poklanjas..
Ja izuzetno cenim i postujem ljude koji tvrde da ne treba drzati zivotinje u zatocenistvu pa cak ni u zoo vrtovima. Ne slazem se sa njima, ali ih postujem. Dok te tvoje tvrdnje deluju kontradiktorno i licemerno.

BAs nisam imao nameru da se vracam ali ne trpim da me neko vredja bez razloga.
Ako te ne zanima ko sam i sta sam zasto dajes sebi za pravo da donosis bilo kakve zakljucke o meni?
To KOGA drzim u radnji sam znao i pre nego sto sam dosao ovde.

A to sa robljem.. pa kada si vec taj naziv upotrebila za svoje ljubimce, kazi mi sledece. Gde si ti nabavila svoje feretke? Od koga si ih kupila ili ako su ti poklonili, sta mislis odakle njima? I zar ne mislis da te to stavlja u istu poziciju u kojoj sam i ja, samo sto ja svoje "roblje" prodajem a ti ga poklanjas..
Ja izuzetno cenim i postujem ljude koji tvrde da ne treba drzati zivotinje u zatocenistvu pa cak ni u zoo vrtovima. Ne slazem se sa njima, ali ih postujem. Dok te tvoje tvrdnje deluju kontradiktorno i licemerno.

nista je ne...zakljucujem; ti si sve sam napisao
i tko si
i kakav si..."cika Stevo"... (osobno, sad sam sigurna da si...primitivac)

iz ovih tvojih...primjedbi se jasno vidi da o tvorovima pojma nemas...
kako drzis ostale zivotinje...u to ne ulazim, ali jucer ti rekoh;
ako borave u istoj prostoriji s tvorom to je npr. za cincile, kunice, gerbile...
izvor ogromnog straha...samo, tebe za to zaboli briga?

moji tvorovi su uzeti od covjeka koji ih uzgaja
u dobi od 3 do 3, 5 mjeseca...kada je ok odvojiti ih od majke
(nikako ranije mada to mnogi prakticiraju...)
postoji razlika izmedju te PREPRODAJE kojom se ti bavis i uzgajivaca...pravog;
covjeka koji odvaja svoje vrijeme i financijska sredstva da bi to radio PO STANDARDIMA

sto se mene tice; bila bih najsretnija da situacija kod nas stigne na nivo pojedinih americkih drzava
gdje se tvorici kupuju ISKLJUCIVO od uzgajivaca
sterilisani ili ne (to se regulira ugovorom...), ali svakako zdravi i vakcinisani...
cijena je oko 350 dolara sto nije previse s obzirom na troskove odgoja zdravih malisana
(to znam jer sam kroz to prosla...)

kad smo vec kod standarda evo ih;
- nema "masovne proizvodnje"; zivotinje nisu izlozene svjetlu kako bi se stimulirao estrus i ulaze u tjeranje prirodno; jednom ili dva puta godisnje, ovisno o klimatskim uvjetima
- zive na adekvatnom prostoru i odlicno su hranjene; mladunce se kad su posve mali i pocinju jesti ne mozete hraniti briketima,
MORAJU jesti meso, svjeze i kvalitetno, 4 (pa 3...) puta dnevno...
- imaju veterinarsku njegu; ciscenje od parazita, vakcine i redovne kontrole...
- imaju kontakt s ljudima i nisu ni "polupitome", ni "divlje"...dakle nisu uplasene, ni frustrirane...

izmedju toga i drzanja mladunaca koje je netko drugi odgojio i nesavjesno ih "kompenzirao" s npr. tobom postoji OGROMNA razlika

mnogi "ambiciozno" ulaze u odgoj tvorova misleci da ce tako zaraditi tko zna kakav novac za kratko vrijeme...
vrlo brzo uvidjaju da to nije tako pa se "biznis" brze bolje napusta...
tako se na zagrebackom Hreljicu prosle godine moglo kupiti tvora za 10 - 12 evra...:confused:

slicna je prica i sa kupljenim tvoricima; u pet shopovima gdje ih PREPRODAJU ljudi poput tebe; bez da ista o njima stvarno znaju...dakle, i bez adekvatnih savjeta za buduce vlasnike
uslijed toga vlasnici cesto zanemaruju i napustaju svoje nesudjene..."ljubimce"...
prosto, nemju pojma kako da se sa problemima izbore...
a bude ih...tvor je specificna zivuljka

rezultat je veliki broj napustenih zivotinja i malaca koje svoje zivote
provode iduci od ruke do ruke...
poput tvora do kojeg si ti, eto, dosao..."kompenzacijom"
i sad si pozurio na forum da je "oglasis"
nesto mi se..."cini" da ti to ne bi radio da je "kompenzacija" ispala kako si zamislio...

