Feminizam i ekstremizam?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ispravite me ako gresim, ali feminizam je, koliko ja znam, pokret za prava zena, kojim zene mogu da odlucuju, dobijaju pravo glasa, pravo na zaposlenje, pravo na nezavinost od svojih muzeva, oceva i sl.
Naravno, nema nista lose u izjednacavanju prava polova i jednakih prava za sve ljude, ma kog pola bili.

Naravno, svaka ideologija, ima svoje ekstremne clanove ili grupacije, pa me zanima zasto neki clanovi feministickog pokreta postaju ekstremisti?
Sve mi se cini da te osobe nisu dobile borbu u svojim glavama, ili da se jos uvek iz nekog razloga osecaju inferiorno, pa to nadoknadjuju nekim ekstremnim stavovima.

Cini mi se da kod nekih ljudi to ide tako daleko da postaju seksisti i skoro potpuno netrpeljivi prema suprotnom polu.
Zanima me zasto je to tako.

Napomenuo bih jos jednom da mislim na odredjene clanove ili manje grupe ljudi a ne na ceo pokret u globalu.

Postoje čitave armije sitnih ljudi koji imaju strahovitu potrebu da budu bitni, važni, bilo gde i bilo kako.

Oni čekaju svoju priliku i ta prilika može da bude da postanu predsednice feminističkog pokreta, udruženja stanara, bilo čega.

Važno je da se oni konačno osete bitnim.
A kada neko kaže "ok, de..slažemo se da sv imate ista prava", tada oni moraju da održavaju problem kako bi njihova uloga opstala.

I to problem kojeg čak možda realno ni nema više.

Sa rešenjem problema, oni gube pozicije bitnosti.
Vidiš logiku?

Сваки од тих покрета служе само за скретање пажње, траже припадност.. И сви почну са тим да желе као основна права, па после желе да се питају за све, хоће да их неко примети, да буду битни некоме, као педери нпр, прво су тражили само да их не бију, а сад хоће и децу.. Као и шиптари на Космету, прво су хтели само ето да живе ту и да раде, а сад нам кидају земљу, тако то иде, даш прст оде рука..

Postoje čitave armije sitnih ljudi koji imaju strahovitu potrebu da budu bitni, važni, bilo gde i bilo kako.

Oni čekaju svoju priliku i ta prilika može da bude da postanu predsednice feminističkog pokreta, udruženja stanara, bilo čega.

A kada neko kaže "ok, de..slažemo se da sv imate ista prava", tada oni moraju da održavaju problem kako bi njihova uloga opstala.

Vidiš logiku?
To je tek posebna sorta.

Vidiš logiku?

Ja ovde mislim na obicne male ljude, koji nemaju zelje da budu vodje, predvodnici ili bilo sta, vec bivaju toliko isprani u svojoj borbi, da postaju nepodnosljivi, ogorceni i puni mrznje.
Onaj cuveni osecaj kada mislis da si ti u pravu, a da je sve sto nisi ti potpuno zlo i vredno prezira.

Razumem da ta "borba" daje nekome smisao (potvrdjuje njega ili nju kao jedinku), i da mu treba stalni fiks, ali cemu mrznja? Zasto ljudi postaju gori od onoga od cega se bore?
Izgleda da je na kraju vazno potrvrditi sebe, osetiti se bitnim u svojoj glavi bez obzira na to preko koliko se leseva gazi.

Sto se zgodnih zena feministkinja tice, nisam video ni jednu misicu da se izjasnjava kao feministkinja.
Rekli su mi jednom da zgodna zena dobija sve sto hoce svojim izgledom, a ona ako dobija sve sto joj treba, nema zasto da se buni, ali druga strana koja nije toliko zgodna ima.

Nasilje radja nasilje,a nasilja nad zenama je realno bilo kroz istoriju.

Apsolutno tacno da je bilo nasilja nad zenama, i ima jos uvek nasilja i svakvih losih ljudi, ali mislim da to ne daje pravo nekim osobama da idu i da sire mrznju na ceo suprotni pol.
Neko ko je pretpeo takvo maltretiranje od strane nekog, sigurno ne moze imati reci hvale ni ljubavi za tu grupu ljudi.
Malo mi je glupo ta metoda oko za oko, zene su pre 100-tinak godina bile tretirane svakojako, ali to nije razlog da se zbog toga neki primerci danas svete.
Promena, bunt, emancipacija, sve je to na mestu, ali osveta i lecenje nekih frustracija, dokazivanje vrednosti samom sebi da nije "slabiji pol" tako sto se sveti mi ne deluje produktivno.

