FDU

Dragi moji i drage moje, imam jednu molbu.
Da li bi ste mi na pp slali monologe iz komedija domaćih komediografa.
Da, da, da sve stoji sto cete reci, jednostavno posaljite neki vickasti i ja cu se lako pronaci u liku.
Verujem da na racunaru posedujete par monologa koje mozete ako ne budete sebicni (sto naravno i niste) pomocu copy/paste tehnologije podeliti sa mnom.

Dankie, faleminderit, merci, grazie, thank you, gracias, დიდი მადლობა , tenki
vam unapred

POZ

preleteli ste na drugu stranicu pa velim o5 da postavim molbu

Ја не умем да препознам монологе најбоље тако да ти не могу писати да не бих погрешила,а и тренутно не читам драме...):
На крају крајева правац библиотека,књиге под руке и ето!:)

Odzacar, ja imam samo ono što je u audiciji i ono što mogu da iskopam iz bibilioteke, ali opet mi i ako ti damo monolog ti bi morao da pronađeš tu dramu i da je pročitaš, tako da ti ja preporučujem da se i sam baciš u brljanje po bibliotekama i tome slično, moraš malo i sam da zasučeš rukave ;)

Pa ja nemam audiciju :sad2:
a vi je nahvalili pa ja pomislio....ali izgleda....ma nema veze
A ako ipak budete nesto poslali....Hvala vam unapred!

Poslednja izmena:
Немам ни ја Аудицију.
Него иако ти неко шаље монологе ти у сваком случају треба да прочиташ целу драму тако да изађе на исто.:)

Procitacu celu dramu (Boze moj to je najlaksi deo) naravno.

Nego ja pomislio....pa Carol rece da ne zna da prepozna monolog...pa ja....nema veze

O5 se zahvaljujem ako mi neko pomogne (evo ako izaberem njegov monolog i nekim slucajem polozim prijemni, castim pivo)...eto

Pozdrav svima i odmene.
Nadam se da mi neko od vas moze dati adekvatne informacije.
Htela bih ove godine kao i vecina vas da upisem FDU smer gluma. Interesuje me kakva je prolaznost na tom smeru? Od malena sam se bavila glumom pocev od dramskih sekcija po skoli pa i do profesionalnog ali sam igrom slucaja zbog nekih obaveza odustala od onog sto najvise volim i posvetila se novinarstu. Shvatila sma da ma koliko mi ide novinarstvo ne zelim time da se bavim zelim da se vratim glumi.
Svako ko zeli da upise FDU smatra za sebe da je talentovan i to je sasvim normalno da ce konkurencija biti jaka,znaci konkurencija me ne interesuje jer vazno je verovanje u sebe i o noso sto zelis da odradis,zamolila bih samo studente tog fakulteta da nam malo vise objasne kako je proteko njihov prijemni? Npr. kakvi su profesori koji te ispituju, koliko imas vremena da se pokazes na sceni,da li se ispituju muzicke sposobnosti i ako se ispituju da li je to vid nekog pevanja ili sviranja,posle zadatih zadataka da li su dobijani jos neki dodatni i kakvi su bili... itd. jednostavno ukoliko je moguce malo opsirnije da se objasni taj prvi susret.
Naravno ako je neko zainteresovan da odvoji malo vremena za nove kolege :D
Hvala svima:worth:

Ma, zezam XD
Inače, istaknut je raspored konsultacija!
Raspored konsultacija

GLUMA

od 7. aprila do 28. maja 2009. godine utorkom od 11časova u kabinetu 11 (7. april; 14. april;21 april; 28. april; 5. maj; 12. maj; 19. maj i 26. maj)i četvrtkom od 16 časova (2. april;9. april; 16 april, 23. april; 30. april;7 maj; 14. maj; 21. maj i 28. maj)

POZORIŠNA I RADIO REŽIJA

od 27. aprila do 25. maja 2009. godine ponedeljkom od 15 časova u učionici 37a ili kabinetu 4 (27. april; 4. maj; 18. maj i 25. maj)

DRAMATURGIJA

od 9. aprila do 14. maja 2009. godine četvrtkom od 13 časova u učionici 34 (9. april; 16. april; 23. april; 30. april; 7. maj i 14. maj)

MENADžMENT I PRODUKCIJA POZORIŠTA, RADIJA I KULTURE

od 6. aprila do 25. maja 2009. godine ponedeljkom od 17 časova u učionici 36 (6. april; 13. april; 27. april; 4. maj; 11. maj;18. maj i 25. maj)

