FDU

Не.
Провера гласа и музичких способности се проверава у ужем кругу пријемног испита.
А тада ћеш се већ консултовати са професорима.
За овај испит сада треба класично:рецитација,комични и трагични монолог.:)

Миња,надам се да није индискретно,ако јесте не мораш да одговориш,али интересује ме што си се одлучила за глуму,шта више волиш позориште или филм и нешто о себи што је везано за ФДУ,да ли свираш нешто,како певаш и слично?:D

Ma nije problem ;)
Da recitujem dvoumim se izmedju dve recitacije sa kojima sma nastupala na nekim takmicenjima i dobro prosla ali trazim i nesto trece mozda mi se vise svidi upitanju je Desanka Maksimovic inace moja omiljena pesnikinja sa pesmama trazim pomilovanje i majcina tuzbalica pa se jos dvoumim obe su na prvi pogled mozda dosadne nekome ali ja smatram da ni jedno delo nije dosadno ako ga lepo izvedes:ok:
Ikreno vise volim pozoriste ali ni film nije daleko,jednostavno smatram da nije sve u tome da se pojavis na TV-u i a mnogo dublje mozes da docaras osecanja na sceni i da ce to publika mnogo bolje shvatiti od onoga sto vide na televiziji.Za glumu sam se odlucila zato sto sam jos kao dete u O.S. skoli pocela da glumim po raznim sekcijama i po po nagovoru profesorke na samom pocetku zaista to mi se svidelo pa sam kasnije i upisala glumu kod mentora Vlade Andrica,ali kasnije kad sam trebala da polazem prijemni za srednju skolu pocela sma da se i bavim sportom a uz glumu sam isla i na solo pevanje i ucinilo mi se da jednostavno veliki napor da sa svim tim zadacima ostanem i u srednjoj skoli,smatrala sma da nema sanse da me prime na FDU jer zbog jake konkurencije i malog ptimanja pa sma odustala od glume i ako su me neki profesori molili da me spremaju da odma posle osnovnovne to upisem uz polaganje dodatnih testova iz raznih oblasti,ali jednostavno tada nisam znala da se izbotim za ono sto volim i odustala sam :(
Sada i ako ne prodjem necu odustati makar se prijavljivala svake godine :manikir:
Inece sto se tice muzicke kulture imam nesto malo nize muzicke skole odsek klavir ne moze se reci da znam da ga sviram ali znam nekih par pesama iz secanja,sto se tice pevanja zaista mi je zao sto ga nema u sirem krugu jer mislim da bi mi ono donelo navisi broj poena :mrgreen:
Sada jos uvek razmisljam da li da idem da me neko sprema od glumaca posto sam cula da vecina drzi privatne casove ili da prihvatim predlog prof. iz srednje skole da me on spremi jer imam i u njega jako puno poverenja.
Monolog jos nisam odabrala jer sto se toga tice trazim nesto sto ce da mi lezi usput ako neko zna neki monolog o ocu ili majci a da je tuzniji moze da mi ostavi na pp.
Sto se tice odmlomka po izboru ne znam da li taj odlomak moze da bude iz neke nase serije ili mora iz nekog knjizevnog dela?
Eto toliko o meni da ne predjem u pisanje nekog ozbiljnijeg dela ,jer mi je profesionalna mana da mnogo pricam i pisem posto sam oko dve godine radila kao novinar :telefon:

da li znate kad se polaze gluma u bg-u(fdu)?(pitam zato sto se prijemni pomeraju zbog univerzijade)... mozda ste vec o tome razgovarali, pa se unapred izvinjavam sto pitam-ali ima 71 str :D ... hvala unapred :) pozdrav

Prijemni se NE pomeraju zbog univerzijade. Univerzijada nema veze sa zgradama fakulteta, i svi fakulteti su objavili da pomeranja nema... Naravno, to mozete i proveriti, tako sto cete pozvati fakultet pitati. Prijemni za glumu, je, kao i svake godine, kraj juna, tacnije, od 24. juna. Izasao je informator. cisto da obavestim...

Pozdrav svima...

