FDU

Ja sve ove brzalice već radila :D Osim one sa Njujorkom, to je nešto novo za mene... A Vampiru bih predložila onu sa jarcem, s tim što ja znam dužu varijantu: CRN JARAC CRN TRN CRN BRSTI TRN. OTUD IDE VRN TRN DA ODGRIZE CRNOM TRNU CRN VRH. CRN TRNČE NE ODGRIZI CRNOM TRNU CRN VRH. :D
I da, svako R kotrljaš, ono više puta RRRRR, ako helikopter XD Tako su bar nas učili...
I da, što se Audicije tiče, šanse da je ima u knjižarama su 2% XD Najbolj epokušaj da je naručiš preko neta, tako sam i ja... Vamp, hoćeš ići na konsultacije?
Carol: Mala ispravka: KAO U OAZI, KAO I U AULI ;) Bar smo mi tako radili...

И да,хтедох да питам,пошто сам нешто ,,причала'' са некима на пдф Позориште,на Фду је забрањено студентима да се током прве две године појаве на тв или нафилму.
Ја не знам пуно о томе нити зашто је то тако (ако неко зна,нека пише;))?!
Шта ви мислите о томе?

na glasu se radi sve i svasta :). prvo vezbe respiracije (prvi semestar), pa vezbe artikulacije i postavke glasa (drugi semestar) pa tonske vezbe( treci semestar) i pevanje (cetvrti) a dalje ne znam :)

vampir idi obavezno na konsultacije da ih pitas kako tretiraju tvoj govorni problem i sto pre kod logopeda pomocice ti da brze resis problem!

na prvoj godini nisu dozvoljeni nastupi na tv-u filmu i pozoristu jer vas tada vas profesor uci osnove, kako raditi u svoje ime, ocistit se svakog viska itd.a rad sa nekim drugim bi to mogao poremetiti.
nakon prve godine je dozvoljen rad

Ljudi,vidim da ste redovni na forumu,pa me interesujete da li vežbate :D
Kako vežbate za prijemni?
Imate jednu grešku na sajtu faxa gde piše da se upisuje do 20 glumaca..... :D

Reče mi žena sa FDUa :"Hehe,pa nama je mnogo i 12 studenata, primimo jedva 10"....
Što znači i da ima mesta,ne primaju,ako im se ne svidiš :D

Zato vezbajte vezbajte :D

FDU Cetinje

Konsultacije za prijemni ispit na studijskom programu GLUMA odrzace se:

*cetvrtak 02. april 2009. u 11:00h - FDU Cetinje
*cetvrtak 16. april 2009. u 11:00h - FDU Cetinje
*cetvrtak 30. april 2009. u 11:00h - FDU Cetinje

Konsultacije ce voditi saradnik na FDU Branko Ilic.

odzacar zaboravila sam cep na cetinju a obecala sam da cu ti slikati i poslati sliku da vidis kako se drzi medju zubima...pokusacu ovde da nadjem neki cep ako uspem saljem ti ako ne onda kad se vratim u ponedeljak na cetinje, izvini molim te

Vidim da ste pricali o govornima manama... I Boro Stjepanovic kaze u svojoj knjizi AUDICJA ( citiram):

"ali kazete li u osamnaestoj godini: viba vibi gvize verp; ili s'is'mis' ; ili zute ćizme u ćizmedjibas'e, to je vec nemoguce ispraviti i jednostavno- nemojte ni dolaziti na prijemni ispit"

Nemojte me pogresno razumeti, ali ako vec sa sigurnoscu znate da vas sa govornom manom nece primiti, stvarno nemojte dolaziti. Ustedecete novac(jer samo polaganje nije jevtino, prosle godine bilo je oko 5000 din), ustedecete vreme i posvetite se necem drugom, postedite se nerviranja i sekiracije zbog neuspeha, a nas i komisiju postedite od uzajamnog nepostovanja i tenzije jer oni koji dolaze i oduzimaju vreme, a ima slucajeva koji se na polaganju `zezaju`, stvaraju atmosferu koja nije adekvatna u momentu kada je neko CVRSTO ODLUCIO DA MU GLUMA BUDE PROFESIJA a komisija da odluci ko ce zaista studirati....

Stvarno, surovo je to sa govornim manama, ali ako je nešto neispravljivo u pitanju... Ne znam šta da vam kažem, narode... Čini mi se da prijavljenih iovako ima previše... Ja bih prva, da sam u komisiji, prvo eliminisala one sa nepopravljivim manama... Surovo, ali istinito.
Ako je govorna mana sitna, skoro neprimetna, ili može da se popravi, onda zašto ne pokušati.

Back