Araon
Elita
- Poruka
- 18.385
Volela bih da mi zena odgovori, vi biste samo da se nesto pitate. Ipak zena nosi dete 9 meseci vise manje, ipak to utice na zenino telo, ipak joj je cak i smrtnost povecana na porodjaju. I ko sad odlucuje o njenom telu, ti?
Pročitaj moj prvi post na ovu temu, rekao sam već da je to nepobitno da je žena u riziku, da je to njeno telo, sve to stoji i niko i ne spori. Ali isto tako to što raste u toj ženi nije samo ženino, kao što i taj argument smrtnost povećana, nije baš da umre ni svaka deseta koja ode da se porodi. Koliko znaš žena da je umrlo na porođaju? Ili sutra kad dođeš svom partneru i kažeš kako bi volela da imate dete on treba da ti kaže "ju, pa da možda ostanem bez tebe, nema šanse!"? To bi ti bilo skroz ok?
Poenta je u tome što valjda kao neko ko priča da je stalno potlačen i da ga niko ne pita ništa, valjda onda imaš empatije za to kad dođeš u situaciju da nekoga ne pitaš? Bar bi trebalo tako biti. A ne kao jedinu stvar gde ne moraš nikoga da pitaš, onda bude "ma, ćao!".
Dečgo, sa vređanjem si krenuo sam. A to optuživanje i pravljenje psihološkog profila usled tvoje lične paranoje je zaista za dijagnozu jbg.
Postoji jedno obrazloženje psihologije za ljude koji počinju sa dečko, devojčice, o sebi pričaju u trećem licu i slično, očigledno si od tih. Sa vređanjem nisam počeo apsolutno na ličnom nivou niti jednog trenutka, najgore što sam tebi napisao je da nisi dovoljno edukovana. To što ti fali inteligencije za razumevanje i opšte kulture za razgovor, to je drugo.