FDU

1. mene licno zanima kako to komisija proceni da li je neko talentovan ili nije na osnovu dva monologa i recitacije? ok,naravno da ima slucajeva kojima se vidi odmah u drugoj recenici da li jesu ili nisu za glumu tj da li imaju osecaja,ali ako pricamo o talentu-polovina ljudi prijavljenih je sigurno talentovana (to dokazuje i cinjenica da je polovina njih clan nekog amaterskog pozorista ili skole glume ili je imalo iskustva sa pozoristem ili snimanjima),ali kako komisija zna da li si to zaista TI spremio i pokazao tj da li sve sto su oni videli je tvoje i samo tvoje delo ili si ti platio nekoga da te sprema i od profesionalnog lumca naucio napamet kako i sta treba da pokazes...i oni te prime...bez dodatne improvizacije ili zadatka.to je za mene SULUDO!
pa kada ode neko na likovnu akademiju ne procenjuju da li je neko talentovan naosnovu 5 crteza koje je spremao kod kuce nego i na licu mesta zadaju zadatak da se nesto naslika i tu se onda vidi talenat.
znam da recimo Mira Karanovic trazi,nakom onog formalnog dela,i improvizaciju i tu se tek zapravo vidi kada neko na licu mesta bez spremanja i upozorenja izvede nesto...tako da ne znam koliko je procena zirija na FDU zaista dobra
2.nije mi jasno kako da od 300 ljudi u uzi krug udje njih 12...koja je poenta uzeg kruga uopste? valjda treba uzeti 25 ljudi pa od njih odabrati 12...
3. to sto je Vlada rekao je cist debilizam...mnogi glumci nemaju diplomu fakulteta,a mnogi su upisali iz 3,4 puta...Zika Todorovic je upisao preko veze jer niko nije hteo da ga primi...prema tome,glavu gore i pokusavaj sve dok zaista vise ti ne budes zelela da pokusavas..

Potpuno si u pravu!;) Hvala na savetu,sigurno cu nastaviti!Da imam viska para:)probala bih kod Mire...

STO SE DADOVA TICE, MNOGI GLUMCI SU PRVO TAMO ISLI, TRAJE 6 MESECI I CENA JE MALO MANJA NEGO NA FAKULTETU, JEDAN OD NJIH JE PREDRAG EJDUS,CINI MI CE, I ZNAM DA JE TAMO BIO I MARKO ZIVIC. DANAS U 15 CASOVA CE IZACI JEDINSTVENA RANG LISTA NA FDU, SAZNACEMO KO JE PRIMNJEN.

JELISAVETA- BORKA TOMOVIC JE NISTA POSEBNO, KAO STO SI REKLA, ALI VIDIS, ONI SU U NJOJ VIDELI NESTO.

DRUGA STVAR, ONI SU VEC ZAMISLILI KAKO TREBA DA IZGLEDA GRUPA GLUMACA NA KLASI, ZATO SE NEMOJTE CUDITI STO NISTE PROSLI, BEZ OBZIRA KOLIKO STE DOBRI BILI. VISE SRECE DRUGI PUT :D

TRECE; NIJEDAN VELIKI GLUMAC NIJE PRIMLJEN IZ PRVOG PUTA, STA VISE, NE BIH ZNALA NI JEDNOG KOJI JE IZ PRVOG PUTA PRIMLJEN.... MIRJANA KARANOVIC JE IZ 4 PUTA BILA PRIMLJENA, I VIDITE KAKO JE USPELA, TREBA BITI UPORAN, ALI NEKADA DOSADI KADA VIDITE DA SE NISTA NE MENJA, PA MNOGI ODUSTAJU...

Poslednja izmena:
XAXAXAXA JA NE VERUJEM,ALI N E V E R U J E M!!!
Vlada Jevtovic je izjavio u sredu (kada je treci dan prijemnog bio uveliko u toku) da JOS NIJE ODLUCIO KOJI JE KRITERIJUM ZA DEVOJKE i iz tog razloga ni jedna devojka nije bila primljena do srede :))) strasno...u uzi krug je uslo 12 ljudi-koja je poenta onda uzeg kruga i na kraju su odpala 2 muskarca...
ovo je sramota,ali sramota pogotovo sto znam odredjene ljude i ...nemam reci,zaista...
ocekujem za godinu,dve dana da fdu tako propadne da je to strahota...ja ne znam ni jednog dobrog glumca ili glumicu koja je izasla sa FDU-a u poslednjih par godina...
ovaj prijemni je jos jedan dokaz toga...

