Fenomen Ceca

Цеца има лепе љубавне песме које су је прославиле и које млади људи воле, не знам зашто то некима смета. Карлеушине су више у западњачком стилу, ја лично могу обе да их послушам кад ми дође. Једино је Карлеуша мало иритантна са својим "ја ја ја па ја", а што се тиче њихових веза са криминалцима заболе ме.

romantika, to ti je to...i mladi klerofashisti, neonacisti i slicna... kreativna omladina su...mladi...
drukcije to ne bi ni funkcioniralo...prosto, ko je bio i vido pa se naglo i bolno otrijeznio
presto je bit romanticno corav ili prigodno selektivan
ako nije onda je ili drzo ljestve ili je prosto glup, ima i toga :mrgreen:

То то, тај рад, клерофашистичка музика и исто таква српска омладина, на којима треба порадити ако хоћемо да постанемо део света.
Уместо конзумације туђих певача, туђих пића, туђих производа у туђим маркетима ми конзумирамо тамо неку Цецу. Сутрадан ће некоме у тој некој Србији да падне на памет да би осим домаћег певача и домаће музике могао да крене да производи и купује и друге домаће производе, а увек са конзумацијом иде и производња, џабе ћеш да производиш ако то неће нико да купи, ако сви купују страно и туђе...
И онда бисмо замисли могли и да се подигнемо из глиба у који смо упали, а то никако не би ваљало, треба нас драти каматама на кредите за купљену туђу робу и туђе производе, треба нас јахати и упрегнути да радимо за друге и да будемо јефтина радна снага, и да нам ето једино преостане да понекад огребемо покојег пунта као наш највиши домет..

nisi ni za salu. znao sam

pa evo, bas se...krasno shalimo
ti meni, ja tebi...e, sad ako se ti osjecas...da kazem...povrijedjen...
sori, dogadja se
kad se ovako...shalimo
trebo si odma naglasit da si dushevan i to :)

- - - - - - - - - -

То то, тај рад, клерофашистичка музика и исто таква српска омладина, на којима треба порадити ако хоћемо да постанемо део света.
Уместо конзумације туђих певача, туђих пића, туђих производа у туђим маркетима ми конзумирамо тамо неку Цецу. Сутрадан ће некоме у тој некој Србији да падне на памет да би осим домаћег певача и домаће музике могао да крене да производи и купује и друге домаће производе, а увек са конзумацијом иде и производња, џабе ћеш да производиш ако то неће нико да купи, ако сви купују страно и туђе...
И онда бисмо замисли могли и да се подигнемо из глиба у који смо упали, а то никако не би ваљало, треба нас драти каматама на кредите за купљену туђу робу и туђе производе, треба нас јахати и упрегнути да радимо за друге и да будемо јефтина радна снага, и да нам ето једино преостане да понекад огребемо покојег пунта као наш највиши домет..

pa ne bash...naime, ne smatram srpsku omladinu takvom, niti sam to rekla
i mojne skreces prichu
kako bi se izvukao...sam si pao, sam se ubio...ja ti pomagati necu :lol:

bas me kopka
sto je srbi toliko vole
zena je nepismena,vulgarna,kriminalac i folirant,ali otkad se pojavila bila je obozavana
ima specifican glas,ok
posle operacija nije ni losa u licu (mada telo uzas) al zar je to bitno,ona je pevaljka,ne model
ma zanima me ceo taj fenomen,sta vi mislite
sto mrze karleusu a vole cecu,iako su iste :neutral:
Мени је Цеца готивна. Пристојна је у односу на већи дио наше сцене. Не знам за шта су је кривично теретили, и искрено ме баш брига. И иначе нешто не запажам да је нашима проблем ако је неко ситан кримос, бизнисмен са парицама, то је оно- вриједан човјек који зна да се снађе у ово вријеме. Можда једино што је жена, а не неки шармантан господин, па зато.
Готивна ми је јер ме никада није узнемирила нити у новинама нити на тв-у. За разлику од поменуте карлеуше, због које не могу да отворим блиц, јер знам да се госпођа и даље провлачи ко слина.

И по чему је Цеца феномен, она је само популарна певачица, а сваки народ има популарне певаче које неки воле а неки не.

forsiranje nekog po medijima golom silom, a tako je...cvetak rasirio krilca
90tih je po tebi...trzisna utakmica? pa tebi je super sad i ovdje...zar ne - pecina je tvoje prirodno okruzenje...:lol:

Nije tako bilo, ruku na srce, nije.

