Fenomen Srpskog Turbo Folka !!! OMG ...

Sentimentalna budala:
Alo ljudi ne zaboravite da su u vremenskom periodu od 500 godina 99 posto Srba ziveli na selu i cuvali koze.Ne mozete ocekivati od seljobera u krvi da odmah krenu da slusaju nesto bolje od pesama o privatavanju u zbunu...Evolucija ide polako ali ipak ide zato ne brinite....
Kakva evolucija? I Amerikanci imaju svoje narodnjake. Turbo Folk nije muzika koju pravi nash narod. To je samo jedan nacin profitiranja jer u vreme kad je stvoren Turbo Folk mi smo bili u krizi i do pre toga taj "fenomen" nije ni postojao. Pomocu te muzike oni su zaboravljali na svoje probleme. Sigurno nece neki chovek koji se vratio sa posla na kom je radio 10 sati i gde su ga opljackali da slusha neki pank u kome se prica o tome kako nas je unishtio rezhim ili neshto slicno(mada trebalo bi). Nego su napravili to chudo koje ce ti odvuci misli sa toga i necesh toliko misliti o tome. Uz TF ide jednostavan i blag i kitnjast zvuk. Dok uz pank ili HC ili Metal il' shta vec ide ipak jako okidanje po zhicama i tako to. Uz onaj sintisajzer koji svira neki jednostavan i zarazan ritam i uz obradu na do tada ne toliko pristupnim kompjuterima oni su mogli da naprave da glas zvuci mnogo drugacije. Ipak je TF samo jedan marketinshki trik.

e vi bash imate slobodnog vremena...:lol: koja je ovo tema po redu u kojoj se khm...~kritikuje~ turbo folk/pink/grand? :rolleyes:
@mica
ovo je bash super,shto je pustio klasiku...tako sam ja jednom mog komshiju ugasila<dodushe s eminemom...:lol::lol::lol:>
@dete sunca
ako su vecj izabrali da slushaju tu.....khm...~muziku~ nek je slushaju,ali ne mora zbog njih ceo komshiluk da je slusha...;)))mislim,sad ovaj jedan deda shto zhivi tu odma pored moje kucje,ume bash da odvrne narodnjake...:neutral:a ja vala ne odvrnem muziku na najjache kad je slusham,pa mislim da nije mnogo da od njih ochekujem isto...;)))

Ocean_state:
Kakva evolucija? I Amerikanci imaju svoje narodnjake. Turbo Folk nije muzika koju pravi nash narod. To je samo jedan nacin profitiranja jer u vreme kad je stvoren Turbo Folk mi smo bili u krizi i do pre toga taj "fenomen" nije ni postojao. Pomocu te muzike oni su zaboravljali na svoje probleme. Sigurno nece neki chovek koji se vratio sa posla na kom je radio 10 sati i gde su ga opljackali da slusha neki pank u kome se prica o tome kako nas je unishtio rezhim ili neshto slicno(mada trebalo bi). Nego su napravili to chudo koje ce ti odvuci misli sa toga i necesh toliko misliti o tome. Uz TF ide jednostavan i blag i kitnjast zvuk. Dok uz pank ili HC ili Metal il' shta vec ide ipak jako okidanje po zhicama i tako to. Uz onaj sintisajzer koji svira neki jednostavan i zarazan ritam i uz obradu na do tada ne toliko pristupnim kompjuterima oni su mogli da naprave da glas zvuci mnogo drugacije. Ipak je TF samo jedan marketinshki trik.

Da brate ali ti koji slusaju narodnjake ne rade 10 sati dnevno vec se izlezavaju po kladionicama.Kod nas upravo ti koji sljakaju 10 sati slusaju kvalitetnu Rock/Electronica/Classical muziku i za razliku od folkera koji voze kamion ili rade u IMT Rakovica rade u kancelarijama sto je jos jedan dokaz da smo mi inteligentniji od folkera....
Da,Amerikanci imaju folk ali nemaju TURBO folk...

