Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja nisam gledala, tj. jesam jednu epizodu i smorila sam se.
ne znam, valjda je i ona devojka dragana mićalović, slobodina sestra glumila tu.
i ona je konkurisala, ne znam da li je ušla u uži.
Najvise sam se smorila zato sto je Vlada na konsultacijama rekao kako on ne razume da se ljudi kada ne prodju opet i opet prijavljuju i da ako nas ne prime razmislimo da li smo mi zaista za glumu i da ipak treba da se okrenemo necemu drugom.Jedva sam se suzdrzala da ne pitam izvinite a sta je sa nasim glumcima koji su upisali tek iz drugog,treceg,cetvrtog...puta?Sta sad Nada Macankovic je upisala iz prvog i ona je sad nesto mnogo bolja od npr Marije Karan koja je iz treceg uspela?
Razmislila sam i mislim da me ne bi cak i profesorka srpskog iz gimnazije nagovarala da probam da nisam za glumu tako da cu nesto nastaviti sigurno.Ali ipak cu imati u vidu da su me daleko kompetentniji ljudi odbili.
1. mene licno zanima kako to komisija proceni da li je neko talentovan ili nije na osnovu dva monologa i recitacije? ok,naravno da ima slucajeva kojima se vidi odmah u drugoj recenici da li jesu ili nisu za glumu tj da li imaju osecaja,ali ako pricamo o talentu-polovina ljudi prijavljenih je sigurno talentovana (to dokazuje i cinjenica da je polovina njih clan nekog amaterskog pozorista ili skole glume ili je imalo iskustva sa pozoristem ili snimanjima),ali kako komisija zna da li si to zaista TI spremio i pokazao tj da li sve sto su oni videli je tvoje i samo tvoje delo ili si ti platio nekoga da te sprema i od profesionalnog lumca naucio napamet kako i sta treba da pokazes...i oni te prime...bez dodatne improvizacije ili zadatka.to je za mene SULUDO!
pa kada ode neko na likovnu akademiju ne procenjuju da li je neko talentovan naosnovu 5 crteza koje je spremao kod kuce nego i na licu mesta zadaju zadatak da se nesto naslika i tu se onda vidi talenat.
znam da recimo Mira Karanovic trazi,nakom onog formalnog dela,i improvizaciju i tu se tek zapravo vidi kada neko na licu mesta bez spremanja i upozorenja izvede nesto...tako da ne znam koliko je procena zirija na FDU zaista dobra
2.nije mi jasno kako da od 300 ljudi u uzi krug udje njih 12...koja je poenta uzeg kruga uopste? valjda treba uzeti 25 ljudi pa od njih odabrati 12...
3. to sto je Vlada rekao je cist debilizam...mnogi glumci nemaju diplomu fakulteta,a mnogi su upisali iz 3,4 puta...Zika Todorovic je upisao preko veze jer niko nije hteo da ga primi...prema tome,glavu gore i pokusavaj sve dok zaista vise ti ne budes zelela da pokusavas..
Hvala na cestitkama.da, zaista mnogo.
čestitam vašem detetu za dramaturgiju.![]()
ja sam jednom prilikom obrisala skoro sve prijatelje tako da te je možda ta stihija sustigla.
obnovićemo drugarstvo.
slikarstvo je moja ljubav.
zapravo primaju do 12.
(a prošle godine je primljeno 10, npr.)
ni ja se necu vise prijaviti na fdu, pre cu otici u Novi Sad, nego tamo...na kraju krajeva, amaterstvo mi ne gine, bitno je da imam bar kao hobi ono sto volim... Nemoj da se nerviras, u tom svetu je uvek tako....juce sam gledala karanovica i masicku na tv i bila je jedna glumica, ne mogu da se setim imena ali je bila u ljubav navika panika zamena mariji karan...i pricali su o glumi...ni rec im nisma poverovala, a ta devojka ne da nema pojma da glumi, nego uzas....tamo prolaze neznalci, a ne talentovani...nemoj da omalovazavas sebe, idi dalje, ali na druim mestima![]()
Ako neko moze da mi pomogne.Dete mi je primljeno na FDU-dramaturgija-samofinansirajuci
kolike su njene sansa da se sledece godine prebaci na budzet?
Najvise sam se smorila zato sto je Vlada na konsultacijama rekao kako on ne razume da se ljudi kada ne prodju opet i opet prijavljuju i da ako nas ne prime razmislimo da li smo mi zaista za glumu i da ipak treba da se okrenemo necemu drugom.Jedva sam se suzdrzala da ne pitam izvinite a sta je sa nasim glumcima koji su upisali tek iz drugog,treceg,cetvrtog...puta?Sta sad Nada Macankovic je upisala iz prvog i ona je sad nesto mnogo bolja od npr Marije Karan koja je iz treceg uspela?
Razmislila sam i mislim da me ne bi cak i profesorka srpskog iz gimnazije nagovarala da probam da nisam za glumu tako da cu nesto nastaviti sigurno.Ali ipak cu imati u vidu da su me daleko kompetentniji ljudi odbili.
Hvala na cestitkama.
Izboricemo se nekako sa 200.000
Vazno je da ce ona studirati ono sto voli,mada prva ljubav je gluma,ali tu nije htela na da pokusava.
ne slazem se sa izjavom...... jer su bas ti profesori mnoooogo poduceni...... naravno moze se dogoditi da je neko talentovan a da nije primljen, ali da mu je neki plus sto ide u neko amatersko pozoriste ili ide na neka snimanja tu se ne slazem, sto govori da nisu primani mnogi iz serije Pridji blize........ jednostavno oni su primili neke ljude koji su u tom trenutku bili zaista dobri.... mada smatram da nije samo talenat presudan, ima mnoogo faktora koji uticu..... jednostavno ako je nekome sudbina da upise on ce upisati, i to je to.......![]()