Alexisss
Početnik
- Poruka
- 21
1. mene licno zanima kako to komisija proceni da li je neko talentovan ili nije na osnovu dva monologa i recitacije? ok,naravno da ima slucajeva kojima se vidi odmah u drugoj recenici da li jesu ili nisu za glumu tj da li imaju osecaja,ali ako pricamo o talentu-polovina ljudi prijavljenih je sigurno talentovana (to dokazuje i cinjenica da je polovina njih clan nekog amaterskog pozorista ili skole glume ili je imalo iskustva sa pozoristem ili snimanjima),ali kako komisija zna da li si to zaista TI spremio i pokazao tj da li sve sto su oni videli je tvoje i samo tvoje delo ili si ti platio nekoga da te sprema i od profesionalnog lumca naucio napamet kako i sta treba da pokazes...i oni te prime...bez dodatne improvizacije ili zadatka.to je za mene SULUDO!
pa kada ode neko na likovnu akademiju ne procenjuju da li je neko talentovan naosnovu 5 crteza koje je spremao kod kuce nego i na licu mesta zadaju zadatak da se nesto naslika i tu se onda vidi talenat.
znam da recimo Mira Karanovic trazi,nakom onog formalnog dela,i improvizaciju i tu se tek zapravo vidi kada neko na licu mesta bez spremanja i upozorenja izvede nesto...tako da ne znam koliko je procena zirija na FDU zaista dobra
2.nije mi jasno kako da od 300 ljudi u uzi krug udje njih 12...koja je poenta uzeg kruga uopste? valjda treba uzeti 25 ljudi pa od njih odabrati 12...
3. to sto je Vlada rekao je cist debilizam...mnogi glumci nemaju diplomu fakulteta,a mnogi su upisali iz 3,4 puta...Zika Todorovic je upisao preko veze jer niko nije hteo da ga primi...prema tome,glavu gore i pokusavaj sve dok zaista vise ti ne budes zelela da pokusavas..
Potpuno si u pravu!