Ja ovde mislim na obicne male ljude, koji nemaju zelje da budu vodje, predvodnici ili bilo sta, vec bivaju toliko isprani u svojoj borbi, da postaju nepodnosljivi, ogorceni i puni mrznje.
.

oni i mrze upravo jer su svesni da su mali
mrze jer znaju da nemaju volje
mrze jer su lenji
mrze jer je tako lakše (mnogo je teže voleti)

mržnja je jeftin hobi, a pruža mnogo psihološke dobiti
to što ta psihološka dobit nema veze sa stvarnošću nije ni važno, važno je da se ti mali ljudi OSETE lakše

da su kroz svoju mržnju NAŠLI krivca u nekome (a ne u sebi)

njihova savest zahteva da za njihov usran život neko bude kriv,
oni su maženi i paženi kao deca, pričane su im bajke o životu..a onda odjednom tih bajki nije bilo

Ko je kriv? Nisu valjda oni...
Krivi su oni koji su im oduzeli bajke (ili oni koji su im ih pričali?)

Njihov ceo život se sastoji od traženja krivca
A ko je kriv taj se mrzi

Najviše mrze kada krivca ne nađu, onda beži od njih..jer ćeš krivac biti i Ti, koji si se sasvim slučajno našao pored njih, ili što si jednostavno srećan, ili što jednostavno postojiš

Apsolutno tacno da je bilo nasilja nad zenama, i ima jos uvek nasilja i svakvih losih ljudi, ali mislim da to ne daje pravo nekim osobama da idu i da sire mrznju na ceo suprotni pol.
Neko ko je pretpeo takvo maltretiranje od strane nekog, sigurno ne moze imati reci hvale ni ljubavi za tu grupu ljudi.
Malo mi je glupo ta metoda oko za oko, zene su pre 100-tinak godina bile tretirane svakojako, ali to nije razlog da se zbog toga neki primerci danas svete.
Promena, bunt, emancipacija, sve je to na mestu, ali osveta i lecenje nekih frustracija, dokazivanje vrednosti samom sebi da nije "slabiji pol" tako sto se sveti mi ne deluje produktivno.
Evo,treba uzeti za primer odnos Srbije i NATO. Sad nas neki ubedjuju da ga olako prihvatimo. Nece to tako ici.
Recimo odnos crnaca i belaca u SAD. Odnos prema zenama u istoriji je mogao samo da se izrodi na ovo. Suprotnost jednakosti i teznja feminizma za onim protiv cega su se borili.

i malo pitanjce za razmisliti: da li znaš neku feministkinju a da je baš ono dobra riba?

ja ne..
Ja ih znam nekoliko...Mada za mene nema loših riba-stari pecaroš...:hahaha:
Nema to veze s lepotom,več s oslobođenjem od stega,pa još ako su u čoporu-znaju biti žemski šovinistički opake...Par puta
sam iskusio njihovu surovost jer sam češće s njima...Sad se več odnos prema meni ustalio,ali kad se dohvate nekog ko
im zasmeta-jao njemu...:mrgreen:
Baš pokazuju,poput pirana,tu kolektivnu surovost i mogu reči da su veoma efikasne...I nisu svesne kad preteraju...
Moj savet je feministkinjama da se drže odmerenije,ali da ne prezaju od pirana efekta kad se to shvati da nema druge...:lol:
(Prvi sam muški feminista na Balkanu...:mrgreen:)

svaka načelno lepa ideja
izokrenuta je i prerasla u ekstreizam
radi neke uske koristi
ljudi uglavnom idu nagonski, ne misleći i teško im je da postave granice
lako se pretera u svemu
tako verovatno i ideja feminizma u nečijim glavama
ćini se kao odgovor na sve i oni ogreznu u toj kvazideji kao da je to čitav svet
najlakše je prezreti nekog

..tehnološki napredak je uslovio i omogućio ravnopravnost žene kao radnika nasuprot muškarcu kao radniku..zapravo poslodavac u mnogim zemljama dobija jeftiniju a jednako kvalitetnu radnu snagu jer nije tajna da su žene za isti posao veoma često manje plaćene od muškaraca ...ravnopravnost muškaraca i žena je dakle tehnološki uslovljena..kad se govori o ženi kao radniku..međutim potreba i neophodnost žene u radničko-poslovnom svijetu nije praćena istom takvom neophodnošću za muškarca kada je porodica u pitanju..ove suprotnosti i zahtjevi koji se postavljaju rodnoj ulozi žene ne prate istovremeno promjene u rodnoj ulozi muškarca..ova neujednačenost ne može a da ne dovede do 'krize m/ž odnosa' i demografskog opadanja ...