Turbo folk je novokomponovana muzika gde jedna pesma traje jedno mesec-dva, a onda ljude smori i naidje druga pesma itd. Ona nije ni napravljena da traje dugo, vec samo da bi ljudi koji to pishu zgrnuli pare. I normalno da ne treba ljude pustiti da rade "kako vole". Nama je profesorka u muzichkoj rekla da ce nas posle Nove godine pitati ko je svirao na Bechkom novogodisnjem koncertu, a ako ne znamo...zna se. A najvishe me nerviraju ti folkeri koji misle da su time shto slushaju folk pravi Srbi, a ne znaju ni gramatiku, ni NISHTA!

Bez uvreda,ali zna se ko slusa turbo folk_supljoglavi maloumnici,poslusajte samo tanju savic(namerno je pisem malim slovom,posto nista vece nije zasluzila) i onu njenu pesmu sa festivala ako se dobro secam stihova "ono sto srcu prija ne moze da steti" !!! Ma,daj tanja,budi glupa na nekom drugom mestu.... 8)

Sentimentalna budala:
Da brate ali ti koji slusaju narodnjake ne rade 10 sati dnevno vec se izlezavaju po kladionicama.Kod nas upravo ti koji sljakaju 10 sati slusaju kvalitetnu Rock/Electronica/Classical muziku i za razliku od folkera koji voze kamion ili rade u IMT Rakovica rade u kancelarijama sto je jos jedan dokaz da smo mi inteligentniji od folkera....
Da,Amerikanci imaju folk ali nemaju TURBO folk...
Ali imaju Country. Kazem ti da je Turbo folk marketinshki trik i samo nacin da se obogate "the masters of pupits" kao shto je Zheljko Mitrovic.

Ocean_state:
Ali imaju Country. Kazem ti da je Turbo folk marketinshki trik i samo nacin da se obogate "the masters of pupits" kao shto je Zheljko Mitrovic.

Ok,ok slazem se ja za mastere papeta ali mislim da nije najbolji ekvivalent turbo folku Country.Country ima vecu popularnost jedino na teritorijama bivse Konfederacije a i tu je sve manje i manje popularan jer kakve li ironije Juznjacki klinci se sve vise loze na RnB i Hip Hop.Country bi se pre mogao porediti sa ovim nasim pravim narodnjacima tipa Merima Njegomir i Miroslav Ilic...

PS:Ne zaboravi da je na rock ogromnim delom uticao Country i da je Woodstock u stvari bio Country festival...

Koliko mržnje, znači strahota...

Šta mislite da svi mi pametnjakovići koji slušamo rock/pank/metal uzmemo lepo po sataru, pa krenemo ka "brdima" (Gospode, ja sam sa Zlatibora, a to je jedno prilično veliko brdo i ne osećam se naročito glupo) i da naučimo te seljake da već jednom prestanu da bacaju papire po našim ulicama.

Naloženi narodnjaci koji svoju nekulturu pokazuju tako što upasuju majice i naloženi metalci koji svoju kulturu dokazuju martinkama - isti k*rac drugo pakovanje.

Hmm, Turbo folk pogledajmo siru sliku pre nego li pocnemo da govorimo kako je ona osoba sto slusa tu vrstu muzike "ubaci nasumicnu uvredu".

Ima mnogo ljudi na svetu, svako se razlikuje, ima svoje vrline i mane.

E sada kada smo dosli do saznanja da svaka osoba nije ista, mozemo dalje da zakljucimo i da nema jednake prioritete, ukuse itd.

Muzika. Jedna veoma bitna stvar u mome zivotu, ja licno slusam R&B, Soul, malo ozbiljniji pop (Katie Melua, The Corrs...), japansku muziku, ajde da ne nabrajam dalje, to je moj ukus muzike.
Sada kad znamo moj ukus mozemo postaviti pitanje. Da li ja imam pravo da kazem svome komsiji da to sto on slusa TF nije dobro, da taj tekst nema smisla, da on treba da slusa ono sta ja slusam... pa ne bi mi palo na pamet da se mesam u njegov zivot, covek voli tu muziku, jel ja sada treba da pricam po selu kako je on "ubaci uvredu" zbog toga, ili da postujem po forumima kako su ti ljudi "ubaci uvredu".