Govorim o generaciji rodjenoj sredinom osamdesetih i govorim o kvalitetnoj deci. Dakle, nama je Ceca ( uz Zdravkovica, Dzinovica, Lukasa...) bila obavezan asortiman na zurkama od jedan, pola dva ujutru kad se svi najbolje provode i raspistolje...zasto? Zato sto je to nas mentalitet, tursko-grcki melos, vuferi, vrckanje guzom...takvi smo kakvi smo...nasa genaracija se nije provodila kao sto se provode mladi Britanci, u prevodu ne podnapijemo se i popadamo kud koji mili moji da nas ujutru preskacu poznanici...hebi ga, duh naroda. Sve je jasno ako kazem da je akademski hor svaku zabavu zavrsavao narodnjacima.

Ljudi se ne udubljuju u mafijaske sklonosti...iako sam ja licno iz druge price, ne mislim da nam je to neka falinka.
Secam se jedne konferencije, piiiiiih, '08 kad su na zavrsnoj veceri napravili rusvaj studenti iz bivse SFRJ, najvise upravo Srbi...u svemu manjkamo ali umemo da budemo glavni kad se pravi stimung. E pa to ti je Ceca.

linda nisam znala da si cecomrzac :lol:
ne slusam tu muziku, ali ko sto majkl rece-ne gledam ni farmu, a informisana sam o svemu iz medija. znam-mogu da ne citam, ali volim zute strane :lol:
i tako isto sinoc shvatim kako znam skoro sve cecine stare pesme (da-saltala sam kanale i naisla na koncert i ostavila:eek::sad2:). kako odakle??? nsam fan, u kafane idem retko, nemam nijedan njen album, ne slusam je u kolima, a pesme znam. jes fenomen:think:

Govorim o generaciji rodjenoj sredinom osamdesetih i govorim o kvalitetnoj deci. Dakle, nama je Ceca ( uz Zdravkovica, Dzinovica, Lukasa...) bila obavezan asortiman na zurkama od jedan, pola dva ujutru kad se svi najbolje provode i raspistolje...zasto? Zato sto je to nas mentalitet, tursko-grcki melos, vuferi, vrckanje guzom...takvi smo kakvi smo...nasa genaracija se nije provodila kao sto se provode mladi Britanci, u prevodu ne podnapijemo se i popadamo kud koji mili moji da nas ujutru preskacu poznanici...hebi ga, duh naroda. Sve je jasno ako kazem da je akademski hor svaku zabavu zavrsavao narodnjacima.

Ljudi se ne udubljuju u mafijaske sklonosti...iako sam ja licno iz druge price, ne mislim da nam je to neka falinka.
Secam se jedne konferencije, piiiiiih, '08 kad su na zavrsnoj veceri napravili rusvaj studenti iz bivse SFRJ, najvise upravo Srbi...u svemu manjkamo ali umemo da budemo glavni kad se pravi stimung. E pa to ti je Ceca.

ma naravno...njena jedina prednost su bili fantastican glas, stas, paperjasti brchici snazne zdrave mlade zene iz zitoradje
i...neizbjezna, da tako kazemo. ljubav, aj da i to tako nazovemo, sa jednim krasnim gospodinom koji je mnogo voleo klasicnu muziku...
ako se dobro sjecam...citata...mada je tad bio upotrijebljen prezent...:lol:

Yeba je kada energija dodje 50, 100 i 150 godina kasnije:)

znas, naravno, da je budizam kreno iz prilicno militantne price...i evo, samo par iljada godina kasnije...:lol:

- - - - - - - - - -

А на Цецин концерт је дошло 150 хиљада омладинаца из Пакистана вероватно?

pa? moglo ih je doci i 250 iljada...ne znaci da ce za koju godinu ta djeca opce podrzavati cijelu tu prichu
jesi cuo ti za pubertet i odrastanje nekad? :lol:

Vidis, pravis klasicnu meritokratsku gresku jer si u razvoju, naucices. Neke kolektivne vrednosti se smatraju samorazumljivim, no stanje duha, nacije, mentalitet, kulturne vrednosti itd. nisu sinonimi i nisu zamenjivi a jos manje razumljivi svima na isti nacin. Jeste, moj narod ima kulturu, duh i tradiciju ali se moje razumevanje istorije, kulture i tradicije totalno razlikuje od neke ravnogorske percepcije kulture i tradicije ili tvog vidjenja;)

e da jbg i mi smo pravili greske u razvoju
do 12 smo slusali rok, od 12 hanku paldum i zelene oci bile su moje
misim alkohol i cirilica se super slazu, a vrckanje da ne pominjemo..
dal je turski gen, mlados ludos, ili sta..nije me ni zanimalo..
a rasla sam malo pre "nacionalnog budjenja"
u treznom stanju, i na dnevnom svetlu, vodila sam rat sa roditeljima, jer su me uzasavale snezane savic u autu do mora..
a tako, dok ne padne mrak..onda sve iz pocetka..