..toliko o muškom shvatanju rodnih uloga ...

nisam siguran šta znači ova opaska, ali da pojasnim

ružnota ili (ako je nekome lakše da svari) nelepota, nije beznačajna datost
Nije isto kad si lep i kada nisi

Lepi ljudi uživaju poseban status u civilizaciji, ružni i ružnjikavi, ne baš
Da li je to nepravda? Who cares..svako bira lepše

Šta ostaje onima koji nisu lepi? Da trpe
Ali i da se svete.
Kome? Sudbini..roditeljima..genima..WHO CARES

Pogledajte sve te političarke (I've got the power!), mislite li da je to slučajno?
Pitati ceo život svoje ogledalce "ko je najlepši na svetu..", (u gradu..? u zgradi..? okej - u sobi?!) a dobijati uvek pogrešan odgovor, nije lako.

Zato rekoh, kako međ svim tim vajnim feminiskinjama, nekako nikako ne videh dobru ribu.
Zašto?
Pa šta će im?

Zašto bi se one borile za bilo kakva prava, kada će muškarci da se bore međusobno da im udovolje
Zašto bi njih svrbelo nekakvo "žensko pitanje"? One nisu zapostavljene, ignorisane, preskočene. Naprotiv.
One čak nose teret lepote.

Ono što njima dolazi prirodno, nekoj tamo ružnjikavoj mora da dođe na mišiće. I to AKO uopšte dođe.
A ako već ne dođe, onda se ide na "zajedno smo jači" taktiku, gde se horde ružnjikavih udružuju i traže svoja "prava", koja im btw više niko ni ne uskraćuje.

Nik ozapravo ni ne zna o čemu se tu više radi.
Šta hoće? Šta im to treba?

Eno ona jedna naša političarka sa mišjim očima i kljunom od ustiju, rešila da izduva usta.
dal zbog straha od otrovnog silikona, dal što su joj usta počela da smetaju dok blebeće za govornicom..ne znamo
Znamo samo da se neće odreći funkcije koju ima, i da će tako ružna, da kroji kapu svim onim lepoticama, pa makar ih naterala da stoje u redu za bezveznu ličnu kartu.

A kakve veze imaju dužnosti, obaveze i očekivanja sa lepotom bilo da je muškarac ili žena u pitanju ..?

velike
od Lepote se manje očekuje, Lepota se štedi od dužnosti i obaveza

Lepota se neguje, čuva. Ona nas podseća na to da je ljudska vrsta..pa, lepa.

Sve te ružne i nekako..dosadno potebne stvati, čovečanstvo više voli da baci na leđa onim ružnim.

Nije ni čudo da se batrgaju i bune..
Međutim i za njih dolaze bolja i poštenija vremena
Genetski inženjering, plastika..sve se to polako stavlja u službu ljudi, pa..na tebi je sada da pogodiš ko će prvi da pohrli da se izoperiše, onaj ko je lep, ili onaj ko nije?

.. i tako dolazimo do želje muškarca da učini lepu ženu ovisnom o njemu..da kontroliše njene dužnosti i obaveze..u početku pod uticajem idealizacije, a kasnije na osnovu procjene povratne reakcije koju je dobio kao zahvalnost za svoju velikodušnost ..dinamičnost m/ž odnosa uzimajući u obzir i vremensku komponentu odn. trajanje u smislu opstanka m/ž veze, odnosa uključuje najvažnije nagone, poput nagona samoodržanja..ono što nužno uslovljava dogovor oko podjele posla jeste prvo opstanak čovjeka kao jedinke..čovjek prvo želi da živi,sam ili u zajednici a to znači da se hrani i bude zdrav..a masa je faktora koje ugrožavaju i jedno i drugo .. nivo opstanka teško da će podnjeti padanje zbog 'lepote' ..'lepota' može biti nadahnuće i trenutni osjećaj jačanja nagona samoodržanja pojedinca međutim mnogo je važnije trajanje u vremenu takvog osjećaja..znači Šta kad lepota 'izneveri očekivanja'..kad ne donese očekivano...Ne očekuju muškarci od lepote beskorisnost i nepraktičnost..itekako očekuju ulaganje, napore, dužnosti i obaveze.. kada bi funkcionisanje veze ovisilo isključivo o lepoti bio bi ovo jedan mnogo bolji svijet..ali lepota ne čini čovjeka..čovjek je uprkos lepote spreman na mnoga 'zvjerstva' ..rodni odnosi zalaze mnogo dublje u život pojedinca težeći da polovi podignuti na nivo rodova ili zaduženja funkcionišu..nekadašnja zaduženja, istorijski gledano su možda bila neophodna iako nepravedna..danas ta neophodnost ne postoji..mada i dalje postoji težnja muškarca da zauzme glavnu poziciju u odlukama rodnih vrijednosti i zaduženja ...
..a što se tiče plastičnih operacija..svaka operacija je nužno zlo i najveći broj onih koji se podvrgavaju njima su upravo oni koji žive od njenih efekata..za one koji to rade je vjerovatno to lakši način 'probijanja kroz život' .. izuzimajući svakako plastično-rekonstruktivne zahvate koji spadaju u liječenje patologije ..