Ljudi sidjite malo na zemlju, njegov zivot njegova stvar. Niko vas ne tera da se mesate u to, a nemojte mi sada doci sa komentarom o tome kako nam unistava drzavu, ljudi koji imaju predrasude unistavaju svako drustvo, ne oni koji se razlikuju od vas.

Raznolikost za pobijedu :)

Da, da raznolikost za pobedu, ali TF slusa 90% populacije.
Ono sto kod TFa nervira je sto je svaka pesma ista, samo sruge reci (sto bi rekao VK: "isto to, samo malo drugacije").
Kod country-ja je nesto sasvim drugo, klasicna narodna muzika koja ima i lepih pesama (ko je igrao GTA i slusao zna sta pricam). Nasa starogradska i narodna (ne kafanska) muzika isto tako mogu da prodju ponekad gde pesme i imaju nekog znacenja i pametnih reci.
karakteristika sela i manjih gradova je da 99% populacije slusa TF, a svi ostali ili ne izlaze ili izlaze, pa se smaraju. Jedina uteha im je to ako se otvori neki kafic koji ce pustati nesto drugo (i to uglavnom bude neki rock/metal u svim varijantama).
Kultura koju donosi grand krenuvsi od muzike i oblacenja preko ponasanja i svega ostalog mi se gadi, ali oni koji misle da je to OK, neka ih neka misle. Ja na takva mesta ne izlazim i nemam nikakvih problema niti kontakta sa TF.
Sto se komsija tice imam jednog koji s vremena na vreme pootvara prozore i odvrne muziku, ali on ima obicnu sugavu Samsung liniju, a ja AL621, pa sam jaci od njega :lol:
Inace muziku pojacavam do kraja s vremena na vreme, jednostavno slusa mi se glasna muzika, pa pustim malo, izvalim se u fotelju i kuliram.

Sentimentalna budala:
Ok,ok slazem se ja za mastere papeta ali mislim da nije najbolji ekvivalent turbo folku Country.Country ima vecu popularnost jedino na teritorijama bivse Konfederacije a i tu je sve manje i manje popularan jer kakve li ironije Juznjacki klinci se sve vise loze na RnB i Hip Hop.Country bi se pre mogao porediti sa ovim nasim pravim narodnjacima tipa Merima Njegomir i Miroslav Ilic...

PS:Ne zaboravi da je na rock ogromnim delom uticao Country i da je Woodstock u stvari bio Country festival...
Ali mislim na onaj glupi country. Ono you cant ride in a cowboy rodeo if you dont have a cowboy boots i ta sranja. Taj je isti ko nash turbo folk. Metafora metafora i ja u njoj.
?q sve u sve,u tf je srqnje i sti, se svi slqwe,o:

Ma brate ja imam problem sa TurboFolkom !!! Ja ga licno nepodnosim iz vec gore nabrojanih razloga ,ali imam nekoliko skolskih ortaka koji samo to slusaju i nizasta drugo neznaju ! Ja ih zovem da se organizujemo da idemo na EXIT , oni nista , ovo ono i neodose - kao skupo im mnogo . Retko se kad vidjamo jer oni nigde neizlaze gde mi ostali izlazimo . Zovem ih bilo gde Underground , KST, SKC , Akademija ... nema sansi da doju , dodju jedanput cisto da vide kako je i odmah pobegnu kao smori li se :roll: ! Oni mene kad zovnu ja obavezno izadjem da se nebi zaboravili . Ali to su uglavnom neke kvazi zurke gde se slusa samo Ceca i ostali . Tu oni potrose za noc po 2 do 3 hiljade a kao nemaju za EXIT . Ma seljaci . Druzimo se samo zato sto smo iz skolske klupe . Na tim njihovim mestima uglavnom izlaze neki drpci , fenseri koji se nesto laktaju , sire se , glume neke majmune , i ovi moji skolski isto tako glume majmune . Strasno . Obavezno izbije nekoliko tuca . Jedom su i ovi moji nekom liku nesto kenjali pa umalo da dobijem batine zbog njih . A posle zurke obavezno se prica o tome kako su trebali da nalome tamo nekoga , kako je neki tamo seljak ... ja prevrcem ocima . Nisam se sa njima video vec dugo - verovatno ce mo se i zaboraviti ...kgj.

Back