Imam pitanje u vezi sa konsultacijama. Kada sam prosle godine bio na istim, objasnjeno mi je sta spremiti, kad je prijemni, kako se prijavljuje... koja je svrha konsultacija ako su to opste poznate stvari koje mozemo dobiti i na vratima ili sl...
Kada sam razgovarao sa gospodjicom-gospodjom koja je tog dana bila u kancelariji, pitao sam je dakle da li je poezija koju sam tada spremio adekvatna, ona je na to odgovorila: PA JA SAD NE MOGU TO DA TI KAZEM... i sve tako zaobilazno, sto znaci da se sa njima ne moze ostvariti nikakav prisniji kontakt.

JOS JEDNOM POSTAVLLJAM PITANJE. STA DRUGO OSIM INFORMACIJA KOJE SAM NAVEO MOZETE SAZNATI?

Миња,хвала.:D
Кажеш много причаш,ја не могу да не одолим да те не питам шта си у хороскопу?

JOS JEDNOM POSTAVLLJAM PITANJE. STA DRUGO OSIM INFORMACIJA KOJE SAM NAVEO MOZETE SAZNATI?

Па то би требало да је упознавање са професор(к)ом а не те техничке опције,да их тако назовем.
Не могу ти помоћи.:neutral:

CAROL: Па то би требало да је упознавање са професор(к)ом а не те техничке опције,да их тако назовем.
Не могу ти помоћи.:neutral:[/QUOTE]

Izvini, ali devojka-zena koja je taj dan bila dezurna na konsultacijama uopste nije profesor. Ipak mislim da osim informacija vezanih za upis, konsultacije nicemu drugom ne sluze.

Devica/strelac :)
Ti?

Близанац-шкорпија:)

Usput zna li neko kolika je clanarina na fakultetu u njihovoj biblioteci da odem po knjige i sta je sve potrebno?

Не бих знала,али можеш да позовеш факултет они ће ти рећи.;)

Izvini, ali devojka-zena koja je taj dan bila dezurna na konsultacijama uopste nije profesor. Ipak mislim da osim informacija vezanih za upis, konsultacije nicemu drugom ne sluze.

Ништа ја нисам рекла у негативном контексту везано за твој пост,само сам рекла за шта би консултације требало да служе,али видим да то није тако.;)
Ти си прошле године полагао?
Какви су ти утисци везано за Гордану Марић?

CAROL

Znam naravno, nisam ni pomislio da si rekla bilo sta negativno. Samo sam potvrdio da od konsultacija nema koristi. Prosle godine sam isao na konsultacije sa namerom da se upisem, ali zbog okolnosti to nisam uradio i zato cu ove godine konkurisati, pa sta bude. Ti Carol?

PITANJE ZA SVE NA FORUMU: KO DEFINITIVNO POLAZE U BEOGRADU

Poslednja izmena:
PITANJE ZA SVE NA FORUMU: KO DEFINITIVNO POLAZE U BEOGRADU

JA definitivno polažem u BGu:D Pa ako Bog da sreće, pa da i položim :D
Inače, sve i da od tih konsultacija nemaš realno mnogo koristi, ja to posmatram ovako- videće da ti je stalo do tog faxa čim dolaziš na njega jednom nedeljno, videće da ćeš učiniti sve što možeš ne bi li upao, a postoji i mogućnost da te profesor/ka upamti, pa ćeš možda i imati bolju prođu na prijemnom;)
Sem toga, jedna devojka koju znam išla je na konsultacije prošle godine, i kaže da su joj proveravali sluh, kako peva i tome slično, akcenat valjda isto, i znam da su joj i sugerisali na čemu da poradi i tako to...
Minja, moraćeš pre konsultacija da mi pošalješ svoju sliku na PM, da te prepoznam kad te vidim :D A i ja ću tebi moju, naravno :)

Inače, ko još ide na kosultacije? Hajde, javljajte se koliko god vas ima, da se vidimo tamo :D

videće da ti je stalo do tog faxa čim dolaziš na njega jednom nedeljno, videće da ćeš učiniti sve što možeš ne bi li upao, a postoji i mogućnost da te profesor/ka upamti, pa ćeš možda i imati bolju prođu na prijemnom;)

EHEJJJJJ... Ako si procitala ono sto sam napisao u prethodnim postovima videces da sam rekao da osoba sa kojom sam tada razgovarao uopste nije profesor. Pa sta mislis kad bi profesori glume bili konsultanti koliko bi bilo podmicivanja i pokusaja podmicivanja, a pogotovu da je na konsultacijama profesor koji prima klasu. I sta bih trazio na konsultacijama svake nedelje.

