FDU

Ja sam radila i jedne i druge likove.Mnogo improvizujem.Uzivim se u ulogu bez obzira na to da li je tragedija ili komedija,nego govorim o tome da li na izbor recitacije utice karakter?

Šta, MIhailo se oprašta sa nama? WTF? Oh, God...
Što se tiče teme o kojoj vi, devojke, raspravljate, da se uključim i ja :D Mislim da je karakter bitan, ali ne onaj površni karakter, koji je lako vidljiv svima... Ako ćemo po površnom, ja sam čist komediograf xD Često sam nasmejana, šalim se ( a najčešće na sopstveni račun ), pa opet to ne znači da sam stvorena za komedije. Ipak, kad izađem na scenu, obično se probudi neki moj melaholični duh. Mada radim sve likove, s tim što se u ulogama tragičnih obično pronađem, poistovećujem se sa njima, a igranje komičnih likova je u najvećem delu čista gluma... A što se improvizovanja tiče, u stanju sam da svaki put jedan text odigram drugačije što se tiče pokreta, intonacije, da sve to izmenim u jednom trenutku, ali text nisam sposobna da improvizujem tako brzo... Verovatno se previše plašim greške radeći tako nešto.
A izbor recitacije ne utiče na karakter, nego karakter utiče na izbor recitacije ;)

A izbor recitacije ne utiče na karakter, nego karakter utiče na izbor recitacije ;)

Eh,to htedoh da napisem nego-greska u kucaju ne zamerite:mrgreen:
A sto se improvizacije tice ja neretko pogresim(sto se teksta tice)zato sto pratim tekst u minimalnim kolicinama.Uvek na sceni radim nesto novo:hvala:

Mihailo_ sta ti je?
Vidimo se na sceni:bye:

Kao što sam već govorila ranije, ja bih uzela odlomak iz knjige "Beleške jedne Ane", pošto sam čula da su i ranije izlazili sa tim delom, tako da ne bi trebalo da predstavlja problem što nije dramsko... Mene više brine onaj drugi monolog...

Caos,ja sam ovdje nova, nadam se da me primate u društvo ... :)
Planiram da pokušam na FDU. Ja sam planirala da uzmem "Beleške jedne Ane" ali sam odustala misleći da to nije dovoljno ozbiljno za prijemni. Uzela sam monolog iz te knjige(koja je sjajna) i izašla na takmišenje u besjedništvu i osvojila treće mjesto i sad ponovo razmišljam o toj varijanti. Pošto često spominjete "Audiciju" da vas pitam, postoji li uopšte mogućnost da se ta knjiga nađe. Na ovogodišnjem sajmu su me svi gledali k'o ludaka kad sam pitala za tu knjigu. Tražila sam je i u studentskoj knjižari na Obilićevom vencu i ništa. :(
Meni nije problem čitati drame, samo kad' bi me neko usmjerio ...
Pošto nisam iz Beograda,molim vas da samnom podijelite vaša iskustva vezana za prijemni.

Primamo te u drustvo:)
Audiciju mozes naruciti samo preko interneta.
O prijemnom imas puno stvari samo se,kad imas vremena,vrati 48 strana unazad pa polako sve iscitavaj,a ako te nesto konkretno interesuje-pitaj!:D
Odakle si?

Dobro došla u klub! :D Već sam spomenula par puta da se "Audicija" može uzeti samo preko neta, znam jer sam je i ja tako kupila ;)
Sad, što se "Beleški jedne Ane" tiče, ne znam za tebe, ali meni se ona savršeno uklapa i stvarno planiram da je uzmem za prijemni :D

Kako vidim ovde su vecinom buduci glumci ;) ali nadam se da i meni neko moze da pomogne :)
Da li neko ima informacije o iducem prijemnom ispitu za pozorisnu i radio reziju, npr. koji komad se radi ovog puta (ove godine je bio Hamlet). I gde to mogu da saznam???
Isto tako gde mogu da vidim program studija, znate ono sve sa predmetima i ispitima i kreditima... Ranije je bilo cini mi se na onom starom sajtu ali sada ne mogu da nadjem...

Nece oni jos uvek da stave na sajt sta treba da se sprema za sledecu godina.A lista predmeta ne postoji na sajtu ni za jedan smer.Ako te interesuje mozes da pozoves FDU pa da pitas,ima br. na sajtu:)

Vidi Boga ti, sad ni ja ne mogu da ga nađem :-? A pre nego što je sajt renoviran, našla sam ga... Imala sam taj program negde u kompu, videću ako ga još uvek imam, da ga nađem...

Za glumu:
Obavezni predmeti:gluma,dikcija,tehnika glasa,scenski pokret,scenska akrobatika ,scenske borbe,igre,istorija svetskog pozorista i drame,istorija jugoslovenskog pozorista i drame,istorija filma,psihologija,teorija kulture,strani jezik.
Izborni predmeti:dizajn scenskog zvuka,gluma pred kamerom,scenografija i kostimografija,muzicko pozoriste.
Jedva napisah.Mnogo ima:)
Imate i za ostale smerove na www.arts.bg.ac.yu/fdu/katedre/?id=gluma

Poslednja izmena:
fenomenalni su :D Svi do jednog mi se dopadaju! :D A od izbornih uzela bih...čekaj, koliko uopšte izbornih predmeta smeš da uzmeš? Mene privlače muzičko pozorište i gluma pred kamerom... :)

Back