FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja znam jednog uzgajivaca feretki,iz Beograda,prodaje ih jeftino,sad ne znam za prevoz do sarajeva,ali ako te interesuje,vec sutra mogu da nabavim broj i posaljem ti na pp
Htela sam i ja da je kupim u decembru,on mi je tad rekao da ce imati mlade sredinom aprila vec spremne za prodaju. Cena je,koliko se secam oko 70-80 evra.

pricala sam sa onim gospodinom sto prodaje feretke, dogovorila sam sve i hvala ti puno. jos da pitam da li mi je bolje kupiti musku ili zensku feretku? ako neko zna neka mi javi. hvala

jer moze neko i meni da posalje broj tog coveka u Bgd-u sto ih gaji, ja hocu isto feretku i znam sve o njima i imam uslova da ih drzim i moji se slazu, samo mi je mnogo da dam 100e pa posle jos i vakcinacija, sterilizacija itd.

feretke slike

Prilozi

• lfes 1938.jpg
    lfes 1938.jpg
    59,1 KB · Pregleda: 34
Zuto_Pile (avatar)

Učlanjen: 26.10.2007.

Podrazumevano Re: FERETKE
Ja sam sasvim slucajno naletala na feretke u Somboru u pasazu kod paladijuma [u samom centru grada] u radnji koja se zove zoo planet cena je bila ako me ne vara pamcenje bila 1600 dinara.... bagatela

Vara te pamcenje cena je 8000,oo din. u ZOO PLANET-u

prije nego uzmete taj broj i krenete u "lov na tvora" imajte na umu nekoliko stvari;

1. navodi u onom tekstu su dijelom vrlo problematicni - TVOROVI (feretka je neki sasavi prijevod rijeci ferret...) NE JEDU voce, med i slicno (ovakva ishrana moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema...)
i NIKAKO se ne slazu s malom djecom...ostalo cu procitati sutra, sad me mrzilo, ovo dvije stvari su bitne i zapale su mi za joko...

2. tvor NIJE IGRACKA - on trazi vrijeme, paznju, NOVAC, a zdrav i sretan (dobro zbrinut i voljen...)
tvor zivi dugo, barem 8 do 10 god...

3. tvorovi su drustvene zivuljke pa je dobro obezbijediti im drustvo vlastite vrste ili barem svoje, ljudsko, drustvo...usamljen i zapostavljen tvor je nesretan tvor...

4. vazno je pri ruci imati za slucaj nuzde dobrog veterinara koji ima iskustva s tvorovima,

5. zenkicu je NEOPHODNO sterilisati ako se nece sparivati inace joj je zivot u opasnosti, bukvalno,
uslijed anemije...

6. muzjaka nije nuzno sterilisati, ali nekastirani muzjak ima jak tjelesni miris koji ljudima moze itekako smetati + moze biti agresivan prema ostalim tvorovima u domacinstvu...kastriranim

7. bez ikakve bojazni uzmite odraslog tvora/tvoricu, one fore kao "uzecu bebicu zbog toga i toga...." - obicne gluposti, vjerujte mi na rijec ;)
stovise malci u pubertetu znaju bas jako gristi i staviti vas na prave muke
dok se s odraslim tvorom zacas dogovorite ;)

sad sam umorna, al sutra cu okaciti neki duzi tekst
i neke fotke svoje bande

e sad, bez uvrede - dragi klinci, tvorovi izgledaju slatko i jesu slatki, ali su vrlo specificni
i zahtjevni drugari koji ce s vama zivot dijeliti dugo, stoga - prije nego se masite telefona,pp-a...
posavjetujte se s roditeljima i...sobom samima - ustanovite da li ste zaista spremni za tu vrstu
ljubavi i odogovornosti

rado cu odogovoriti na sva pitanja ovdje na temi,
a na pp me cimnite samo ako ste vrlo vrlo ozbiljni u namjeri
da u svoj zivot pozovete tvora, ok?

ja imam cetveroclanu bandu + poznajem nekoliko vrlo odgovornih uzgajivaca
u Bg i okolini...trenutno znam za 3 zenkice koje cekaju prinove, kao i za nekoliko odraslih tvorica koji traze dom...
tu sam i ako vam treba neki savjet oko izbora veterinara...

pricala sam sa onim gospodinom sto prodaje feretke, dogovorila sam sve i hvala ti puno. jos da pitam da li mi je bolje kupiti musku ili zensku feretku? ako neko zna neka mi javi. hvala

u princip je svejedno
mada, ako ti je to prvi tvoric i nemas iskustva s brigom za tvora,
a imas opciju da "biras" uzmi deckica - neces odmah morati brinuti oko tjeranja + anemije + OBAVEZNE sterilizacije...;)

Ja znam jednog uzgajivaca feretki,iz Beograda,prodaje ih jeftino,sad ne znam za prevoz do sarajeva,ali ako te interesuje,vec sutra mogu da nabavim broj i posaljem ti na pp
Htela sam i ja da je kupim u decembru,on mi je tad rekao da ce imati mlade sredinom aprila vec spremne za prodaju. Cena je,koliko se secam oko 70-80 evra.

aj mi reci na pp ko je taj uzgajivac - mozda ga poznajem...zapravo, tesko da ga ne poznajem...;)