Poslednja izmena:
JA definitivno polažem u BGu:D Pa ako Bog da sreće, pa da i položim :D
Inače, sve i da od tih konsultacija nemaš realno mnogo koristi, ja to posmatram ovako- videće da ti je stalo do tog faxa čim dolaziš na njega jednom nedeljno, videće da ćeš učiniti sve što možeš ne bi li upao, a postoji i mogućnost da te profesor/ka upamti, pa ćeš možda i imati bolju prođu na prijemnom;)
Sem toga, jedna devojka koju znam išla je na konsultacije prošle godine, i kaže da su joj proveravali sluh, kako peva i tome slično, akcenat valjda isto, i znam da su joj i sugerisali na čemu da poradi i tako to...
Minja, moraćeš pre konsultacija da mi pošalješ svoju sliku na PM, da te prepoznam kad te vidim :D A i ja ću tebi moju, naravno :)

Inače, ko još ide na kosultacije? Hajde, javljajte se koliko god vas ima, da se vidimo tamo :D

Saljem ti sliku naravno ostavi mi mail na pp.
Bila sam danas na faxu i za sve zainteresovane biblioteka je na raspolaganju ali mozemo samo tamo da citamo.
Interesuje me jos ako neko zna da li je potrebno dva mnologa i 3 recitacije ili sam to cula dezinformaciju?

nadam se cekamo konsultacije :klap:
izabrala sam i monolog dana ako mi ne sine nesto da izmenim :)
Jel neko od vas racunao prosek tj. broj bodova koje nosi iz skole posto koliko sam ukapirala da se nesto drugacije sabira to i pretvara u dve decimale :rtfm:

EHEJJJJJ... Ako si procitala ono sto sam napisao u prethodnim postovima videces da sam rekao da osoba sa kojom sam tada razgovarao uopste nije profesor. Pa sta mislis kad bi profesori glume bili konsultanti koliko bi bilo podmicivanja i pokusaja podmicivanja, a pogotovu da je na konsultacijama profesor koji prima klasu. I sta bih trazio na konsultacijama svake nedelje.

***, tebra, ja sam totalno dezinformisana, jedan mi kaže da je bila i profesorka, drugi mi kaže da nije, ja stvarno više ne znam šta da mislim:eek: A i svi govore kao "Konsultacije te upoznaju sa profesorom", mislim, valjda se na jednoj od tih nekoilko konsultacija i pojavi sam profesor koji preuzima klasu.

***, tebra, ja sam totalno dezinformisana, jedan mi kaže da je bila i profesorka, drugi mi kaže da nije, ja stvarno više ne znam šta da mislim:eek: A i svi govore kao "Konsultacije te upoznaju sa profesorom", mislim, valjda se na jednoj od tih nekoilko konsultacija i pojavi sam profesor koji preuzima klasu.

Videces uostalom kad dojdes... :)

Konsultacije drzi profesor koji prima klasu, eventualno njegov asistent. Ja sam isla na konsultacije predhodne godine, i drzao ih je profesor koji prima. Ja sam isla zbog nekih tehnickih pitanja, u vezi sa dokumentima, jer oni i nece bas da vas posavetuju u vezi monologa i recitacija, jer to vi sami treba da uradite. Sto se uzeg tice, on je odmah nakon zavrsetka sireg, i traje pet dana, i taj poslednji dan je konacna "prezentacija" da se tako izrazim, i tada se definitivno odluci ko je upisao. Nikome ne bih pozelela da udje u uzi izbor, pa da ispadne, jer je uzasno. pa samo zamislite kako je kad udjete u dvadesetak najboljih i ispadnete kad ste na korak od cilja.

CAROL

Znam naravno, nisam ni pomislio da si rekla bilo sta negativno. Samo sam potvrdio da od konsultacija nema koristi. Prosle godine sam isao na konsultacije sa namerom da se upisem, ali zbog okolnosti to nisam uradio i zato cu ove godine konkurisati, pa sta bude. Ti Carol?

Ма ок.
Не полажем ја ове године,још сам мала.:D

А Ирмице,слажем се.
Најгоре је ући у ужи па испасти.:sad2:

Back