Feminizam

Volela bih da mi zena odgovori, vi biste samo da se nesto pitate. Ipak zena nosi dete 9 meseci vise manje, ipak to utice na zenino telo, ipak joj je cak i smrtnost povecana na porodjaju. I ko sad odlucuje o njenom telu, ti?

Pročitaj moj prvi post na ovu temu, rekao sam već da je to nepobitno da je žena u riziku, da je to njeno telo, sve to stoji i niko i ne spori. Ali isto tako to što raste u toj ženi nije samo ženino, kao što i taj argument smrtnost povećana, nije baš da umre ni svaka deseta koja ode da se porodi. Koliko znaš žena da je umrlo na porođaju? Ili sutra kad dođeš svom partneru i kažeš kako bi volela da imate dete on treba da ti kaže "ju, pa da možda ostanem bez tebe, nema šanse!"? To bi ti bilo skroz ok?

Poenta je u tome što valjda kao neko ko priča da je stalno potlačen i da ga niko ne pita ništa, valjda onda imaš empatije za to kad dođeš u situaciju da nekoga ne pitaš? Bar bi trebalo tako biti. A ne kao jedinu stvar gde ne moraš nikoga da pitaš, onda bude "ma, ćao!".

Dečgo, sa vređanjem si krenuo sam. A to optuživanje i pravljenje psihološkog profila usled tvoje lične paranoje je zaista za dijagnozu jbg.

Postoji jedno obrazloženje psihologije za ljude koji počinju sa dečko, devojčice, o sebi pričaju u trećem licu i slično, očigledno si od tih. Sa vređanjem nisam počeo apsolutno na ličnom nivou niti jednog trenutka, najgore što sam tebi napisao je da nisi dovoljno edukovana. To što ti fali inteligencije za razumevanje i opšte kulture za razgovor, to je drugo.

Postoji jedno obrazloženje psihologije za ljude koji počinju sa dečko, devojčice, o sebi pričaju u trećem licu i slično, očigledno si od tih. Sa vređanjem nisam počeo apsolutno na ličnom nivou niti jednog trenutka, najgore što sam tebi napisao je da nisi dovoljno edukovana. To što ti fali inteligencije za razumevanje i opšte kulture za razgovor, to je drugo.
Ta osoba je veoma inteligentna i to se vidi iz aviona.

Pročitaj moj prvi post na ovu temu, rekao sam već da je to nepobitno da je žena u riziku, da je to njeno telo, sve to stoji i niko i ne spori. Ali isto tako to što raste u toj ženi nije samo ženino
Pa kad pogledas, dok ne izadje napolje je samo zenino.

samo zenino je 9 mjeseci..to je ko koka kola u one vending masine..ubacis novcic i kad izadje koka kola onda je tvoja..:mrgreen:

meni je to totalno glupa rasprava pogotovo uplitanje feministicke politike u vezi djece..cije je dijete, mamino il tatino..feminizam - u pocetku faze imalo je odlicnu ideju..danas je nema, i danas se ideja feminizma politicki iskoristava..

zhene duhom slobodoljubive nikad necesh motji da stavish u shablon
a vi balkanci volite shablon

i posle vam djavo kriv

:mrgreen:
znaci da odgovorim... slobodoljubive zene nisu feministkinje...to ne postoji, kada je osoba slobodoljubiva ona ne potpada ni pod koji sablon...znaci proseravnje

balkanci vole sablon...odakle znate prvo da sam ja balkanac? jel ovo britanski forum ili srpski forum? ako se nekom ne svidja ovde siroka mu livada tj net. znaci da skratim, osoba nekom spocitava da pise sablonski bez ijednog argumenta da ih je dala na moje postove...a onda kaze balkanci vole sablon..znaci-proseravanje

kome je djavo kriv? kad neko spominje djavola znaci da sebe ekskomunicira od boga tj bilo koje religije. poznato je svima koji imaju oci i usi da je 99 posto feminstkinja ili liberalnih zena aibogme i muskaraca operisano od religije, u prevodu, religije se gadi i smatra je zatucanom.... znaci kad ne spominje boga nego djavola, jer misli ako se njoj desio metaforicki receno djavo, da ce se to desiti i osobi koja je strasna, koja je vernik i koja govori ono sto misli i oseca a bogami i poprilicno toga zna vise od nekih...znaci i ovo trece je ortodoksno proseravanje.

na ono ko zapocinje ratove, cak necu ni da se osvrnem...naravno da je i to proseravanje jer kad neki anonimus govori na taj nacin o istorisjki licnostima onda nes nije pod libelom kako treba.

