FDU

Opet ja... :) Drago mi je što tema nije zamrla... :)
Htela bih da pitam, da li neko slučajno ima tekst predstave "Čudo u Šarganu", veoma mi je potreban.... :( Inače, mislim da je dobro to što gajite sklonost ka pisanju jer tako možda možete bolje da osetite umetničko delo i ono što glumite. Ali to je moje skromno mišljenje. :D

Kao što sam već govorila ranije, ja bih uzela odlomak iz knjige "Beleške jedne Ane", pošto sam čula da su i ranije izlazili sa tim delom, tako da ne bi trebalo da predstavlja problem što nije dramsko... Mene više brine onaj drugi monolog...

Kao što sam već govorila ranije, ja bih uzela odlomak iz knjige "Beleške jedne Ane", pošto sam čula da su i ranije izlazili sa tim delom, tako da ne bi trebalo da predstavlja problem što nije dramsko... Mene više brine onaj drugi monolog...

Joj mene brinu oba :confused: jedino mi je za recitaciju nekako opušteno skroz.

pa sta ces da uzmes za recitaciju??slazem se da treba obratiti paznju na monologe,sve je bitno ali mislim da je recitacija u drugom planu.....

Enchanted,welcome:)

pa sta ces da uzmes za recitaciju??slazem se da treba obratiti paznju na monologe,sve je bitno ali mislim da je recitacija u drugom planu.....

Enchanted,welcome:)

Thank you.

Mislila sam Desanku, ima par pesama koje su mi ok i nisu previše duge. Sad isprobavam sve pa ću se valjda uskoro odlučiti a i htela sam da se konsultujem sa nekim kompetentnim, nekako ne bih sama da donesem odluku.

to si upravu,nazalost:(ali uvek se nadje nesto:)
ti je i Vesna Parun koju ne preferiram bas puno ili neke strane spisateljice....
Ja kad budem izlazila ja cu verovatno nesto od cika Jove Zmaja.To mi je skroz opusteno,mozes da pokazes svu svoju mastu i da pokazes dete u sebi....:D

Hmm, ne znam baš, ja ne bih nikad izašla sa dečijom pesmicom, ali dobro. To je individualno :D A oko vesne Parun se apsolutno slažem, kad se samo setim kad mi je profesorka srpskog dala da za takmičenje spremam " Ti koja imaš nevine ruke", život mi se smučio :P Zaista, izbor ženskih pesama je dosta mali... Naravno, uvek možeš i da uzmeš neku od muškog spisatelja, ali koja je po rodu neutralna ;)

LJUDI NADJITE LEPO SVI KNJIGU AUDICIJA I TAMO CE SVAKO OD VAS NACI STA VAM TREBA. ISTO TAKO PREPORUCUJEM DA PROCITATE KNJIGU GLUMAC I KAZALISTE OD BRANKA GAVELLA. ODLICNA KNJIGA ZA ONE KOJI HOCE DA BUDU GLUMCI. LJUDI DAJTE UPRI TE SE U POTRAGU TRAZITE SAVETE UZIMAJTE KNJIGE NEGO STO OVDE NA FORUMU GUBIMO VREME.

Mihailo ne gubimo vreme vec dajemo savete jedni drugima.Ja glasam za decju pesmicu zato sto ne moze nikako da te suzi,ako se razumemo,nego mozes da je govoris potpuno slobodno,mada je Desanka najbolji izbor.

Meni Vesna Parun nikako ne lezi pa necu ni da probam da spremim nesto od nje.
A Desanku stvarno svi uzimaju ali najbolja je, nismo mi krivi :D

@ Da li neko zna gde naci tu knjigu Audicija?

Našla sam na par sajtova ponudu ali trenutno nemaju primeraka. Da ne zna neko da li ovo ima u nekoj knjižari, čisto da ne čekam da online knjižare osveže ponudu?

Ne možeš je kupiti u knjižari, samo preko neta.
Mihailo, nemoj nas optuživati ako nisi pročitao na prethodnim stranama šta sam govorila, ja sam pročitala i audiciju, i "Gluma" sva tri dela isto od Bore Stjepanovića, i "Sistem" od Stanislavskog. Zato ne napadaj da gubimo svoje vreme. Nismo ludi. Sem toga, ako si pročitao AUDICIJU mogao si da primetiš da ima mnogo više muških pesama nego ženskih. Jedina ženska koja se meni zaista dopala bila je "Kuda idem, odakle dolazim" Žaka Prevera, ali su prošle godine na konsultacijama rekli da je Prever "zabranjen" ( da se tako izrazimo ) jer ga svi stalno uzimaju i previše je "širok" za interpretaciju ( svako može da ga razume i interpretira na svoj način ). Misliš da "Audicija nije prvo mesto na kom sam tražila?

Dečije pesmice najviše odgovaraju osobama koej se bolje snalaze u komediji nego u tragediji, koje su više... Vedrog duha, da tako kažem ;)

a vidiš, meni je baš suprotno... Ja se u potpunosti unesem u tragične likove, što tragičniji, to mi je inspirativniji. Komični su mi, s druge strane, nekako manje inspirativni i površnije ih radim, ne znam zašto...

Back