FDU

Verujte mi,ako neko nije sujetan-ja zaista nisam.Vampir koji je bio sa mnom na prijemnom moze da potvrdi da ja uopste nisam bila ubedacena kada sam saznala da nisam prosla dalje i da sam cak sta vise otisla srecna kuci,jer kao sto znate od ranije,ja sam imala prvobitnu zelju da upisem glumu kod Mire Karanovic tako da sam ja na FDU izasla cisto da vidim kako izgleda prijemni-bez ikakvih ocekivanja...
Ja ni jednog trenutka nisam rekla da je primljen neko ko nije talentovan,daleko od toga.
Niti sam pljuvala po Dadovcima,kako neki ovde kazu...
Ja sam samo razocarana generalnom slikom FDU-a,nisam zelela ovo da kazem ali vidim da sam pogresno shvacena pa cu reci-upoznala sam zenu koja je profesorka glume na akademiji u Novom Sadu i ona licno mi je rekla poimence osobe koje su upisale preko veze kod Vlade,molim vas opit ne kazem da su SVI primljeni preko veze,ali ima ljudi koji su primljeni preko veze...
ako je neko gledao prijemni onda je video da su u nekim situacijama odlucivale nijanse...
Toliko toga znam iz pouzdanih izvora,a ne smem da vam kazem tako da cu radije cutati i reci JESTE,SVE JE REGULARNO,SVE JE DIVNO,BAJNO SJAJNO I MI KOJI NISMO PROSLI NEMAMO POJMA,A OVI KOJI SU PROSLI SU SJAJNI :zcepanje:

Neko pomenu HRVATICU... Iva Kevra! Užasno pozitivna i harizmatična osoba! Tamo niko nikog nije gledao kakav je glumački (monolozi), ali je iz nje izlazila takva energija da sam ja njoj sto puta rekao: Iva, ti upisuješ! Ona nosi nešto u sebi...

Ako je to Hrvatica koja je prvi krug polagala u sredu i koja je bila u pratnji oba roditelja i još jedne treće osobe, onda pouzdano znam da nije bila među pročitanima koji su ušli u drugi krug. Otkud onda ona u drugom krugu?

Ta devojka je FENOMENALNA. takav talenat, takvu emociju u iskrenost na scenu, pa to je fascinantno. zaista.

Da, ta Hrvatica je izgledala fenomenalno i po reakciji devojke koja je prozivala kandidate, imala je fenomenalan nastup ALI ... Po kom osnovu država Srbija o trošku srpskih poreskih obveznika besplatno školuje strane državljane?

Da, ta Hrvatica je izgledala fenomenalno i po reakciji devojke koja je prozivala kandidate, imala je fenomenalan nastup ALI ... Po kom osnovu država Srbija o trošku srpskih poreskih obveznika besplatno školuje strane državljane?

e to je pravo pitanje...napadaju nas ljudi ovde za sujetu...
ne radi se o sujeti,vec o principu i nacinu...

meni je muka inace od raznih ljudi iz unutrasnjosti koji dolaze u beograd i popunjavaju mesta na fakultetima ovde deci koja zive u beogradu,a pogotovo da cujem da strani drzavljanin dobije besplatno skolovanje u srbiji...

Jao, bre, ljudi... Iva je prošla u utorak prepodne, jedina. Ona ima dvojno državljanstvo, kol'ko ja znam. To je to...
A za ono: ljudi iz unutrašnjosti u Beogradu zauzimaju mesta Beograđanima...-ne bih mnogo da komentarišem. Smatram da takvo razmišljanje i stav, svakako, nije na mestu! Jednake šanse svima...! Danas su ljudi dosta ograničeni... Svako treba da se bori za svoju poziciju, bez prisustva svesti o mestu stanovanja, poreklu, nacionalnosti, rodu i sl.! Ako si ti kvalitetan i šalješ pozitivne zrake, dobićeš pozitivan odgovor na to, dobićeš ono što ti sledi, ono najbolje, jer si to, naravno, zaslužio! I niko ti neće zauzeti mesto nigde!

e to je pravo pitanje...napadaju nas ljudi ovde za sujetu...
ne radi se o sujeti,vec o principu i nacinu...

meni je muka inace od raznih ljudi iz unutrasnjosti koji dolaze u beograd i popunjavaju mesta na fakultetima ovde deci koja zive u beogradu,a pogotovo da cujem da strani drzavljanin dobije besplatno skolovanje u srbiji...