Meni smeta onaj ekstremni feminizam gde žena bukvalno mrzi mukškarca. A inače ovako da ja jesam za ravnopravnost mukrarca i žene. Svako ima pravo na svoje želje i na svoje snove i da želi da živi kako hoće. Da žena nije niti vlasništvo mukpkarca niti njegova robinja i slično.
najveca istina koliko su zene "neravnopravne" u odnosu na muskarce je podatak da u brakovima u 75 posto slucajeva prvi odapnu muskarci...spasu se.

Ti apsolutno ne razlikuješ klasu od pola. To što elitu čine mahom muškarci ne znači da je to vrsta moći koja dolazi isključivo od pola, već da se preklapaju jer su muškarci istorijski lakše dolazili do moći. Među sirotinjom ima dosta muškaraca koji se mogu pobuniti protiv elite koju čine mahom muškarci, ha, šta ćeš sad? Jel to dominacija pola ili klase?

Ne, u tom konkretnom kontekstu nisu opštile dve osobe apstrahovane od društvenog konteksta. Ona ulazi u njegov kabinet, zna da je on profesor, i iako ne zna šta se tačno dešava, vrlo dobro zna da taj odnos nije simetričan. Čak i da ne zna to jer je mlada, naivna, itd, taj odnos i dalje nije simetričan. Asimetrija se ogleda u različitim posledice po njega i nju, što uglavnom i vidimo u takvim situacijama, kada istina ispliva na videlo.
ovde stadoh pa se nasmejah..danas mlada i naivna? kad se sa 12 godina fotka gola na izvolte internetu moj najvoljeniji a otac i majka digli ruke i kazu jao samo da je neko uzme i odvede dosta nam je bromazepama...

ima i muskaraca mladih i naivnih vise nego zena jer su zene samim svojim postojanjem okrenute vise razmisljanju no secenju balvana, koje zene perfidno ili manje perfidno iskoriscavaju..pretezno za neke svoje sumanute ciljeve kao sto su opanjkavanje preko tih jadnih trecih lica, ali bogme ima i ko one dve uciteljice sto su silovale jedna u usa a druga u britaniji decake iz skole i cak odrzavale taj odnos a decaci ko decaci...upala im kasika u me, nisu ni znali sta rade.

svaka prica i ima kontra pricu..lice uvek ima i nalicje.

Poslednja izmena:
Feminizam je koska koju bacaš ljudima da glođu, prvo da se malo pobiju oko nje.
jes vala ko one dileje femen u rusiji koje smatraju da je vrh prava na jednakost da udju u crkvu i naprave satanisticki performans....il jos vece dileje one koje golim grudima misle da ce nesto promeniti a samo obogaljuju one pametne zene koje zaista imaju svest o tome da negde drustvo treba da ispravi nepravde i to rade iz najcistijeg altruizma...

u srbiji..sve je na prodaju kao u javnoj kuci..zene u crnom, samo gledajte donacije...sutra da im kazu da napisu gagarin je bio crnac, one ce to da urade..dovoljno da vidis te mongolloidne face pa da ti bude jasno da imas posla sa pobeglima sa f odelenja. sad ubacuju i rodno ravnopravne koji se izjasnjavaju kao zene iako nisu operisani u tu svoju grupicu od 20 njih :rotf:

U kontekstu ljubavi i sexa svaka neravnopravnost je nedostatak ljubavi. Jasno je, mi nismo jednaki, ali smo ravnopravni. Imamo različite uloge, ali ako se volimo poštujemo se.
Ja sam odrasla među ženama koje su se ceo život borile same, i moja baka i majka. Pa i ja tako. Muškarca kojeg volim poštujem i želim da mu se prepustim donekle, dogod me voli. Dominaciju ne podnosim, ali volim da je on zaštitinik, a ja da se ušuškam tu. A volim i muškarca koji ume da mi se preda u nežnosti i ljubavi. Tako da... ja ne razumem sve ovo jer nikada nisam doživela da sam bila tlačena što nisam muškarac. I u školi, i na studijama, na poslu i posle u vezama podrazumevalo se da smo ravnopravni. Kažem, smenjuju nam se uloge, ali je poštovanje najvažnije.