FILMSKA I TELEVIZIJSKA REŽIJA

od 15. aprilado 20. maja 2009. godine sreda od 12 časova u učionici 40 (15. april; 22. april; 29. april; 6 maj;13. maji 20. maj)

FILMSKA I TV PRODUKCIJA

od 26. marta do 4. juna 2009. godine četvrtkom od 12 časova u učionici 35 (26. mart; 2. april; 9. april; 23 april; 7. maj; 14. maj;21. maj; 28. maj i 4. jun)

KAMERA

od 7.aprila do 26. maja 2009. godine utorkom od 12 do 13 časova u učionici 55 (7. april; 14. april; 21. april; 5. maj; 12. maj; 19. maj i 26. maj)

MONTAŽA

od 7. aprila do 26. maja 2009. godineutorkomod 12 časova u kabinetu 19 (7. april; 14. april; 21. april i 28. april; 5. maj; 12. maj; 19. maji 26 maj)

SNIMANjE I DIZAJN ZVUKA

od 2. aprila do 28. maja 2009. godine četvrtkom od 13 časova u učionici 38 ili 40 (2. april; 9. april; 23. april; 7. maj; 14. maj; 21. maj i 28. maj)

Aaaa, tako sam uzbuđena, jedva čekam 7.april! :D
Ide li još neko na konsultacije na glumu?

Naravno ako je neko zainteresovan da odvoji malo vremena za nove kolege :D
Hvala svima:worth:

Више нас је заинтересовано (тврдим) али да се не би понављали окрени странице уназад и наћи ћеш све што ти треба.Ако,пак,не нађеш онда питај.:)

Aaaa, tako sam uzbuđena, jedva čekam 7.april! :D
Ide li još neko na konsultacije na glumu?

Такође.
Очекујем(о) детаљан извештај!:D

Просто се упознаш са професор(к)ом и он(а) те мало упути у спремање пријемног.;)
Ти полажеш ове године?

А онај дечко о ком сам вам говорила што ће да полаже ове године,видећу га у наредни петак па ћу видети шта могу од њега да извучем и да вам кажем да л' ће он на консултације.;)

Poslednja izmena:
Minja, extra, znači bićeš tamo? :D Suuuuper... :D
Inače, ljudi, htedoh da vas pitam, je l treba da se dolazi na jednu od dve nedeljno ili na obe nedeljno, pošto ja stvarno ne znam kako ću sa školom da uskladim ako moram da dolazim i četvrtkom...

maybe, ja sam konacno dosla do malo vremena.
raspitala sam se. onako kako sam ja razumela, analiza filma je u sustini veoma slicna analizi predstave tako da se osecam slobodnom da ti to objasnim.
oni ce ti pustiti neki film da odgledas, ono sto ti treba da uradis jeste da objasnis ono sto si videla obacajuci paznju na scenografiju, kostim, likove, odnose itd... ono na sta bi trebalo najvise da obratis paznju jeste da primetis sa koliko se kamera snimalo to su svakog pitali na prijemnom. saveti koje su ti preneli je da procitas svu literaturu preporucenu na sajtu i da obratis paznju na tehnicke momente jer od 60 pitanja na testu opste kulture 30 je iz literature, da budes opustena na intervjuu i ako nesto ne znas sto te pitaju malo se na neki fazoni uz osmeh izvlaci, nemoj da se cimas.
ako te jos nesto zanima, samo reci. naravno potrudi se da ides na konsultacije, to je bitno.
pozdrav

Ljudofi nisam nasla nista sto se tice muzickog obrazovanja da li pitaju i to? jel treba neku pesmu da otpevam :brus: :whistling:

Nenemusha nadam se da se vidimo tamo :klap:

Не.
Провера гласа и музичких способности се проверава у ужем кругу пријемног испита.
А тада ћеш се већ консултовати са професорима.
За овај испит сада треба класично:рецитација,комични и трагични монолог.:)

Миња,надам се да није индискретно,ако јесте не мораш да одговориш,али интересује ме што си се одлучила за глуму,шта више волиш позориште или филм и нешто о себи што је везано за ФДУ,да ли свираш нешто,како певаш и слично?:D

Хоће неко,молим,да ми постави линк за сајт зато што неће да ми учита кад куцам у Гуглу па можда овако упали.;)

Back