FDU

Koliko studenata primaju godišnje? Mene to malo plaši... Srbin, u Americi, Željko Dimić (Jack Dimich) nije bio primljen, a sad je tamo cijenjen glumac! Tamo je primljen na Lee Strasberg Institutu za film i teatar, čuvenu glumačku akademiju na kojoj su diplomirali Al Paćino, Dastin Hofman, Arman Asante, Rebeka De Morni i drugi. Eto, a kod nas ga nisu pustili :D
Primaju 12 studenata

imam 17 godina i pored toga sto NIKADA nisam imao glumackog iskustva i nisam isao niukakvu skolu glume,zelim da znam da li ima sanse da je upisem fakultet naravno s obzirom na to da znam glumim??!?!

imam 17 godina i pored toga sto NIKADA nisam imao glumackog iskustva i nisam isao niukakvu skolu glume,zelim da znam da li ima sanse da je upisem fakultet naravno s obzirom na to da znam glumim??!?!
Pa ti probaj pa ces videti.Upisivali su mnogi FDU sa minimalnim glumackim iskustvom.Ja licno mislim da je bolje imati neko predznanje.

Kada počinjete sa pripremama i koliko ste se bavili inače glumom? :)
Isla sam 2 godine u neku skolicu glume,imala dva javna casa i to je to.Sto bi se reklo minimalno iskustvo,ali me je gluma jako privukla za te dve godine i bitno je da sam ponesto naucila o glumi.Ja necu ove godine da polazem,mislim da mi je rano,ali cu verovatno da se spremam 3-4 meseca,to je sasvim dovoljno.

Cao! I ja sam nova ovde :) Kolko sam uspela da ispratim Biljana M. Aleksic uzima klasu 2013-14..? Zna li neko kakva je ona? Sta trazi najvise? :)
Ja cu da polazem kada ona bude primala klasu.Malo sam se raspitivala o njoj i ne mogu ti reci nista lepo.Njen suprug je Mika Aleksic,koji drzi skolu glume u Bg-u.Kod nje je na klasi bila Kalina Kovacevic i drugi iz njegove skole.Ali ja naravno necu nikog okrivljivati ako me ne prime.Samo se treba dobro spremiti i najvaznije je da verujes u sebe.

O Biljani Mašić sam čula lepe stvari kao profesoru,
da je jako talentovana za taj posao, da je mogla da bude vrhunska glumica
i to od Predraga Bajčetića čiji je asistent bila dok je radio,
ali se opredelila za pedagoški rad.
I od nekih kandidata koji su polagali lepe sam stvari čula o njoj,
jedina je mana što kod nje najviše upisuju deca preko veze,
tj. nečije ćerke i sinovi ili neki iz pomenute škole njenoga muža,
ali nema njih 200 i pravi talenat može da prođe sigurno.
a ovo važi i za onu priču o prethodnom glumačkom (ne)iskustvu.
sve je to individualno, tek na akademiji se sirovina obrađuje, da se tako izrazim :D
o Gordani nisam čula ništa, jedino se sećam da pre 4 godine kad je uzimala klasu,
nije mogla za toliko da dođe da održi konsultacije nego je držao njen asistent ili asistentkinja,
a i čula sam da je onako drska, ne znam ni ja, dok sam za Biljanu čula da je ljubazna, sad ko će ga znati.

Ima na prethodnim stranicama o konsultacijama koje je drzala Bilja.Kazu da je vedra i duhovita i prijatna.I cula sam to da odsta idu preko veze.Ostalo ne znam.

Pihh a to je ja mislim problem inace,jer svi primaju preko veze! Da sam znala da upisem skolu njenog muza a ne DADOV ..ahahahah salim se naravno! Ne bih menjala dadov ni za sta :))))

Pihh a to je ja mislim problem inace,jer svi primaju preko veze! Da sam znala da upisem skolu njenog muza a ne DADOV ..ahahahah salim se naravno! Ne bih menjala dadov ni za sta :))))
Pa i Dadovci su na glasu.Nego sta da radimo mi iz unutrasnjosti koji ne mozemo da idemo u Dadov i kod Mike Aleksica...samo nam ostaje da se dobrooo spremimo za pijemni i naravno treba da imamo mnogooo talenta za glumu da bismo bili primeceni pored silinih Dadovaca.Inace nemam nista protiv Dadova,ali cinjenica je da ih dosta primaju svi profesori na FDU.

Pa i Dadovci su na glasu.Nego sta da radimo mi iz unutrasnjosti koji ne mozemo da idemo u Dadov i kod Mike Aleksica...samo nam ostaje da se dobrooo spremimo za pijemni i naravno treba da imamo mnogooo talenta za glumu da bismo bili primeceni pored silinih Dadovaca.Inace nemam nista protiv Dadova,ali cinjenica je da ih dosta primaju svi profesori na FDU.

Jeeeeeeeeeeeeee pa ja idem u dadov, super ako nas vole xDDD ja sam iz unutrasnjosti pa ipak idem u dadov putujem svake nedelje....ipak je najbitnije ono sto nosimo u sebi i da li u datom trenutku to neko prepozna ili ne...

Carol svaka cast na obavestenosti! Vidim da sve pomno pratis. :)
I ja sam cula za Gordanu da je uzasno zivcana i neprijatna..I izbor zavisio dosta od nje.Moj brat koji je tad isao na audiciju isto kaze da su se vec posle prvog dana audicija znalo ko je prosao.
A problem je sto uglavnom imaju prednost ovi sto dolaze iz inostranstva,pa iz unutrasnjosti pa tek Beogradjani..
Ali opet nista ne mora da znaci,ako si talenat koji radi na sebi,i ako se dobro pokazes,odakle god da si sigurno cete zapaziti..makar prosao i posle 2godine hahaha :)

Jeeeeeeeeeeeeee pa ja idem u dadov, super ako nas vole xDDD ja sam iz unutrasnjosti pa ipak idem u dadov putujem svake nedelje...
Pa,odakle si kad uspevas svake nedelje da putujes za Bg?Ja stvarno ne bih mogla svake nedelje da idem u Bg,jer mi do tamo treba 2 ipo ili 3 sata.Ceo dan bih izgubila u putu.

Back