Joooj, a kazesh da nisi sujetna... :think: Samo cu ti reci da pokushash to shto pre da izbacish iz sebe, jedino tebi ce nashkoditi.. :(

''e za tog lika sto je usao u uzi krug a trazili su ga...znas zasto? zasto je znao da je primljen i on je posle prijemnog otisao kuci-PROVERENA INFORMACIJA'' - ovo NIJE TAČNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miloš Djurović (dečko koji je prvi na listi upisanih) nije posle užeg otišao kući i NIJE ZNAO DA JE PRIMLJEN! Ne izmišlajze, pobogu! Još, ''proverena informacija''... Molim vas...Tražili su ga, jesu! Tražili su ga jer se izgubio u Beogradu, jer je iz Kruševca!
Opet vas molim, ''proverene'' informacije neka budu proverene!

E,pazi sad.Diskriminacija.To je njeno pravo da studira gde god hoće,ako može da prikupi sva dokumenta.Zašto neko ne bi išao u druge države,ako zna da će tamo dobiti više znanja?Samo Grčka ima bolji fax od Srbije i neki profa iz Rumuniije.Posle toga je FDU.
Ja ne kažem da oni koji nisu prošli nemaju talenta,ali ljudi nisu oni vas gledali po nekim pozorišnim predstavama gde ste igrali,nego tih 7min.Ko to nije spremio kako treba,nije prošao.Nije dovoljno da vam jedan monolog bude dobar,već da iz sva tri zadatka vi pokažete trenutke "preživljavanja".
Oni koji nisu valjali u užem,nisu ni prošli tj. upisali fax.Zato je primljeno 4 muškarca.
Nemojte da trujete sebe tim mislima kako je bilo namešteno,te ovo,te ono.Znate da je vaše mesto na FDU?Imate još punih 11 meseci i nekih 10 dana da se pripremite.
p.s.Mislim da bi bilo super da DooMAT(Čestitam na upisu!) ispriča svoja iskustva sa užeg.Pozzz

ja sam danas zvala akademiju u NS i receno mi je ukoliko ostane praznih mesta da ce biti novi prijemni, a da ne mozemo dodatno da se prijavljujemo za ovaj junski rok, sto ce se prijemni odrzati u septembru.

Joooj, a kazesh da nisi sujetna... :think: Samo cu ti reci da pokushash to shto pre da izbacish iz sebe, jedino tebi ce nashkoditi.. :(

ne bih ulazila u tvoje tumacenje sujete,ali cinjenica je da po statutu strani drzavljani moraju placati skolovanje!!!
to nema veze sa sujetom..ja pricam o principu i o tome da recimo u raznim gradovima unutar srbije postoji pravni fakultet recimo,ali ne oni nece da studiraju u svom gradu nego dodju u beograd i tako zauzimaju mesta nasim studentima koji su odavde...
nemam nista protiv svakoga ko je na fer nacin upisao bilo sta

Mene kao poreskog obveznika od 45 godina uopšte ne zanima to što u Kirgistanu ili Tunguziji ima talentovanije dece nego što su to naša. Naše pare treba da služe samo za to da se besplatno školuju samo najtalentovaniji od naše dece. Za sve druge postoje samofinansirajuće studije.

''Tuđina uvek malo, a domaći prekobrojni''... Luftonska posla...

Mene kao poreskog obveznika od 45 godina uopšte ne zanima to što u Kirgistanu ili Tunguziji ima talentovanije dece nego što su to naša. Naše pare treba da služe samo za to da se besplatno školuju samo najtalentovaniji od naše dece. Za sve druge postoje samofinansirajuće studije.

''Tuđina uvek malo, a domaći prekobrojni''... Luftonska posla...

slazem se...

