FDU

Zvala sam,kazu da se jos nista ne zna...Najverovatnije klasu prima Boris Isakovic,o konsultacijama nema ni reci,treba da se sprema isto sto i za FDU+epska pesma i neka prica/bajka/basna...

koliko ja znam, za ns bi trrebalo da se spremaju dva monologa i dve recitacije. naravno uz sve to dolazi i provera sluha i jos nekih stvari, ali nisam siguran kojih. tako da se nadam da sam vam na neki nacin razjasnio misteriju ok ns akademije. poz

apollo21:
koliko ja znam, za ns bi trrebalo da se spremaju dva monologa i dve recitacije. naravno uz sve to dolazi i provera sluha i jos nekih stvari, ali nisam siguran kojih. tako da se nadam da sam vam na neki nacin razjasnio misteriju ok ns akademije. poz
Za NS AU je potrebno :
*2 monologa - 1 komican (Sterija ili Nušić), 1 -drama (bilo koji autor, domaci ili strani)
* 2 pesme tj recitacije - 1 lirska, 1 epska
*basna
A pre svega ovoga se ide na proferu ritma i sluha, mozete otpevati nesto ili lalala na tonove. ja dobio 5 iz toga a cura ispred mene 2, i nista im ne znaci ako si muzikalan.
Bio sam prosle godine, pitali su me sve osim basne

P.S. prosle godine na klasu je primala Jasna Đuričić, u komisiji su bili Jasna, njen muž Boris Isaković, te jedan profesor i zapisničarka.

SRETNO!!!

I ja sam odlucila da probam da upisem glumu(FDU-Cetinje).Za sad sam izabrala 1 monolog-Karolinu Nojber (obracanje publici).Nabavila sam knjigu Audicija Bore Stjepanovica.Mislim da je lepo objasnjeno sve u vezi prijemnog a i studiranja glume.
Klasu prima Bane Popovic.
Pozdrav ;-)

gospodo, o kakvoj basni se radi (za NS), jer meni to niko do sad nije pominjao. nov sam na forumu, pa bih zamolio otale korisnike da mi izadju u susret.... takodje sam jedan od potencijalnih studenata na FDU.... hvala

pa dajte ljudi cemu sluzi ovaj forum ako ga ne posecuje onaj koji ga je postavio?! kad se seti - mogao bi da mi kaze nesto vise o bajci/basni koje bi trbalo da se spremaju za NS AU............ apollo21 izvini ali meni je frka.......... hvala

iskreno receno,ja prvi put cujem to za basnu.
Ja imam informaciju da u novom sadu traze 2 monologa(1 iz komedije,1 iz drame) i 2 pesme (lirska i epska) i to po izboru.
021/422-177
evo broj,pa proveri za svaki slucaj.

nema na cemu,samo kad proveris javi da znamo :)
nesto mi je stvarno cudno to za basnu,nisam cula da to traze na bilo kojoj akademiji...Uostalom kako bi to uopste pripremili?Kao pripovedanje ili...?Pojma nemam :).A bas me zanima,tako da ako neko zna nek me prosvetli :)
Pozdrav
P.S.I javljajte ljudi kako vam ide priprema,da podelimo muke :)

Proverio sam za basnu/bajku! tacno je da treba - jbg... Ljudovi: ja cu da idem na onu foru IDE KUCHE ULICOM, ZABORAVI DA DISHE I CRKNE.... HAHAHAHHAHA..... misim izivljavanje.
Fora je da se govori kao i pesma... e a ko prima klasu na NS AU? je sam chu da je to Majera, ali mi ne zvuchi logicno jer je on reditelj.....................................
ko zna

rado bih sa vama podelio informacije da ih imam, ali i ja sam kao i vi, opet na pocetku. verujte mi da bi vas ono sto sam ja doziveo verovatno skrenulo sa pravog puta tj. puta koji vam odgovara, tako da vas molim da me razumete. isto je i sa mnom. skoncecnrisao sam se na sebe i samo onako kako ja mislim da treba, jer na kraju krajeva trtebas da im pokazes sta si ti uradio a neki reditelj koji te je spremao. ljudi zele da vide TVOJU kreativnost. nadam se da ste me bar malo razumeli :)

Hmmm...Ja bih upisala FDU glumu najverovatnije,ili mozda reziju....Dobro,ima josh wremena,josh nisam ni srednju upisala,ali zanima me gluma bash,tako da mislim da cu da probam na FDU kroz neke 4 godine :D

nemam sta da ti odgovorim tj. ne zelim da se preucavam sa tobom. ali nemoj da ides na parolu "po svaku cenu fdu, ili smrt", bolece kad padnes, veruj mi.

pa niko ne treba da ide sa misljenjem SAMO FDU, jer time samo odmaze sebi. svi moraju verovati u sebe, ali takodje moraju biti svesni cinjenice da primaju mali broj ljudi, a mnogo se prijavi.

Back