XAXAXAXA JA NE VERUJEM,ALI N E V E R U J E M!!!
Vlada Jevtovic je izjavio u sredu (kada je treci dan prijemnog bio uveliko u toku) da JOS NIJE ODLUCIO KOJI JE KRITERIJUM ZA DEVOJKE i iz tog razloga ni jedna devojka nije bila primljena do srede :))) strasno...u uzi krug je uslo 12 ljudi-koja je poenta onda uzeg kruga i na kraju su odpala 2 muskarca...
ovo je sramota,ali sramota pogotovo sto znam odredjene ljude i ...nemam reci,zaista...
ocekujem za godinu,dve dana da fdu tako propadne da je to strahota...ja ne znam ni jednog dobrog glumca ili glumicu koja je izasla sa FDU-a u poslednjih par godina...
ovaj prijemni je jos jedan dokaz toga...

jesi li sigurna da je uslo 12 ljudi, koliko ja znam uslo je 16 ljudi, otpala su 3 momka i 3 devojke..... :ok:

ETO,A PRELISTAJTE MALO PREDJASNJE STRANICE OVOG FORUMA GDE ME JE NEKO NAPLJUVAO KADA SAM JA REKLA DA JE VRLO LOGICNO DA CE VLADA PRIMITI LJUDE IZ DADOVA JER IM JE BIO PROFESOR NEKOLIKO GODINA I SVI SU ME NAPALI I POPLJUVALI-NEMA TO VEZE,ON CE PRIMITI ONOGA KO JE TALENTOVAN ITD
I KOJA JE STATISTIKA? POLOVINA JE IZ DADOVA...
MOLIM VAS,CINJENICA JE DA SU USPESNIJI LJUDI KOJI SU SA FDU-A IZASLI,ALI TO JE SAMO ZATO STO ZIVIMO U TOJ ZEMLJI GDE SE SE SVE POSTIZE PREKO POZNANSTAVA I VEZA I LOGICNO JE DA CE REDITELJI KOJI SU STUDIRALI NA FDU DA UZMU GLUMCE SA FDU KOJE ZNAJU SA STUDIRANJA...
ALI POGLEDAJTE KO JE U POSLEDNJIH 10 GODINA IZASAO ODANDE KAO DOBAR GLUMAC??
NADA MACANKOVIC :)
BORKA TOMOVIC :)

INACE,JA SAM VIDELA SVE TE DEVOJKE KOJE SU PROSLE I SVE LICE JEDNA NA DRUGU,KAO SA TRAKE DA SU STANCOVANE..SVE SU ZGODNE,LEPE,CRNE,NAPUCANE....
STO JE VELIKA DISKRIMINACIJA SVIH KOJI NE IZGLEDAJU TAKO...

Vidim da pricate o vezama, verujem da postoje kao i uvek, ali ima i talentovanih ljudi koji su primljeni iskljucivo zahvaljujuci talentu, poznajem jednu devojku koja je primljena, amaterski se bavila glumom, godinu dana je spremala prijemni, izasla je na prijemni sigurna u sebe, nije se nijednog trenutka pokolebala zbog prica o vezama, i razbila. Moram napomenuti da nije crnka, i definitivno nije neko ko se uklapa u profil napucane ribe jer nije neka lepotica vec jedna simpaticna cura koja se po fizickom izgledu bas nesto i ne izdvaja, ali je odlicna glumica, ne verujem da njima ide u korist da primaju devojke koje lice, ipak ne treba da budu klonovi, ako su primili neke samo jer su napucane crnke bez imalo talenta onda je to velika greska... Veze postoje to je sigurno, ali ne treba generalizovati, sto se tice ove klase, eto za jednu devojku sigurno znam da je primljena zbog svog talenta, tako da ako je neko talentovan i uklapa se u profil glumca koji profesor trazi (pritom ne mislim na fizicki izgled) verujem da moze upisati, ove godine sam se u to uverila...

ja sam samo izneo cinjenicno stanje, nisam rekao da su preko veze primljeni ti ljudi. ja u njihov talenat ne sumnjam pogotovu sto sam imao i druga i drugaricu u uzem i oboje vrlo lepo govore o tim ljudima, tako da ja njihov talenat ne dovodim u pitanje vec prosto sam to naveo zato sto je zanimljivo

***** ti i vezu i sve u tri lepe... Ako je tako kao sto kazes, ti ljudi mi se mnogo gade... Kontam ja da primaju ljude koje znaju, to je kod nas normalno, ali toliki bezobrazluk da lik ode samo zato sto zna da je upao je stvarno neprikosnoven...