Ne bih bio tako strog, mozda do 250, 300 god unazad, od drzave, nacije, ideologija, demokratije i sl pojmova :)

to ako ne budemo imali srece pa postanemo sta znam...englezi recimo ili francuzi...:lol:

- - - - - - - - - -

Ахам, одрастање данашње омладине уз песме од којих су велика већина хитови из 90-тих... Има ту нешто...

ima...povodljivosti i hormona
i toksicnog medijskog okruzenja u sto nijansi roze :lol:

Poslednja izmena:
ma naravno...njena jedina prednost su bili fantastican glas, stas, paperjasti brchici snazne zdrave mlade zene iz zitoradje
i...neizbjezna, da tako kazemo. ljubav, aj da i to tako nazovemo, sa jednim krasnim gospodinom koji je mnogo voleo klasicnu muziku...
ako se dobro sjecam...citata...mada je tad prezent...:lol:

Ama Vragana, nije vazno da li ima sjajan glas ako je generacije i generacije pustaju kad im je najbolje:lol: Zakon trzista.
To ti je i sa Madonom, nema glas, nema stas, nema nista ali ima produkciju...Ceca nema produkciju ali zna da potrefi sta Balkanu treba...da li bih ja tako, ne bih, da li sam igrala uz njenu muziku, jesam. Pitaj Hrvate da ti kazu nesto o zurkama...lagace k'o psi ako ne priznaju...isto k'o i mi sa Severinom i Dzibom. Moje je misljenje da je u pitanju duh naroda, u nasem slucaju balkanski duh jer smo svi isti moj.

meni fenomen Cece ali apsolutno nije jasan...peva stalno na ivici falsa, o njenom poprsju i izgledu ne bih uopste...meni je to prilicno sve vrlo neprihvtljivo i prosto, bila udata za kriminalca, bila u zatvoru pa u kucnom pritvoru, muljala sa lovom...........i nju obozavaju i ne samo nju vec i ono stvorenje od Karleuse koja nije na ivici falsa vec ne zna da peva izgleda damebogsacuva, a uz njih dve omladina crce za gomilom polusveta koji pevaju isto tako polupesme
svideo mi se jedan status n FB:
,,Uvek me je zanimao broj primitivnih u Srbiji...sad posle ova dva koncerta....skoro da znam ,,

Ama Vragana, nije vazno da li ima sjajan glas ako je generacije i generacije pustaju kad im je najbolje:lol: Zakon trzista.
To ti je i sa Madonom, nema glas, nema stas, nema nista ali ima produkciju...Ceca nema produkciju ali zna da potrefi sta Balkanu treba...da li bih ja tako, ne bih, da li sam igrala uz njenu muziku, jesam. Pitaj Hrvate da ti kazu nesto o zurkama...lagace k'o psi ako ne priznaju...isto k'o i mi sa Severinom i Dzibom. Moje je misljenje da je u pitanju duh naroda, u nasem slucaju balkanski duh jer smo svi isti moj.

ma naravno...i sve joj je to bog podario, ima li sumnje.. .pravo iz manastirskog okruzenja na usce...:lol:
to sto se nama sad dogadja nije duh naroda, nego simptom poodmakle bolesti
a troskove lijecenja ce placati tvoji i moji praunuci ako ovako nastavimo

- - - - - - - - - -

Hebiga, sto b rekle komsije, mali narod se nije snasao na historijskoj pozornici, a onda je dosao Z.DJ i dodao da birati pogresnu vlast jednu deceniju i praviti se mutav ne mozes a da ne platis cenu. A mi se sad pravimo Englezi :malav:

e, jes taj je bash otkrio rupu na saksiji...zapravo, citav niz rupa na saksiji...
i sve bi nam probleme rijesio, al eto...:roll:

Back