FDU

HIM pitala sam profesora za to... on je pokusao to da izdejstvuje za jednog momka one godine kad smo se mi upisivai on je tad bio treca, ali mu nisu dali, Univerzitet nije odobrio molbu profesora i taj momak nije polagao prijemni, a jako fin, kulturan, bio je na konsultacijama...Kasnije sam cula da se upisao na FDU u Beogradu i jako mi je drago zbog toga.
Moj profesor prima klasu ya 2 godine tj. kad mi zavrsimo cetvrtu tako da imas tu priliku, a ako si nestrpljiva spremi se i zapucaj za beograd, samo hrabro, eto vidis sta je nenemusa napisala, kako je divna profesorka, sta vam drugo treba. kad je profesor dobar covek i prijatan i normalan, to vam je nesto najlepse, pricam iz licnog iskustva

Ok, nijesam se puno nadala. Ma kakav Bg, nema trika da to izvedem. Samo mi je krivo sto recimo u Bg mogu da se upisu, dok kod nas to nije moguce, ali sta cemo sad. Hvala ti puno sto si bila speremna da mi pomognes, ustvari, sto si mi pomogla. Vidjecu da ti vratim audiciju u cetvrtak preko nekoga sa glume kad budu isli na konsultacije.

E ja planiram na konsultacije iduce nedelje... Nije problem sto nisam bila ove nedelje?

Pretpostavljam da nije... Rekla nam je da na konsultacije dođemo kad god nam je nešto potrebno ( ne češće od toga ), znači kad imaš vremena i kad ti treba da nešto pitaš ili proveriš- samo napred;)
Ja ću doći kad budem pripremila monologe, da proverim da li sam ih pravilno izvukla... ( pošto ih izvlačim sama XD )

Cao svima. Nisam dva, tri dana pratio debatu, jel mozete da mi objasnite... Sta posle treceg, ko ne prima nista mi nije jasno... O kakvom se ~trecem~ radi???

Poslednja izmena:
Nenemusha hvala ti,meni si jako pomogla a verujem i svim buducim kolegama,posebno ljudima koji nisu nikad polagali,uskoro cu i ja otici do fakulteta i podeliti svoje utiske sa vama..Razmisljam o vremenu koje mislim da je prekratko..ipak,to je ukupno po 5 minuta po osobi...sta se moze videti,koji talenat za minut recitovanja???recitovanje mozda pesme ,,Petlicu pevacu`` ;) salim se,ali maLOO je minuttttt,malo i po 2 za monolog ...da ne duzim..mnogo mi stvari nije jasno,al kontam ko zna kako ce biti od tog 19.juna...tek ce se pricati :P eto pozdravljam sve i odoh malo glavu da razbistrim.
I jos nesto,zamisljala sam da su konsultacije individualne,mislila sam da mozda ispricam deo koji me zbunjuje u interpretaciji npr,pa da pitam kako bi bilo bolje izvesti ovo il ono,ovako ili onako....da probam sa njom,nemam pojma...Da l je uopste glupo da to pitam? /nemojte mi uzeti za zlo ,ja sam devojka koja jako voli glumu,nikad nisam nastupala,nemam tatu i mamu glumce ni reditelje i ne spremam se kod Dragana Nikolica ;)..just the girl...tako da.../

actrissa join the club. ni mi nismo mamini i tatini sinovi ali nas to ne ometa :)

HIM ne vracaj audiciju jos, sacekaj da se jos raspitam.......
u Beogradu jos nije uvedena apsolutna bolonja tako da oni mogu da prime ljude koji nisu zavrsili srednju a kod nas jeste pa ne moze...tako kazu, mada ja mislim da profesori samo treba da napisu jednu petiiju i da se to odobri, jer je steta, dobro je da covek to pocne dok je mlad a ne sa 25 godina kad je apsolutno formirana licnost, koju je tesko oduciti od nekih losih navika i usmeriti na pravi glumacki put...to je mnogo lakse dok si mladji.

Poslednja izmena:
Cao svima. Nisam dva, tri dana pratio debatu, jel mozete da mi objasnite... Sta posle treceg, ko ne prima nista mi nije jasno... O kakvom se ~trecem~ radi???

Posle tećeg razreda srednje škole ;)
aCTRISSA, znaš šta, problem je NAĆI pesmu koja staje u jedan minut, ali zapravo... Talenat se kod čoveka vidi već nakon desetak sekundi... To je bar moje mišljenje... A sad, to što smo dosta ograničeni da pokažemo do kraja sve što znamo i umemo, to je druga stvar. Sem toga, nije fora da ti profesor praktično održi čas glume ;) Rekla nam je da možemo da donesemo materijal pa da je pitamo oko nekih nejasnoća, ali ja lično mislim da se to odnosi više na "tehničke" probleme, ako kapirate na šta mislim, nego na izvedbene...
Inače, ni ja nisam dete nekih faca, niti imam dubok džep, niti idem na pripreme kod ikoga... Obična devojka sa neobičnim snovima. Dosta nas ima, aCTRISSA ;)

