FDU

Dragi glumci i glumice koji ste se upisali, molim vas pomozite!!!! Nisam sigurna kakva dela treba da biram, jel mogu bilo koje delo koje mi se svidja ili postoji neki uzi krug pisaca????

Pre svega, zdravo svima na forumu!!! Želeo bih da upišem FDU ove godine, ali ne mogu da neđem nekog ko će mi pomoći u spremnju prijemnog ispita. Živim u Raški, da li zna neko nekog u blizini ko mi može pomoći? Ili ću morati da budem sam svoj majstor! Hvala unapred.

Pozdrav narode! Ima li neko knjigu Gluma 1(rad na sebi) koju je napisao Boro Stjepanovic i kako bih mogao da je kopiram ili ako postoji u pdf ili doc formatu, jos bolje? Hvala unapred

Pre svega, zdravo svima na forumu!!! Želeo bih da upišem FDU ove godine, ali ne mogu da neđem nekog ko će mi pomoći u spremnju prijemnog ispita. Živim u Raški, da li zna neko nekog u blizini ko mi može pomoći? Ili ću morati da budem sam svoj majstor! Hvala unapred.

Steta ako ne nadjes nekog da te ``cuje``. Ipak tebe bolje neko vidi i cuje sa strane nego sto sam sebe vidis i cujes. Toplo ti preporucujem da se potrudis da nadjes nekog. Ovo ti kazem kao neko ko je diplomirao glumu.

Dragi glumci i glumice koji ste se upisali, molim vas pomozite!!!! Nisam sigurna kakva dela treba da biram, jel mogu bilo koje delo koje mi se svidja ili postoji neki uzi krug pisaca????

Naravno da mozes da biras monolog po svojoj zelji. Uglavnom za prijemni ti trebaju dva monologa. Preporucujem ti da odaberes klasicni i komicni jer ako ih dobro uradis, dokazaces sirok dijapazon svojih predispozicija. Mnogi koji pocinju da spremaju polaganje prijemnog se pitaju da li uopste da uzimaju klasicne monologe:Eshila, Sofokle, Sekspir, Molijer itd. Kazu: tesko je. Da, jeste tesko, i treba da bude. Ako se odlucis za monolog iz nekog klasicnog dela i ako ga ne razumes od prve, ne odustaj, ne odmahuj rukom govoreci: ma ko to razume, ovo nema smisla! Nije tacno! Ako igde ima smisla i istine i mudrosti, ima ih u klasicnim delima. Procitaj monolog jos jednom, jod dva puta, dvadeset i dva puta ako treba, rasmisli, pitaj druge..potrudi se i trud ce se isplatiti.

Da li neko zna ima li knjige Audicija na internetu(online da se procita), ako ne mozete li mi nabrojati neke monologe koji se nalaze u njoj?? :lol:

Tesko da ces naci knjigu da procitas na netu. U knjizi ima 50 monologa. Mogu da ti napisem neke koji su navedeni ali tvrdim, kad biras monolog, to treba da uradis sama ili uz pomoc nekog ko te odlicno poznaje kao glumca. Monolog treba da odaberes tako sto ces odabrati temu monologa koja te zanima i koju mozes prihvatiti kao svoju, temu sa kojom ces se poistovetiti 100%. Naravno da kad nadjes takav monolog, treba da procitas celo delo jer ces upravo tako imati kompeltnu sliku o liku i datim okolnostima. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Poslednja izmena:
Da li to znaci da pored obaveznog monologa iz komedije domaceg komediografa za dramski monolog mozemo da uzmemo i neku Sekspirovu komediju npr?

Ako je Sekspirova komedija onda je to opet komedija bez obzira da li je klasicno delo ili ne. Uglavnom se trazi komedija i drmaski monolog odnosno dva razlicita zanrovska monologa bez obzira na pisca i epohu.

Комедија МОРА бити домаћег аутора.

Nisam dobro napisao. Devojka je napisala da li moze da spremi dva monologa istog zanra te htedoh da joj napisem da ne moze uzeti klasicni komedigrafski monolog i komediju domaceg autora jer bi to bila dva ista monologa odnosno istog zanra. Uslovljavanje domaceg komediografa nije svake godine pravilo. Tacno je da ga vecina profesora trazi ali ne svi.

Redje se desava da prime starije,ali na moju klasu je jedan momak primljen sa 22,a ove godine je primljen na prvu godinu momak sa 26 godina. Sve zavisi od slucaja do slucaja. Ako i imas preko 20 godina,moze profesor da proceni da ima sta da radi sa tobom i vredi da te uzme na klasu. Pricam za drzavnu akademiju. Nadam se da sam pomogla oko nedoumice. :)

Kulturno Umetničko Društvo "Branko Cvetković"
Miloša Pocerca 10, Beograd

"DRAMSKI STUDIO"

Svi mladi od 14 do 19 godina, zainteresovani za magični svet teatra!!

Program Dramskog studija je baziran na programu rada Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu a prilagođen uzrastu učesnika Dramskog studija.

Tokom trajanja Dramskog studija, učesnici će u prvom delu dramskog studija ovladati radnjom i datim okolnostima dok ce u drugom delu na postojecu radnju biti dodat i lik. Takođe, tokom trajanja drmaskog studija učesnici ce steći osnovna znanja koja su potrebna i za polaganje prijemnog ispita na FDU-u.

Gostujući predavači će biti pozorišni i filmski glumci kao i profesori glume i pozorišne režije sa FDU-a.

Prijem novih članova će biti održan 16. i 17. marta u prostorijama KUD-a u vremenskom intervalu od 12h do 16h.

Sve informacije na mob: 0611650134

SHOW MUST GO ON!!

Poslednja izmena:
Zdravo svima! Imam problem i nadam se da bi neko od vas mogao da mi da neku korisnu informaciju. Imam 23 godine i student sam drugog fakulteta, ali bih jako volela da upisem glumu. Vidim da mislite da su godine jako bitne, a da li bi mi predstavljalo problem i to sto vec studiram nesto drugo?

ako misliš na to da studiraš na dva fakulteta istovremeno, mislim da bi ti bio problem, jer koliko sam ja čula, na glumi su skoro pa po ceo dan na faksu :/
za godine nemam informaciju, mislim da bi najbolje bilo da odeš jedan dan na konsultacije, tamo ćeš dobiti sve potrebne informacije ;)

Back