Anule i Stamenko u pravu potpuno!!!
I jos bih dodala da ljudi sa strane nemaju pravo da se ljute kad kazemo da dodju iz cele Srbije u Beograd na fakultete,mene su koleginice sa strane prvo pitale koji splav im preporucujem aaaaaaa,glavni razlog dolaska ''paaa brzi je zivot u Beogradu''!Pa super samo sto mi koji smo rodjeni ovde i zavrsimo (ja licno sestu gim.) nimalo lake srednje skole placamo ili uopste ne upadnemo,a ljudi sa super prosekom dolaze iz cele Srbije a svi znamo koliko jedan bod znaci.I bas me briga ako se neko naljuti.To je istina i tacka.

E,pazi sad.Diskriminacija.To je njeno pravo da studira gde god hoće,ako može da prikupi sva dokumenta.Zašto neko ne bi išao u druge države,ako zna da će tamo dobiti više znanja?Samo Grčka ima bolji fax od Srbije i neki profa iz Rumuniije.Posle toga je FDU.
Ja ne kažem da oni koji nisu prošli nemaju talenta,ali ljudi nisu oni vas gledali po nekim pozorišnim predstavama gde ste igrali,nego tih 7min.Ko to nije spremio kako treba,nije prošao.Nije dovoljno da vam jedan monolog bude dobar,već da iz sva tri zadatka vi pokažete trenutke "preživljavanja".
Oni koji nisu valjali u užem,nisu ni prošli tj. upisali fax.Zato je primljeno 4 muškarca.
Nemojte da trujete sebe tim mislima kako je bilo namešteno,te ovo,te ono.Znate da je vaše mesto na FDU?Imate još punih 11 meseci i nekih 10 dana da se pripremite.
p.s.Mislim da bi bilo super da DooMAT(Čestitam na upisu!) ispriča svoja iskustva sa užeg.Pozzz

BRAVO!:)

Ljudi , eto i mene..Samo da kazem da sam ja gledala uzi izbor..I da sam i dalje pod utiskom !:D
ONI SU TOLIKO BILI DOBRI , da sam ja ostala bez reci !:)..Planiram da probam sledece godine , mada moram priznati gledajuci njih , izgubila sam samopouzdanje :D
Cestitam od srca decku iz Nisa ! :)

Ode ova tema u pogresnom smeru:))) DooMAT, najbolji si bio od muskaraca po mom misljenju... drama me je zaista emotivno pomerila gledajuci te, a komedija opet toliko mnogo napunila negom energijom. Ma nemam reci:) odlican si..
sto se ostalih tice, nemojte da se bavite sad ko je kako i na koji nacin upisao.... nemate zaista nista od toga:)

Komentar na ovu raspravu - ja sam na FDU Cetinje, prve godine sam bila na samofinansiranju, a zbog proseka sam sledece godine prebacena na budzet. Nisam iz CG i nemam nikog tu (iz Sapca sam) ali zivim u CG vise od 10 godina i dobila sam drzavljanstvo, tako da sad imam dvojno i bez problema sam na budzetu.

DooMAT cestitam od srca, uzivaj u skolovanju i kad budes imao vremena ispricaj kako je bilo na uzem. Pozdrav! :)

joj, ******, moram u off. ovo stvarno nije u redu od tebe. da ne kazem da je maloumno. pa bre, znas da su veci gradovi jedini gradovi u kojima ima fakulteta. ja jesam iz unutrasnjosti, al vec 4 godine idem u skolu za dizajn. evo, probao sam fdu, nisam uspeo. ******. sta sad, treba da se vratim u jagodinu i idem na uciteljski? jedini drzavni u celom gradu. ma reci mi. upisao sam ruski. ne samo zato sto volim, nego sto ne planiram da se vracam kuci. jednostavno nisam predvidjen za manji grad. uopste ne jurim brz zivot i splavove i mrzim ucenike koji zbog toga dolaze, al daj molim te, ima 1000 ljudi koji su bolji ucenici i koji vise zasluzuju mesto ispred tebe, kao i mene.

pretpostavljam da kad bi pogledala malo dalje u svoje korene da bi videla da su i tvoji nekad "okopavali zemlju" a ne setali korzoom u korsetima i pravili se nobles.

verujem da su ljudi koji su primljeni dobri, ali verujem da je bilo i veze. pa cak realno, pele sledece godine prima klasu, jel tako? imacu vise motivacije da upisem :)

svima koji su upisali cestitam, a jelisavetu karadzic znam sa izvidjaca, ali nikad nisam znao da mi je potencijalna koleginica... x) strasno kako ljudi kriju svoje strasti... jao jao. pa ljudi, vidimo se sledece godine :)