Ali shvatam da ima žena koje su drasle u porodicama gde su možda bile ugnjetavane i one imaju neku podsvesnu i svakavu potrebu da se bore za svoja prava, nekada i do nelogičnih poteza.. prosto kompleksi i/ili pretrpljeni bol.

Ali moram reći da neki muškarci ovde na našim prostorima prosto kada vide da je žena previše samostalna oni nekako podsvesno misle da ih ona ne voli... to sam doživela par puta i baš me je zabolelo. Valjda im je utisnuta ta matrica da žena treba da bude slaba a da se on za sve pita. Kod mene tako ne ide. Niti sam slaba niti želim nekome da prepustim kormilo svog života. Ali to ne znači da ne volim niti da se ne predajem..

U kontekstu ljubavi i sexa svaka neravnopravnost je nedostatak ljubavi. Jasno je, mi nismo jednaki, ali smo ravnopravni. Imamo različite uloge, ali ako se volimo poštujemo se.
Ja sam odrasla među ženama koje su se ceo život borile same, i moja baka i majka. Pa i ja tako. Muškarca kojeg volim poštujem i želim da mu se prepustim donekle, dogod me voli. Dominaciju ne podnosim, ali volim da je on zaštitinik, a ja da se ušuškam tu. A volim i muškarca koji ume da mi se preda u nežnosti i ljubavi. Tako da... ja ne razumem sve ovo jer nikada nisam doživela da sam bila tlačena što nisam muškarac. I u školi, i na studijama, na poslu i posle u vezama podrazumevalo se da smo ravnopravni. Kažem, smenjuju nam se uloge, ali je poštovanje najvažnije.

Ali shvatam da ima žena koje su drasle u porodicama gde su možda bile ugnjetavane i one imaju neku podsvesnu i svakavu potrebu da se bore za svoja prava, nekada i do nelogičnih poteza.. prosto kompleksi i/ili pretrpljeni bol.
Ali zato sto ti nisi prosla kroz to, ne znaci da ne postoji.

Zaklina trazi sponzora :manikir:

Od toga da Crnogorci i dan danas abortiraju devojcice, samo zato sto su devojcice, da se moraju radjati deca dok se ne rodi musko, posto su svi jelte prestolonaslednici.
Do stravicnog seksualnog nasilja od malih nogu, imali ste priliku sad skoro, kada su podizane ove optuznice, da procitate masu iskustava zena po internetu. Da li su ovom momku, koji je nazalost bio silovan od strane muskarca dole u Srbiji, rekli ti to izmisljas i kako si bio obucen? Sta si uradio da isprovociras to
Isto me zanima da li muskarce na razgovoru za posao pitaju sa kim zivis i planiras li potomstvo?
Do toga da se podrazumeva da zene i rade, i cuvaju potomstvo i spremaju i kuvaju, a oni padnu u komu od posla i ne znaju da podgreju grasak jer je to atomska fizika. Majka je i dalje vise roditelj nego sto je otac, posto ima super moci i iz materice joj uzvade uputstvo za upotrebu deteta.
Do toga da ce te majstor uvek vise zaje.bati i naplatiti samo zato sto si zena.
Do toga da ce te stanodavac pitati a gde ti je muz, jer koji moj ti mislis da mozes da zivis bez muza, a jos manje da iznajmis stan, jer ce onda on morati da brine o tebi :rotf: jer ti si dete, mora uvek neko da brine o tebi.
Evo lik je pisao na temi: kada kritikujem zenu na poslu njoj zadrhti usna i misli da je mrzim a muskarac ispravi - ono sto sam ja vidjala jeste ili da se odmah konfrontiraju ili taj isti muskarac ti kaze da da, okrene ledja i dodje meni i kaze kakva pedercina. Kako se ko nosi sa kritikom i kako je upucena kritika nema bas veze sa polom.