URA za Vraganu, već je počelo da mi deluje da će se preveliki broj klinaca zaleteti i upropastiti živote sebi, svojim ukuđanima i nekom nedužnom stvorenju. Trebao je ovde na temi neko sa iskustvom, ono Torenteovo ‚‚Mnogo su slatki ali u tuđoj kući" izgleda nije bilo dovoljno. SVe me to pomalo deprimiralo. Ja bre sa nabavkom psa čekam a skoro ceo život sam provela s njima a oni bi da nabavljaju životinju koju ne znaju čak ni čime bi hranili! :x

URA za Vraganu, već je počelo da mi deluje da će se preveliki broj klinaca zaleteti i upropastiti živote sebi, svojim ukuđanima i nekom nedužnom stvorenju. Trebao je ovde na temi neko sa iskustvom, ono Torenteovo ‚‚Mnogo su slatki ali u tuđoj kući" izgleda nije bilo dovoljno. SVe me to pomalo deprimiralo. Ja bre sa nabavkom psa čekam a skoro ceo život sam provela s njima a oni bi da nabavljaju životinju koju ne znaju čak ni čime bi hranili! :x

e vidis, znam za previse takvih situacija koje su se "otele kontroli"...
na kraju balade, strada samo i jedino tvor!!!
smucilo mi se da to slusam/gledam...:x

btw dje si mimijeva mamo? :D

Poslednja izmena:
ako neko zna sta uraditi kad mala feretka konstantno grize javite molim vas. dobila sam je prije tri dana i jos uvijek grize i nemam kontrolu nad njom, a inace je jako slatka .

Juce sam bila u pet centru Fisherman na NBG u ul. Bulevar Zorana Djindjica, i naisla na feretke, nisam mogla da verujem drze ih u transporteru za macke, njih 2 mucene leze jedna preko druge u smrdljivom gnezdu punom govana... STRASNO Kao imaju mini zoo vrt, u 3 kvadrata drze njih,rakune ,ptice , zmije i gustere.TUGA

Mashu? od kad je on...uzgajivac...hmmm...:think:

e, ovako
znaci, ovo nije reklama vec zapravo ANTIREKLAMA
za taj pet shop u Balkanskoj ulici
medjutim, oni tamo imaju, trenutno, tri mala tvroca (ferret...)

1. djecak cinnamon; predivan, veliki, mazan...
2. djevojcice sable...slatkice

po mojoj procjeni djecak i jedna curica imaju bar 4 mjeseca, dok je druga curica jedva 3 mjeseca stara
svi djeluju zdravo iako zive u onako...bas jadnim uvjetima;
neadekvatna ishrana, nema klime, mali kavezic...
spavaju u wc-u bukvalno...mozda imaju i pokojeg buvca...

samo, to su sve sitnice koje ce dobar buduci vlasnik zacas rijesiti
(ako treba neki savjet/pomoc imate narocito oko kastracije i pronalazenja dobrog veta...)

cijena je "spustena" na "samo" 6000 din
(izgleda da "dilovanje" feretki ne ide "ocekivano dobro"...majko mila...kad ce ljudi nauciti...:dash:)

zato, ako vec razmisljate da uzmete tvorica pozurite
i udomite ova tri mala baksuza; svaki dan proveden tamo je...previse
za bilo koju zivotinju, a pogotovo osjetljivo stvorenje poput tvorica... :thumbdown:

Nije,ovaj se zove Mladen. Ima ih dosta,bas dosta koliko sam cula

to mora da je neki "novi"
znas, jadan je to "bizinis" :thumbdown:

ono sto se u ralnosti dogadja je slijedece;
"proizvedu" nekoliko okota i naidju na problem s prodajom
realno,nema u tome novca ako sve radis kako treba jer bi cijena
zdravog 3 mjeseca starog mladunca trebala biti barem 200 evra
s tim da malisa bude vakcinisan i ociscen od parazita sa urednom vet knjizicom...

e, sad cu ponoviti onaj post od ranije jer bih bas voljela da ona
tri siroceta nadju dom

poz :bye:

e, ovako
znaci, ovo nije reklama vec zapravo ANTIREKLAMA
za taj pet shop u Balkanskoj ulici
medjutim, oni tamo imaju, trenutno, tri mala tvroca (ferret...)

1. djecak cinnamon; predivan, veliki, mazan...
2. djevojcice sable...slatkice

po mojoj procjeni djecak i jedna curica imaju bar 4 mjeseca, dok je druga curica jedva 3 mjeseca stara
svi djeluju zdravo iako zive u onako...bas jadnim uvjetima;
neadekvatna ishrana, nema klime, mali kavezic...
spavaju u wc-u bukvalno...mozda imaju i pokojeg buvca...

samo, to su sve sitnice koje ce dobar buduci vlasnik zacas rijesiti
(ako treba neki savjet/pomoc imate narocito oko kastracije i pronalazenja dobrog veta...)

cijena je "spustena" na "samo" 6000 din
(izgleda da "dilovanje" feretki ne ide "ocekivano dobro"...majko mila...kad ce ljudi nauciti...:dash:)

zato, ako vec razmisljate da uzmete tvorica pozurite
i udomite ova tri mala baksuza; svaki dan proveden tamo je...previse
za bilo koju zivotinju, a pogotovo osjetljivo stvorenje poput tvorica... :thumbdown:

ps uz izvinjenje moderatorima ponavljam post kako bi sto vise
ljudi procitalo...
faja :)

Back