FDU

Zdravo ekipa! Dolazim iz Hrvatske i voljela bih pokusati upisati FDU u Beogradu (gluma). Posto do nekih informacija ne mogu doci, bila bih vam zahvalna kada biste mi odgovorili na par pitanja:

1. Posto sam iz Hrvatske zanimalo me da li su uvjeti za strane drzavljane nesto drugaciji? Takodjer me interesira uobicajena visina skolarine za strane studente.

2. Takodjer, da li moram poznavati cirilicu da bi pristupila prijemnom ispitu te da li se od mene ocekuje da izvodim tekstove na srpskom ili ih mogu izvesti na hrvatski?

3. Koje dokumente moram dostaviti te mogu li ih poslati (preporuceno) postom?

4. Vidim da treba spremiti i djelo domaceg komediografa. Je li moguce da kandidat, posto taj segment puno bolje poznajem nego srpsku komediju, spremi djelo hrvatskog komediografa?

5. Imam 24 godine. Kolika je to prepreka?

6. Kada ce se znati tocan datum prijemnog u 6. mjesecu? Koliko prije se trebaju predati dokumenti?

Znam da sam zagnjavila sa pitanjima, ali jednostavno nemam koga pitati. Spasit ce te me ako odgovorite. Unaprijed hvala!!

E bas sam srecna sto sam vas pronaslaz:poz: i ja imam malo problem sa monolozima, al sredicu to nekako. Ovde sam ponasla svasta i ima stvarno nekolko korisnih saveta, nadam se da cemo cuti jos neke zanimljive price i savete oko upisa ove god. Veliki pozzz za sve E da, da pitam za to suskanje u govoru, cula sam da nema teorije da budes primljen ako nemas super dikciju, pa sta bi ste na tu temu imali da kazete?

Sliki nemoj me pogrešno razumeti, ali ti si već druga iz HR koja se javlja na zadnje dve strane da hoće FDU. Ovo kažem jer me interesuje kakvu reputaciju srpsko glumište i FDU imaju kod vas? :)

ja ću verovatno spremati balkanskom špijuna za prijemni z:)

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav svima!! ;)
Ja sam ovde nova, učlanila sam se pre par dana. Odlučila i ja, eto, skupila snage da pokušam ove godine na glumi. :) Malo sam iščitavala ovo što ste kuckali, iii, huuh, moram priznati, maaalo ste me uplašili što se tiče Goce Marić. :eek: Al dobro, rešila sam da idem na konsultacije kad i ako budu bile, čisto malo da se upoznam i porazgovaram sa njom (skontala sam da konsultacije drži oni koji primaju klasu)..tako da...videćemo kakav će utisak ostaviti na mene z:)
Problem imam jedino oko knjige Audicija, ne mogu nigde da je nađem. Stanislavskog sam našla, al ovo nikako z:lol:
Ja htela samo da se javim :) i da pohvalim ovaj forum, super je stvar, mnogo sam dobrih stvari i saveta 'pokupila' odavde, znam otprilike šta traže pojedine profe, šta je poželjno, šta ne i takoo... :) Želim sreću svima sa spremanjem prijemnog!!! z:lol:
Pitanja imam ziiilion, al ne mogu sad da se skontam pa pitam nešto...Ne znam šta bih pre z:lol: Kad mi nešto padne an pamet, javljam se opet :)

meni je problem što većina komičnih monologa koje pročitam u meni ne izazivaju smeh.
i mislim se onda ako bih uzela ma koji od njih kako ću ja da nasmejem žiri,
kad to ni meni samoj nije smešno kad čitam ili gledam predstavu?
ja sam gledala neke komedije narodnog pozorišta gde su se ljudi kidali od smeha,
a meni ništa nije bilo smešno.. možda par pojavljivanja, ali u suštini to ne čini ni 1%.

ha-ha.
u suštini meni većina tih komedija nema duha nikakvog.
osećam se ravno kad ih gledam.
u poslednjih pet godina jedino što me je stvarno dirnulo bila je kovačevićeva velika drama .
ribarske svađe ruškuckog ili ženidba saletovića, težak očaj.
ja nisam teatrolog i ne vidim mu ni pozadinu ni smisao,
ali sam gledalac i znam da sam jedva čekala da se završi i zevala jer mi je bilo dosadno.
dok skidam kapu za dva mirisa ruže koje je, eto, režirao, baš taj isti saletović.
i nek mu je laka crna zemlja vide basare.
ako je tekst komedija i glumci dobri nemoguće je da te ne nasmeje i ne razgali.
nema tu neke filozofije.

i da dodam, sad se setih najužasnija predstava ikad,
a kad sam ja gledala ljudi su uživali i posle su lepo komentarisali,
ne šetaj se gola, tekst fejdoa, a režija ne znam, zaboravila sam.
glumi milan gutović, ana sakić i vlasta velisavljević. to je užasno.

Poslednja izmena:

Back