o tome sam i ja pisao...ti suptilno na zenski nacin, ja na m/f medley :lol:

Ali moram reći da neki muškarci ovde na našim prostorima prosto kada vide da je žena previše samostalna oni nekako podsvesno misle da ih ona ne voli...
slabi karakteri
nedokazani
nesigurni u sebe
ugnjetavani kao mali debilnom disciplinom obicno od strogih roditelja, ne retko deca vojnih lica ili tzv. uspesnih.
u zivotu mozda imali najvise 2ipo veze i ne razumeju zene ich

ima dosta toga...

Od toga da Crnogorci i dan danas abortiraju devojcice, samo zato sto su devojcice, da se moraju radjati deca dok se ne rodi musko, posto su svi jelte prestolonaslednici.
Do stravicnog seksualnog nasilja od malih nogu, imali ste priliku sad skoro, kada su podizane ove optuznice, da procitate masu iskustava zena po internetu. Da li su ovom momku, koji je nazalost bio silovan od strane muskarca dole u Srbiji, rekli ti to izmisljas i kako si bio obucen? Sta si uradio da isprovociras to
Isto me zanima da li muskarce na razgovoru za posao pitaju sa kim zivis i planiras li potomstvo?
Do toga da se podrazumeva da zene i rade, i cuvaju potomstvo i spremaju i kuvaju, a oni padnu u komu od posla i ne znaju da podgreju grasak jer je to atomska fizika. Majka je i dalje vise roditelj nego sto je otac, posto ima super moci i iz materice joj uzvade uputstvo za upotrebu deteta.
Do toga da ce te stanodavac pitati a gde ti je muz, jer koji moj ti mislis da mozes da zivis bez muza, a jos manje da iznajmis stan, jer ce onda on morati da brine o tebi :rotf: jer ti si dete, mora uvek neko da brine o tebi.
Evo lik je pisao na temi: kada kritikujem zenu na poslu njoj zadrhti usna i misli da je mrzim a muskarac ispravi - ono sto sam ja vidjala jeste ili da se odmah konfrontiraju ili taj isti muskarac ti kaze da da, okrene ledja i dodje meni i kaze kakva pedercina. Kako se ko nosi sa kritikom i kako je upucena kritika nema bas veze sa polom.
JA sam imala sreću da odrastam u gradu. I u matrijarhatu. Moja prababa je najviše od svih unučadi volela vanbračno dete svoje ćerke koja je rodila dete u vezi sa Nemačkim oficirom za vreme II sv rata... Niti joj je ko zamerao niti je imala problema. Posle se udala za nekog čoveka u Beogradu, on je prihvatio to dete kao svoje i nikad nije bio problem. I ja sam rođena vanbračno, nepoznat otac, moja majka nikada nije imala problema, radila je u biblioteci. Normalan i kulturan svet.

Svesna sam da ima mesta po Srbiji i van Srbije na ovim prostorima gde su žene niža bića. Samo sam srećna što to nisam doživela. Ne znači da takve muškarce ne srećem, ali sve oni koji pokažu makar malo rezerve prema meni, a ja takve patrijarhalne tipove izgleda uopšte ne privlačim, držim vrlo podalje od sebe. I ako se približe. Moj kum je takav, on od mene zazire, čudi se cela njegova rodbina kako jim to kuma živi, boli me ona stvar za sve njih, oni su drugi svet koji je meni stran.

Моја жена је незапослена, гаји кући двоје пилића од три и годину и по. Разбија се од посла за њима. Нико од ње није тражио да се запосли, а са друге стране, ја који сам запослен сам, заједно са њом, проводио бесане ноћи грејући стомачиће због грчева, бројећи зубиће који избијају, борећи се са температурама... Али са друге стране увек имам топао ручак на столу, чисту, сређену кућу, васпитану децу. И шта ћемо сад? Радимо нешто погрешно?

Back