FDU

Ljudi, molim vas, ako neko mozr da mi odgovori: Gde moze da se nađe spisak sa kandidatima koji su ushli u uzi izbor na fdu????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja sam dobila informaciju da je zavrsni ispit u cetvrtak u 10h... I da, cula sam da je u uzem krugu jedan od "glumaca" iz one serije "Pridji blize"... Toliko o tome da ne vole clanove raznih amaterskih pozorista ili dramskog studia. :)

Tacno sam znalada ce on upisati!!!Na konsultacijama je bio Aleksa iz Pridji blize, i rekao je da je par godina u Dadovu(bas cudno) i vec tada je bilo ocigledno da ce upisati zato sto mu je Vlada pred svima nama rekao da ce sigurno tokom studija morati da se osisa i da je to veliki uslov ako yeli da upise bla,bla,bla...Ogromne slucajnosti se desavaju,nazalost

ja nisam gledala, tj. jesam jednu epizodu i smorila sam se.
ne znam, valjda je i ona devojka dragana mićalović, slobodina sestra glumila tu.
i ona je konkurisala, ne znam da li je ušla u uži.

ja nisam gledala, tj. jesam jednu epizodu i smorila sam se.
ne znam, valjda je i ona devojka dragana mićalović, slobodina sestra glumila tu.
i ona je konkurisala, ne znam da li je ušla u uži.

Ja sam cuo da nije usla Slobodina sestra....... svi vi koji ste pali, glavu gore ima jos pokusaja... to vam govore mnogi nasi veliki glumci.....;)....mozda cete se sledece godine dopasti vise nekom drugom profesoru.......:hvala:

slažem se potpuno s falkonom.
ja uvek pomenem ružicu sokić koju smatram genijalkom kako je ona upala na akademiju iz drugog puta.
ne vidim da joj nešto fali u karijeri zbog toga.
:D

Najvise sam se smorila zato sto je Vlada na konsultacijama rekao kako on ne razume da se ljudi kada ne prodju opet i opet prijavljuju i da ako nas ne prime razmislimo da li smo mi zaista za glumu i da ipak treba da se okrenemo necemu drugom.Jedva sam se suzdrzala da ne pitam izvinite a sta je sa nasim glumcima koji su upisali tek iz drugog,treceg,cetvrtog...puta?Sta sad Nada Macankovic je upisala iz prvog i ona je sad nesto mnogo bolja od npr Marije Karan koja je iz treceg uspela?
Razmislila sam i mislim da me ne bi cak i profesorka srpskog iz gimnazije nagovarala da probam da nisam za glumu tako da cu nesto nastaviti sigurno.Ali ipak cu imati u vidu da su me daleko kompetentniji ljudi odbili.

1. mene licno zanima kako to komisija proceni da li je neko talentovan ili nije na osnovu dva monologa i recitacije? ok,naravno da ima slucajeva kojima se vidi odmah u drugoj recenici da li jesu ili nisu za glumu tj da li imaju osecaja,ali ako pricamo o talentu-polovina ljudi prijavljenih je sigurno talentovana (to dokazuje i cinjenica da je polovina njih clan nekog amaterskog pozorista ili skole glume ili je imalo iskustva sa pozoristem ili snimanjima),ali kako komisija zna da li si to zaista TI spremio i pokazao tj da li sve sto su oni videli je tvoje i samo tvoje delo ili si ti platio nekoga da te sprema i od profesionalnog lumca naucio napamet kako i sta treba da pokazes...i oni te prime...bez dodatne improvizacije ili zadatka.to je za mene SULUDO!
pa kada ode neko na likovnu akademiju ne procenjuju da li je neko talentovan naosnovu 5 crteza koje je spremao kod kuce nego i na licu mesta zadaju zadatak da se nesto naslika i tu se onda vidi talenat.
znam da recimo Mira Karanovic trazi,nakom onog formalnog dela,i improvizaciju i tu se tek zapravo vidi kada neko na licu mesta bez spremanja i upozorenja izvede nesto...tako da ne znam koliko je procena zirija na FDU zaista dobra
2.nije mi jasno kako da od 300 ljudi u uzi krug udje njih 12...koja je poenta uzeg kruga uopste? valjda treba uzeti 25 ljudi pa od njih odabrati 12...
3. to sto je Vlada rekao je cist debilizam...mnogi glumci nemaju diplomu fakulteta,a mnogi su upisali iz 3,4 puta...Zika Todorovic je upisao preko veze jer niko nije hteo da ga primi...prema tome,glavu gore i pokusavaj sve dok zaista vise ti ne budes zelela da pokusavas..

1. mene licno zanima kako to komisija proceni da li je neko talentovan ili nije na osnovu dva monologa i recitacije? ok,naravno da ima slucajeva kojima se vidi odmah u drugoj recenici da li jesu ili nisu za glumu tj da li imaju osecaja,ali ako pricamo o talentu-polovina ljudi prijavljenih je sigurno talentovana (to dokazuje i cinjenica da je polovina njih clan nekog amaterskog pozorista ili skole glume ili je imalo iskustva sa pozoristem ili snimanjima),ali kako komisija zna da li si to zaista TI spremio i pokazao tj da li sve sto su oni videli je tvoje i samo tvoje delo ili si ti platio nekoga da te sprema i od profesionalnog lumca naucio napamet kako i sta treba da pokazes...i oni te prime...bez dodatne improvizacije ili zadatka.to je za mene SULUDO!
pa kada ode neko na likovnu akademiju ne procenjuju da li je neko talentovan naosnovu 5 crteza koje je spremao kod kuce nego i na licu mesta zadaju zadatak da se nesto naslika i tu se onda vidi talenat.
znam da recimo Mira Karanovic trazi,nakom onog formalnog dela,i improvizaciju i tu se tek zapravo vidi kada neko na licu mesta bez spremanja i upozorenja izvede nesto...tako da ne znam koliko je procena zirija na FDU zaista dobra
2.nije mi jasno kako da od 300 ljudi u uzi krug udje njih 12...koja je poenta uzeg kruga uopste? valjda treba uzeti 25 ljudi pa od njih odabrati 12...
3. to sto je Vlada rekao je cist debilizam...mnogi glumci nemaju diplomu fakulteta,a mnogi su upisali iz 3,4 puta...Zika Todorovic je upisao preko veze jer niko nije hteo da ga primi...prema tome,glavu gore i pokusavaj sve dok zaista vise ti ne budes zelela da pokusavas..