Poslednja izmena:
Mislim da treba ispoštovati ljude koji konkrišu i pustiti ih da ispričaju do kraja šta su spremili.Ipak na nekim fakultetima prijemni traje nekoliko dana (npr FPU 4dana po min 4sata!!) ..a ne 5 minuta za kojih ..,,se talenat obavezno vidi‚‚

Јао,Ненемуша,како сам се лепо обрадовала твом посту,чак сам га 3 пута читала јер је диван и тако охрабрујућ.:)

Јао,Ненемуша,како сам се лепо обрадовала твом посту,чак сам га 3 пута читала јер је диван и тако охрабрујућ.:)

Drago mi je da je tako uticao na tebe :) Veruj mi, sam prizor fakulteta posebno je ohrabrujuć i veliki je podsticaj, pogotovu sad dok cveta ono divno drvo, koje... ok, obećala sam da neću više da smaram sa ti drvetom, svima redom sam ga opisivala XD Još sam i izjavila kako ću, ako ne položim, da sednem ispod tog drveta i duuuuugo plačem ( to je relano stanje, da sam preterivala rekla bih da ću da se obesim za najnižu granu dotičnog XD )

E, narode, htedoh da vas pitam kako stojite sa nalaženjem pesme, i da li je moguće naći dobru, izražajnu pesmu koja može da stane u jedan minut:eek: Ajd, ako vam nije teško, ko bude odlazio na konsultacije sad u utorak neka pita da li pesma sme da bude duža, bar 2 minuta... Please:manikir:

E, narode, htedoh da vas pitam kako stojite sa nalaženjem pesme, i da li je moguće naći dobru, izražajnu pesmu koja može da stane u jedan minut:eek: Ajd, ako vam nije teško, ko bude odlazio na konsultacije sad u utorak neka pita da li pesma sme da bude duža, bar 2 minuta... Please:manikir:

Mislim da su sa tim opusteni, ali ja idem u utorak ili cetvrtak, raspitacu se.

Prelistajte deco neku literaturu,naćićete čudo jedno,niko ovde neće da vam pomogne,znate da su glumci "Egocenrtični";P:).Inače Actrissa i ja idemo u četvrtak na fdu,vidimo se .

Ma, Števanov, nemaš pojma koliko sam ja knjiga sa poezijom probrljala, koliko sam tražila čak i po netu, nema šta nisam pokušala, meni lično je dovoljno teško da pronađem pesmu koja odgovara mom karakteru i kada je jedini kriterijum da bude ženska, a kamoli još da traje jedan minut...
Pa sad, ne tražim ja nikom da mi nađe pesmu, samo da pita u moje ime, pošto ja planiram da dođem sledeći utorak da donesem monologe ( nemam vremena ove nedelje, zbog nekih kontrolnih ne smem da izostajem ), pa bih volela do tad i pesmu da nađem...

Nemoj da se obazires na ta ogranicenja u toj meri. Nece sigurno da ti kazu "A ta pesma se ne moze izvesti za minut. PALA SI" :D I po meni ne ubrzavaj ritam pesme, na ustrb tvoje izrazajnosti.... :D

Написаћу ти три песме (Десанкине) које се уклапају у време,само не знам да ли одговарају твом карактеру.
Прва је јако кратка,али интересантна,а за трећу верујем да ћу је и сама рецитовати пар година унапред.;)

Ћутање се чуло

Звук звона
диже таласе
у мирнога ваздуха мору,
невидљиве се птице
из борова гласе.

Застадох уплашена,
учини ми се чудно:
ћутање се моје само чуло
од свега најјасније
у простору безљудном.

Мала је граница

Мала је граница
где се свршавају мождане ћелије
и почиње дух,
сваки се час телесно
у нетелесно прелије,
постаје мисао,вид и слух.

Танка је граница
између људских и немуштих душа.
На сунцу уживамо исто
и ја и змија,
радост се моја као птичја пенуша.

Граница између свести и бесвести
танка је и порозна.
Свака ситница може ме довести
до стања
у ком се живот од смрти не распозна.

Кишобрани

Пада пролећна киша рана.
Под њом гљиве белих печата
и гујињаче пуне злата -
шарени шатори кишобрана.

Наилазе са свих страна
светлуцавих млечњача јата
виша од свих за три спрата,
целом шумом тако непрестана.

Идем под својим црним штитом,
киша пљушти,ја слушам при том
поруку коју небо шапће:

Од краткога живота гљиве,
што од зоре до ноћи живе
животи људски трају краће.

Ух,једва исписа' све.:D

Требало је да кажем:написаћу вам пошто вас има више.

На шта год се одлучили сматрам да то треба да буде нешто за шта осећате да вам лежи.

А мени су ове песмице баш фине.;)

Nenemusha ako je dozvoljeno pokusaj sa nekim manje poznatim piscima najbolje je da odes u udruzenje knjizevnika ili to da potrazis na netu nacices sigurno neku pesmu koja ce ti odgovarati.
Ja recitujem od Desanke dugacku pesmu koja iznosi po vremenu 1:20 sec pa ako me prekinu za tih par sec. nema veze :)

Inace ko ce sutra na konsultacije ja idem sigurno?

Back