..tehnološki napredak je uslovio i omogućio ravnopravnost žene kao radnika nasuprot muškarcu kao radniku..zapravo poslodavac u mnogim zemljama dobija jeftiniju a jednako kvalitetnu radnu snagu jer nije tajna da su žene za isti posao veoma često manje plaćene od muškaraca ...ravnopravnost muškaraca i žena je dakle tehnološki uslovljena..kad se govori o ženi kao radniku..međutim potreba i neophodnost žene u radničko-poslovnom svijetu nije praćena istom takvom neophodnošću za muškarca kada je porodica u pitanju..ove suprotnosti i zahtjevi koji se postavljaju rodnoj ulozi žene ne prate istovremeno promjene u rodnoj ulozi muškarca..ova neujednačenost ne može a da ne dovede do 'krize m/ž odnosa' i demografskog opadanja ...

Plata se uglavnom dobija iz toga koliko proizvedeš. Jedna od prvih lekcija kapitalizma. Sada žena lekar je isto plaćena koliko i muškarac jer imaju istu mogućnost rada i isto rade, ali žena rudar(negde čak i zabranjeno za žene) ili radnik koji treba da istovara džakove će naravno biti manje plaćena od muškog radnika jer će manje rude iskopato tj. džakova preneti jer jednostavno žena nije stvorena za kopanje rude ili ratovanje.

Sada pričaš o tome da žena treba da se zameni u porodici. Koliko ja znam muškarac ne može roditi dete, mada sam čitao o izuzecima da je muškarac dojio dete ali to su izuzeci još jednom izuzeci koji postoje u knjigama. Tako dovodimo do zaključka da je majka neophodna detetu u nultih 9 i prvi 6 meseci života deteta (veštačko mleko ne zamenjuje majčino i svaki lekar bi ti rekao da treba da se koristi samo kad majka izgubi mleko). Znači dete se navikne na majku znaš li ti kakav je šok šestomesčnu bebu kada majka ode iza njenog života. Veliki. Znači mi treba da šokiramo dete ni krivo ni dužno jer mora biti ravnopravnosti. Dolazimo do zaključka da mora biti drugo rešenje. Sada danas ga nema. Pogled u budućnost je nemoguć čast izuzecima i srećnicima. To znači prošlost. E to nas dovodi do sledećeg. Muškarac je u prošlosti išao u vojsku a sada ne dok žena je u prošlosti rađala decu a sada to radi i dalje. Tako da je to rešenje za ovaj problem. Ja kažem ne mora vojska terajte nas na radne akcije ili tako nešto ako hoćete ravnopravnost.

Jedna veoma bitna stvar je da žena i muškarac ne mogu biti jednaki, mogu samo imati ista prva jer suprotnosti tako ne funkcionišu.

Plata se uglavnom dobija iz toga koliko proizvedeš. Jedna od prvih lekcija kapitalizma. Sada žena lekar je isto plaćena koliko i muškarac jer imaju istu mogućnost rada i isto rade, ali žena rudar(negde čak i zabranjeno za žene) ili radnik koji treba da istovara džakove će naravno biti manje plaćena od muškog radnika jer će manje rude iskopato tj. džakova preneti jer jednostavno žena nije stvorena za kopanje rude ili ratovanje.

