FDU

Jaoj narode,pomagajte! Ovo je vapaj za pomoc:)! Ja studiram uciteljski,u Banjaluci,4.god,iako sam 86.god. Ove godine definitivno odlucila da idem na prijemni za glumu. Planiram da obidjem BG,NS i BL pa gdje bude vise srece... A problem je sledeci-jos uvjek nisam odabrala monolog a ni recitaciju! Tj.kao imam nesto a ustvari-truba. Nista sto mi "lezi"...Citam 300/h,oci su mi na vrh glave,zato pomagajte:)
Evo bar znam koju temu bih sad najradije da nadjem-nesto tipa neshvacenost (nas umjetnika :mrgreen:), ljubavni jadi tipa-ti mene ustvari ne poznajes:),ili o nekim propalim prijateljstvima ili...ili...To su teme koje me (sto kaze moja baba) "izuju iz cipela" pa eto,ako neko ima prijedlog...POZDRAV IZ BANJALUKE

Jao ljudi pomagajte!
Ja studiram Uciteljski u Banja Luci,4. godina ali sam 86 godiste.Definitivno odlucila ove godine da idem na prijemni na glumu,ALI imam problem-treba mi dramski monolog.Nesto na temu neshvacenost,propala prijateljstva,ljubavni jadi i tako-to:). To su teme sto me onako (sto kaze moja baba:) ) "izuju iz cipela". Prijemni se blizi,dakle vrijeme tik-tak,zato upomoc.
Pozdrav iz Banja Luke!

Molim vas pomozite!
Ja sam iz Banja Luke i studiram uciteljski fakultet,4. godina,ali sam 86 godiste pa sam ove godine definitivno odlucila da odem na prijemni ispit na glumu.ALI imam jedan problem-teba mi dramski monolog. Odgovaralo bi mi nesto vezano za propala prijateljstva,neshvacenost i neuzvracene ljubavi. Trazila sam u Audiciji,ali nisam nasla nista sto bi mi bas leglo.Prijemni je sve blize,dakle vrijeme tece tik-tak,tako da cu biti jako zahvalna za svaki savjet:)
Pozdrav iz Banja Luke!:)

evo na primer, ceca bojkovic. to znam provereno. znam jos nekoliko imena, ali ne bih da ih napisem. mislim da je i ovo jedno sasvim dovoljno. ja mislim da je bitno da verujemo sami u sebe, jer ce tek onda drugi ljudi verovati u nas. ja sam veoma cvrsto odlucila, da necu odustati od FDU, makar pala i deset puta. jer to mi je najveca zivotna zelja, koju sam sigurna da cu kad, tad ostvariti. tako treba i ti da razmisljas, kao i svi koji polazu. :)

pa ako je upisala iz 7-og puta, najmanje je imala 24 godine, ako je prvi put polagala nakon 2. gimnazije. Zar ne postoji neko nepisano pravilo sa godinama?

Ljudi, da li neko ima ili da li zna gde da nadjem taj test iz opste informisanosti,tj.testove sa ranijih prijemnih ispita jer ovi sa FDU tvrde da to nemaju, a jako bi mi znacilo..Tnx unapred..:(

Ljudi, da li neko ima ili da li zna gde da nadjem taj test iz opste informisanosti,tj.testove sa ranijih prijemnih ispita jer ovi sa FDU tvrde da to nemaju, a jako bi mi znacilo..Tnx unapred..

mislim da taj test mozes da uzmes na filozofskom fakltetu (i oni to polazu), jer pretpostavljam da su ista pitanja, ako mislimo na isti test.

Ja mislim na taj test koji se polaze kao prvi krug za upis na FDU, iliti test iz opste informisanosti(muzika, film, pozoriste, radio).Kada sam pitala ljude na FDU da li bi mogli da mi daju doticni test, oni su odgovorili da ga nemaju!!!!:think: :dash::dontunderstand:
A zaista mi hitno treba bilo kakva verzija samo da vidim o cemu je zapravo rec..:dash:

Ja mislim na taj test koji se polaze kao prvi krug za upis na FDU, iliti test iz opste informisanosti(muzika, film, pozoriste, radio).Kada sam pitala ljude na FDU da li bi mogli da mi daju doticni test, oni su odgovorili da ga nemaju!!!!:think: :dash::dontunderstand:
A zaista mi hitno treba bilo kakva verzija samo da vidim o cemu je zapravo rec..:dash:

svi mi bismo voleli da vidimo taj test, medjutim na FDU su jako strogi po tom pitanju. stari testovi se drze pod kljucem i nikome nije dozvoljeno da ih pokazuje buducim studentima. pitanja su koliko sam ja uspela da saznam, vezana najvise za kulturu, nagrade dodeljene ove godine, npr. Ninova nagrada, Oskari... Takodje vecina smerova ima i odredjen broj pitanja vezanih za strucnu literaturu. Dobro je pogledati stare testove sa filozofskog fakulteta koji mogu tamo da se kupe pretpostavljam da su na istu foru. I obavezno procitaj svu onu literaturu.

Hello svima!
E ja sam lepo izcitala sve...probacu glumu sledece godine posto tada zavrsavam gimnaziju. Bilja Mašić uzima klasu ...Htela sam samo da pitam sve vas iskusnije, koliko vremena je potrebno da se spremam i kakvu pripremu da uzmem? Koliko i da li je neophodno da me neko sprema? predpostavljam da jeste.
Hvala unapred!

Cao!!Znas kako,nemoj da se pun opterecujes prijemnim ispitom.Nauci neku prostu pesmicu,2 monologa,ali da ih onako,istinski osecas...Kada izadjes na prijemni,nemoj da se bacakas po podu i da glumis ludilo,vec pokazi im sta osecas!Otkud znas da Bilja Masic uzima sledece godine?Poz

Narode,klasu u Novom Sadu prima Mikica Milivojević.Tako mi (doduše vrlo neljubazno) rekla teta iz studentske službe.Eto,da znate!
PS.E sad,jedino moze biti da nisam dobro razumjela ime...ipak se teta derala na mene... :-)

Back