ne slazem se sa izjavom...... jer su bas ti profesori mnoooogo poduceni...... naravno moze se dogoditi da je neko talentovan a da nije primljen, ali da mu je neki plus sto ide u neko amatersko pozoriste ili ide na neka snimanja tu se ne slazem, sto govori da nisu primani mnogi iz serije Pridji blize........ jednostavno oni su primili neke ljude koji su u tom trenutku bili zaista dobri.... mada smatram da nije samo talenat presudan, ima mnoogo faktora koji uticu..... jednostavno ako je nekome sudbina da upise on ce upisati, i to je to.......:hvala:

A,što se tiče dramaturgije....pa prvu godinu svakako mora da bude na samofinansirajućem,a ako da godinu u roku,može da u sledećoj predje na budžet.

Hvala mnogo bi mi bilo da placam 4 godine po 200.000.

ni ja se necu vise prijaviti na fdu, pre cu otici u Novi Sad, nego tamo...na kraju krajeva, amaterstvo mi ne gine, bitno je da imam bar kao hobi ono sto volim... Nemoj da se nerviras, u tom svetu je uvek tako....juce sam gledala karanovica i masicku na tv i bila je jedna glumica, ne mogu da se setim imena ali je bila u ljubav navika panika zamena mariji karan...i pricali su o glumi...ni rec im nisma poverovala, a ta devojka ne da nema pojma da glumi, nego uzas....tamo prolaze neznalci, a ne talentovani...nemoj da omalovazavas sebe, idi dalje, ali na druim mestima:D:D

to ti je borka tomovic jes vala bezveze

Najvise sam se smorila zato sto je Vlada na konsultacijama rekao kako on ne razume da se ljudi kada ne prodju opet i opet prijavljuju i da ako nas ne prime razmislimo da li smo mi zaista za glumu i da ipak treba da se okrenemo necemu drugom.Jedva sam se suzdrzala da ne pitam izvinite a sta je sa nasim glumcima koji su upisali tek iz drugog,treceg,cetvrtog...puta?Sta sad Nada Macankovic je upisala iz prvog i ona je sad nesto mnogo bolja od npr Marije Karan koja je iz treceg uspela?
Razmislila sam i mislim da me ne bi cak i profesorka srpskog iz gimnazije nagovarala da probam da nisam za glumu tako da cu nesto nastaviti sigurno.Ali ipak cu imati u vidu da su me daleko kompetentniji ljudi odbili.

njih dve su tu negde, ali recimo mirjana karanovic je iz treceg primljena, to je vec za poredjenje

ne slazem se sa izjavom...... jer su bas ti profesori mnoooogo poduceni...... naravno moze se dogoditi da je neko talentovan a da nije primljen, ali da mu je neki plus sto ide u neko amatersko pozoriste ili ide na neka snimanja tu se ne slazem, sto govori da nisu primani mnogi iz serije Pridji blize........ jednostavno oni su primili neke ljude koji su u tom trenutku bili zaista dobri.... mada smatram da nije samo talenat presudan, ima mnoogo faktora koji uticu..... jednostavno ako je nekome sudbina da upise on ce upisati, i to je to.......:hvala:

izvinjavam se,ali ta serija pridji blize je takva neuspela kopija serije neki novi klinci i pri tom od svih tih 'glumaca" ima nekoliko njih koji su iz dadova ili nekog drugog pozorista ili skole glume,ostali su pokupljeni iz nekih srednjih skola prema tome ja te ljude iz serije uopste ne racunam i ne pricam o njima vec o tome da nije merodavno to da ti spremis dva monologa i recitaciju i oni procene da li ces uci ili neces...ne znaju da li je to TVOJ rad ili te je spremao neki profesionalan glumac...
zato Mirjana Karanovic lepo kad udjes pola sata te zadrzi unutra i daje ti improvizacije na sve i dodatne zadatke i tu se tek vidi koliko si talentovan...

to je zaista dobar pokazatelj talenta što mirjana praktikuje,
ali na bk akademiju se u principu prijavi manje kandidata nego na fdu.
zamisli koliko bi samo prijemni trajao kad bi svima zadavali dodatne zadatke.
generalno, mogu oni da se zeznu u proceni kad biraju ko će u uži krug,
ali ako neko proba dva - tri puta jer to zaista želi, a stvarno i vredi,
mislim da je teško da ne bude primljen.

Ja sam cuo da je Mirjana Karanovic primljena iz 5-6 puta.. A ne iz 3....
Anule, kao sto si vec rekla 80% ljudi koji izadju na prijemni na FDU verovatno mogu da se bave glumom, i to veoma uspesno... :D

Back