prije nego uzmete taj broj i krenete u "lov na tvora" imajte na umu nekoliko stvari;
1. navodi u onom tekstu su dijelom vrlo problematicni - TVOROVI (feretka je neki sasavi prijevod rijeci ferret...) NE JEDU voce, med i slicno (ovakva ishrana moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema...)
i NIKAKO se ne slazu s malom djecom...ostalo cu procitati sutra, sad me mrzilo, ovo dvije stvari su bitne i zapale su mi za joko...
2. tvor NIJE IGRACKA - on trazi vrijeme, paznju, NOVAC, a zdrav i sretan (dobro zbrinut i voljen...)
tvor zivi dugo, barem 8 do 10 god...
3. tvorovi su drustvene zivuljke pa je dobro obezbijediti im drustvo vlastite vrste ili barem svoje, ljudsko, drustvo...usamljen i zapostavljen tvor je nesretan tvor...
4. vazno je pri ruci imati za slucaj nuzde dobrog veterinara koji ima iskustva s tvorovima,
5. zenkicu je NEOPHODNO sterilisati ako se nece sparivati inace joj je zivot u opasnosti, bukvalno,
uslijed anemije...
6. muzjaka nije nuzno sterilisati, ali nekastirani muzjak ima jak tjelesni miris koji ljudima moze itekako smetati + moze biti agresivan prema ostalim tvorovima u domacinstvu...kastriranim
7. bez ikakve bojazni uzmite odraslog tvora/tvoricu, one fore kao "uzecu bebicu zbog toga i toga...." - obicne gluposti, vjerujte mi na rijec

stovise malci u pubertetu znaju bas jako gristi i staviti vas na prave muke
dok se s odraslim tvorom zacas dogovorite
sad sam umorna, al sutra cu okaciti neki duzi tekst
i neke fotke svoje bande
e sad, bez uvrede - dragi klinci, tvorovi izgledaju slatko i jesu slatki, ali su vrlo specificni
i zahtjevni drugari koji ce s vama zivot dijeliti dugo, stoga - prije nego se masite telefona,pp-a...
posavjetujte se s roditeljima i...sobom samima - ustanovite da li ste zaista spremni za tu vrstu
ljubavi i odogovornosti
rado cu odogovoriti na sva pitanja ovdje na temi,
a na pp me cimnite samo ako ste vrlo vrlo ozbiljni u namjeri
da u svoj zivot pozovete tvora, ok?
ja imam cetveroclanu bandu + poznajem nekoliko vrlo odgovornih uzgajivaca
u Bg i okolini...trenutno znam za 3 zenkice koje cekaju prinove, kao i za nekoliko odraslih tvorica koji traze dom...
tu sam i ako vam treba neki savjet oko izbora veterinara...