Deco,ne lupetajte.
Prvo.Dečko koji je prvi na listi je otišao kući da bi se odmorio i spremio za drugi fax,jer nije verovao da će da upiše.On je jako talentovan i šarmantan.Baš ono što njima treba.
Drugo.Ko god da je gledao uži izbor,znao bi da su "Dadovci" bili sjajni.Bar,oni koji su prošli.Jedna cura iz Dadova je iz drugog puta upisala.Ove godine.
Treće.Oh,nemojte mi reći da je HRVATICA(za one koji su gledali uži) ušla preko veze.Videlo se da je prosto rođena za to.
Četvrto.Devoke nisu posebno lepe.Štaviše,apsolutno su proseče,ali izuzetno su odradile svoje zadatke.
Prema tome:sujetu i bes u kantu za đubre,sumnjičavost odbaciti(uopšte,kao mogućnost),a vaše uobrazilje pustite da urade svoje za sledeći prijamni ispit. ;)

Ljudi, ja sam primljen. I želim da vam kažem par stvari... Potpuno razumem vaše reakcije i sve asocijacije koje dobijate na razne informacije... Ali... Ovako, ja sam iz Niša i nigde nikog nemam u tom Beogradu, i kad je bio prijemni, 21. u ponedeljak, ja sam bio u popodnevnoj smeni i samo su mene primili za ceo dan. Ja nisam mog'o da poverujem (ko što sad ne verujem da sam upisao)!
Inače, dečko koji je otišao i kog su tražili, nije otišao kad je saznao da je upisao, već još u širem izboru. On je iz Kruševca i nema pojma gde se šta nalazi u Beogradu i zagubio se... I da!-on je prvi na spisku upisanih, imao je najviše bodova!
Neko pomenu HRVATICU... Iva Kevra! Užasno pozitivna i harizmatična osoba! Tamo niko nikog nije gledao kakav je glumački (monolozi), ali je iz nje izlazila takva energija da sam ja njoj sto puta rekao: Iva, ti upisuješ! Ona nosi nešto u sebi...
I tako... Hteo sam samo da vam kažem da mnoge informacije koje su ovde iznete, nisu tačne!
Ja, zaista, ne mogu da poverujem da mi san ostvario!

I da! - Jelisaveta Karadžić, devojka koja je prošle godina bila u užem, sada je primljena! Jaaako talentovana! Iz Petrovca na Mlavi je i isto nije imala nikakvu vezu...

Ja moram da se oglasim. Prvo, primljene su tri dadovke, ne cetiri. Zasto se sada dize tolika frka oko toga sto su primljene na klasu tri dadovke, kada na svakoj klasi ima po troje dadovaca, i na Biljinoj, i na Peletovoj i na Gocinoj, a oni dadovcima ne predaju. Pa zasto onda Vlada pa da ne primi. Da se razumemo, u tom dadovu ima oko 300 ljudi,na prijemni izadje bar 40, 50 minimum, valjda moze neko i da valja, zar ne? Sad cete da kazete evo je dadovka, pa brani svoje. Pa ja prva nisam upisala, ali cemu ljudi ta sujeta? Na kraju krajeva, mi dadovci smo u jednoj malo nezahvalnoj poziciji bili ove godine, jer ostali kandidati se biraju samo na osnovu njihovog prijemnog ispita, ako dobro odrade, to je dovoljno da prodju dalje. Nas dadovce Vlada vec dobro poznaje, i cak da prijemni odradimo sjajno, on zna da mozda ne mozemo vise od toga, i nece na primiti. On je sigurno vec i pre prijemnog znao ko je od nas dobar i koga ce primiti. A sto se tice te hrvatice, ako ste gledali uzi izbor, onda je sve jasno. Ta devojka je FENOMENALNA. takav talenat, takvu emociju u iskrenost na scenu, pa to je fascinantno. zaista. Svaka cast svima koji su upisali. pozz

Back