sto se bezobrazluka i licemjerstva tice...ja mogu biti kakva god, ali moje zivotinje
ne zive sa mnom da bih ja sticala financijsku dobit...za razliku od, opet, tebe

i jos jedna stvar; zivotinje NISU PREDMETI
to su ziva bica i takav tretman zasluzuju;
minimum je obezbijediti im adekvatne uvjete za zivot

u slucaju tvora; to NIJEDAN pet shop ne moze
zato sam protiv drzanja tvorova u pet shopovima i uvijek cu biti...

ti, brani tu svoju...rabotu koliko god hoces
posto u Srbiji jos ne postoje zakonske regulative koje bi vas primorale
da razmisljate o svojim postupcima/bizinisu
imas prostora da ovo radis

samo, to sto to zakon jos ne sankcionira (a hoce...) ne znaci
da je citava stvar moralna/ispravna...

jednostavno, nije, a ti to u svojoj glavi..."kompenziraj" kako hoces...
"ljubav prema zivotinjama"...ma, vazi...sta god cini da nocu spavas :(

Poslednja izmena:
jos jedna...sitnica;
jasno mi je da ic o onome sto sam o samim tvorovima napisala
nisi procitao;
da jesi uvidio bi da na tebi, kakav god da jesi, nije fokus

naravno, nisam ni ocekivala da ces procitati
jer tebe ta tvorica uopce ne zanima

zanima te jedino da je se rijesis i uzmes neku kintu, zar ne?
e, pa to je ono...biznis, ali "iz ljubavi"...kazes ti...
ja kazem; malo sutra : )

Poslednja izmena:
Eto, opet ti na uvrede. E vidis, jedini primitivac ovde si ti.
Ali ja kada ti uputim pogrdnu rec, barem se udostojim da ti dam i razlog. A to je sto dozvoljavas sebi da procenjujes mene kao osobu bez osnova. Zato sam rekao i da si bezobrazna a sad bi dodao i plitka. Jer, koliko vidim jedini razlog da mi uputis te pogrde je zato sto sam vlasnik pet shopa. Dakle ti uzimas svoja predubedjenja kao konacna i ne dopustas ni trunku sumnje da nisu ispravna.
Dakle ako mislis da gresim, ispravi me , ali nemoj da mi opet pises o standardima u Americi jer to nema veze sa mojim pitanjem.

jos jedna...sitnica;
jasno mi je da ic o onome sto sam o samim tvorovima napisala
nisi procitao;
da jesi uvidio bi da na tebi, kakav god da jesi, nije fokus

naravno, nisam ni ocekivala da ces procitati
jer tebe ta tvorica uopce ne zanima

zanima te jedino da je se rijesis i uzmes neku kintu, zar ne?
e, pa to je ono...biznis, ali "iz ljubavi"...kazes ti...
ja kazem; malo sutra : )

Kao prvo, jesam procitao, i to je samo delic svega sto sam procitao od trenutka kada sam i pomislio da uzmem feretku. I jasno da fokus teme nije na meni ali tvoje uvrede jesu..

Ta tvorica je bila kod odgajivaca (koje ti toliko cenis) koji ju je tukao i cije feretke (dakle on ih gaji, nije da drzi mladunce kako si ti zamislila) po njegovim recima "oce ruku da ti otkinu" ako pridjes kavezu. Verovala ili ne, njoj je 100puta bolje u mojoj radnji nego kod njega, i puno je pitomija zato sto se ja i moje kolege bavimo njom. I verovala ili ne, nisam poslusao njegov savet da je klepam novinama po glavi kad me ugrize..

Da me zanima da je se resim odavno bi je prodao. Imao sam desetine kupaca koji su bili odusevljeni i spremni da plate i vise nego sto trazim ali kada sam im ispricao koji su uslovi potrebni za nju i koliko truda treba uloziti da bi ona bila sretna odustali su.

I opet se vracas na predubedjenja o mojoj radnji a da tamo nisi ni bila. Koliko vidim tebe ne zanima da li u radnji delimo flajere sa uputstvima za svaku zivotinju koju prodamo (a delimo a to ponistava tvoju tvrdnju da o njima nista ne znamo), ne zanima te da li zivotinje pustamo iz kaveza svaki dan (a pustamo ih- doduse ne tvojih 4 sata, ali ih pustamo). Koliko ja vidim tebe jedino zanima da delis neosnovane uvrede i dajes podugacke odgovore koji ne odgovaraju na pitanja..

Back