Anule i Stamenko u pravu potpuno!!!
I jos bih dodala da ljudi sa strane nemaju pravo da se ljute kad kazemo da dodju iz cele Srbije u Beograd na fakultete,mene su koleginice sa strane prvo pitale koji splav im preporucujem aaaaaaa,glavni razlog dolaska ''paaa brzi je zivot u Beogradu''!Pa super samo sto mi koji smo rodjeni ovde i zavrsimo (ja licno sestu gim.) nimalo lake srednje skole placamo ili uopste ne upadnemo,a ljudi sa super prosekom dolaze iz cele Srbije a svi znamo koliko jedan bod znaci.I bas me briga ako se neko naljuti.To je istina i tacka.

:tick:
Ali nisu krivi ti ljudi koji dolazi sa tim odlicnim prosecima,vec drzava,koja dopusta tako slab nivo obrazovanja u tim "manjim"mestima.....Nije u svim gradovima,kao sto nije ni u svim skolama,jednak nivo znanja potreban za odredjenu ocenu.....Ali,primere za koje ja znam iz pojedinih mesta sa juga Srbije su smesni....

Poslednja izmena:
joj, ******, moram u off. ovo stvarno nije u redu od tebe. da ne kazem da je maloumno. pa bre, znas da su veci gradovi jedini gradovi u kojima ima fakulteta. ja jesam iz unutrasnjosti, al vec 4 godine idem u skolu za dizajn. evo, probao sam fdu, nisam uspeo. ******. sta sad, treba da se vratim u jagodinu i idem na uciteljski? jedini drzavni u celom gradu. ma reci mi. upisao sam ruski. ne samo zato sto volim, nego sto ne planiram da se vracam kuci. jednostavno nisam predvidjen za manji grad. uopste ne jurim brz zivot i splavove i mrzim ucenike koji zbog toga dolaze, al daj molim te, ima 1000 ljudi koji su bolji ucenici i koji vise zasluzuju mesto ispred tebe, kao i mene.

pretpostavljam da kad bi pogledala malo dalje u svoje korene da bi videla da su i tvoji nekad "okopavali zemlju" a ne setali korzoom u korsetima i pravili se nobles.

verujem da su ljudi koji su primljeni dobri, ali verujem da je bilo i veze. pa cak realno, pele sledece godine prima klasu, jel tako? imacu vise motivacije da upisem :)

svima koji su upisali cestitam, a jelisavetu karadzic znam sa izvidjaca, ali nikad nisam znao da mi je potencijalna koleginica... x) strasno kako ljudi kriju svoje strasti... jao jao. pa ljudi, vidimo se sledece godine :)

AMAN,JA NI JEDNOG TRENUTKA NISAM REKLA DA SVI TREBA DA OSTANU U SVOJIM SELIMA ILI MANJIM GRADOVIMA I DA SAMO BEOGRADAJANI TREBA DA STUDIRAJU....
CINJENICA JE DA NA FAKULTETU TI ODLUCUJE IPO ILI JEDAN BOD...A TAJ IPO BOD CE NAJVEROVATNIJE UZETI NEKO IZ UNUTRASNJOSTI GDE SE MANJE I LAKSE UCILO PA TAJ NEKO IMA BOLJI PROSEK OD NAS KOJI SMO U BEOGRADU GULILI JAKE SKOLE...
NEMAM NISTA PROTIV DA LJUDI DOLAZE DA STUDIRAJU OVDE,DRAGO MI JE ,PA NE TREBA SVAKO DA OSTANE U SVOJIM KALJACAMA AKO SE TAMO RODIO,IMA PRAVO DA NAPREDUJE..ALI JA PRICAM O ONIM KVAZI FAKULTETLIJAMA KOJIMA JE DUPE ZINULO DA ODJU U BG JER JE OVO VELEGRAD,IMA SPLAVOVA,DISKOTEKA,DOBRIH RIBA ITD...O ONIMA KOJI NISU DOSLI ZBOG STUDIRANJA VEC ZBOG PROVODA ILI CEGA VEC...

Back