Sada pričaš o tome da žena treba da se zameni u porodici. Koliko ja znam muškarac ne može roditi dete, mada sam čitao o izuzecima da je muškarac dojio dete ali to su izuzeci još jednom izuzeci koji postoje u knjigama. Tako dovodimo do zaključka da je majka neophodna detetu u nultih 9 i prvi 6 meseci života deteta (veštačko mleko ne zamenjuje majčino i svaki lekar bi ti rekao da treba da se koristi samo kad majka izgubi mleko). Znači dete se navikne na majku znaš li ti kakav je šok šestomesčnu bebu kada majka ode iza njenog života. Veliki. Znači mi treba da šokiramo dete ni krivo ni dužno jer mora biti ravnopravnosti. Dolazimo do zaključka da mora biti drugo rešenje. Sada danas ga nema. Pogled u budućnost je nemoguć čast izuzecima i srećnicima. To znači prošlost. E to nas dovodi do sledećeg. Muškarac je u prošlosti išao u vojsku a sada ne dok žena je u prošlosti rađala decu a sada to radi i dalje. Tako da je to rešenje za ovaj problem. Ja kažem ne mora vojska terajte nas na radne akcije ili tako nešto ako hoćete ravnopravnost.

Jedna veoma bitna stvar je da žena i muškarac ne mogu biti jednaki, mogu samo imati ista prva jer suprotnosti tako ne funkcionišu.

:lol: znači rješenje bi bilo povratak na stariju tehnologiju proizvodnje ... vjerovatno i neznanje o polovičnom broju hromosoma majke i oca koje zametak, a zatim novorođenče, djete dobije..rodne uloge iznad bioloških činjenica..a zatim može i dogma..i tako unazad ...
..a da muškarci svugdje dobijaju veću mogućnost rada..recimo dežurstva ukoliko žena odluči da rodi ma koliko obrazovana bila..moguće je podići natalitet i moguć je 'drugi način' .. a druga je stvar što je on u raskoraku sa tradicionalizmom, ali ne toliko i tehnologijom na terenu ...
..a i poznato je da recimo u Švedskoj najupečatljivija neravnopravnost postoji u platama - žene za isti posao primaju 83 odsto plate muškarca...

:lol: znači rješenje bi bilo povratak na stariju tehnologiju proizvodnje ... vjerovatno i neznanje o polovičnom broju hromosoma majke i oca koje zametak, a zatim novorođenče, djete dobije..rodne uloge iznad bioloških činjenica..a zatim može i dogma..i tako unazad ...
..a da muškarci svugdje dobijaju veću mogućnost rada..recimo dežurstva ukoliko žena odluči da rodi ma koliko obrazovana bila..moguće je podići natalitet i moguć je 'drugi način' .. a druga je stvar što je on u raskoraku sa tradicionalizmom, ali ne toliko i tehnologijom na terenu ...
..a i poznato je da recimo u Švedskoj najupečatljivija neravnopravnost postoji u platama - žene za isti posao primaju 83 odsto plate muškarca...

Ne, ja mislim da se treba uvesti švajcarski sistem vojske (svaki mesec svi mučkarci vežba trčanja po šumi sa puškama, to je pribljiženo koliko prosečna žena posveti detetu, valjda) i da se kapitalizam treba modifikovati. Ako gazda pomisli da hoće da da otkaz radnici jer je trudana gubi firmu i ona pripada državi (kao kazna) isto i za manje plate ženama nema veze što manje proizvedu. Naravno i vica versa. Ali ja nisam za to da žena kosi trvavu, a muškarac pere sudove. Ako muškarac bolje kosi travu od žene neka on to radi dobijanje nekih sloboda i liberalizma time neće niko dobiti samo će novac i vreme biti izgubljeno.

Kao što reče uvođenje žene na tržište poslova je ipak mnogo ubrzalo razviće društva, mada uništilo modu jer ako žene zarađuju onda i troše. Pogledaje ljudi u 1918-1939 i sada, ludilo.

ljushtura je nishta ako nema sushtine koja ima smisao i svrhu...ustvari svrha je sve...a do svrhe se stizhe teshko kroz puno rana i ozhiljaka...a podnishtavanje u m zh ili m i m ili zh i zh kontaktu ili braku ili posl. odnosu ili na bilo koj nachin je odraz slabosti i straha od tamo necheg u tamo nekome govorim o zdravim ljudima ne o sitnim amebama ili parazitima koji konstantno spletkare i zagadjuju etar svojim izbljuvcima...ajde sad feminizam i extremizam moguc je isto kao i verski extremizam ili politichki extremizam zbog partije ode glava jelte >_> etc.

Back