FDU

Zelio bih da pozelim srecu svima koji ce ove godine pokusati da upisu FDU.Drzim vam palceve..... :)
Odlucio sam da cu pokusati sledece godine sigurno (fdu Cetinje).
Kako ce meni tad biti , kad me sad frka hvata...

Pozdrav svima koji zele da upisu glumu!
Procitah veliki broj vasih poruka, s nekima se slazem, s nekima ne.
I sam zelim da upisem glumu, iako zavrsavam jedan drugi fakultet. Gluma je nesto sto najvise volim, oduvek, i prosle godine sam po prvi put pokusao na FDU, i nisam primljen, nazalost. Bio sam prvi dan, u prvoj grupi. Smatram da sam sve dobro spremio, da umem to, makar za taj prijemni, da nisu oni koji su primljeni neki ,,bogom dani" ljudi, vec ko zna sta je u pitanju. O kvalitetu primljenih ljudi i danasnjih glumaca najbolje svedoce lose serije, filmovi, povrsne pozorisne predstave...
Smatram da tamo zaista treba veza, to mi svi govore,i sam to vidim, i ja iskreno ne znam da li cu ove godine pokusati uopste. Za.ebana je stvar kad nesto mnogo volite, a ne mozete, zbog nekih stvari na koje, objektivno, ne mozete uticati, da to i ostvarite. Saljem ovu poruku u ovo kasno doba, jer verujem da ima jos mnogo ljudi koji misle kao i ja, i koji se stalno preispituju:DA LI,KAKO, itd.
Pozdrav svima!

Ja i dalje verujem da se ne prima na vezu. Nazovite me budalom, ali tako je. A i ja sam padavičar, pala sam prošle godine, pa opet nikad ne bih rekla da su ljudi koji su primljeni netalkentovani.

. A i ja sam padavičar, pala sam prošle godine, pa opet nikad ne bih rekla da su ljudi koji su primljeni netalkentovani. Nenemusha
Ovako: ja nijednom nisam rekao da su svi primljeni kanditati netalentovani.Ja smatram da je mnogim kanditatima, ogromnoj vecini,uskracena mogucnost da uopste upisu glumu zbog toga sto nemaju bilo kakvu vrstu veze.
Prosle godine, poslednji dan niko nije usao ni u uzi izbor od gotovo 30 kanditata. Dakle, sam sistem upisivanja je cudan i vise nego sumnjiv. Ja naravno, nemam nameru da se bavim nekakvim ,,teorijama zavere", samo kazem ono sto mislim i sto je, nazalost, tacno. To je u ovoj zemlji tako vec duze vreme, a to se na FDU tako jasno odslikava. Dodju ljudi puni energije iz cele zemlje, daju ne male pare, a onda im ta ,,uvazena " komisija ne kaze ni jednu jedinu rec, i umesto da im taj prijemni olaksaju, da ih opuste, oni im sve to ucine jos tezim i mucnijim. Tamo se unapred zna ko ce biti primljen, i sve je to jedna farsa. Nisam zeleo da ovim nekog obeshrabrim, ko tek treba da konkurise, ali to je istina, nista nisam izmislio, i znam da ce se vecina sloziti sa mnom.

ne mislim da nas obeshrabruju, naprotiv na konsultacijama pokusavaju da nam kazu da i nije sve tako strasno pa ni sam taj pad, odnosno ne ulazak u uzi krug.
a te veze, neka i postoje ali opet delim ono misljenje da za talente ima mesta i ako nekoga prime preko "veze", verujem da je kandidat sa talentom. ta tema o vezama je neiscrpna i svaka diskusija se svodi na isto pa pomalo i zamara.

Kajle cisto usput, zbog imitacije. Verovatno necu ni da ih koristim ali sam pitao...

Veza uvek ima... Ali ako si ti talentovan dovoljno, ja barem mislim da ne bi propustili talentovanog coveka zarad nekog ko ima vezu... Pa i Bjelogrlic, Kojo, Srdjan Todorovic, Boda Ninkovic, Sergej Trifunovic, Nebojsa Glogovac, Dejan Lutkic, Manda.... dovoljno govore o tome da se primaju kvalitetni ljudi, ili to nije dovoljno???

ne mislim da nas obeshrabruju, naprotiv na konsultacijama pokusavaju da nam kazu da i nije sve tako strasno pa ni sam taj pad, odnosno ne ulazak u uzi krug.
a te veze, neka i postoje ali opet delim ono misljenje da za talente ima mesta i ako nekoga prime preko "veze", verujem da je kandidat sa talentom. ta tema o vezama je neiscrpna i svaka diskusija se svodi na isto pa pomalo i zamara.
Nina sa 3, 4 i, stvarno jaka uteha sto te neko pripremi za pad, i kaze ti da to nije strasno. To je ponizavajuce. Ja stvarno ne znam sta ti imas od toga sto je neko primljen preko veze, imao talenta ili ne, ako ti nisi? Ja nisam ni zeleo da o ovoj temi razglabam sto godina, zeleo sam samo da iskazem svoje misljenje. Tebi ako smeta, tvoj problem.
U svakom slucaju, vise se izgubi nego sto se dobije(mislim na sam prijemni).
Vampir, sto se tice tih glumaca koji su od mene stariji 30 godina, kako ja mogu da znam na koji su oni nacin primljeni, majke ti? Dejan Lutkic? On pojma nema o zivotu.
Srdjan Todorovic, sin Bore Todorovica, a Mira Stupica mu je tetka.
Zaista ne treba gubiti vreme na ovakvim forumima, jer ce se uvek naci neko kome surova istina smeta.

kad smo kod tih veza, bora todorović je sam izjavio da su njemu za upis 'sredili' bojan i mira stupica,
pa se za boru ne može reći da je netalentovan..dapače.
pitanje je šta on podrazumeva pod 'sredili', ali generalno nemam snage da se time umaram.

Lazna nada je, izlgeda, jedino sto ti imas, niiiina.
Dakle, nista.
Necu da pricam o vezama, jednostavno mi nije jasno kako ja, i mnogi drugi kanditati koji smatraju da imaju talenta, nisu primljeni, to je sve. Meni licno su nekoliko glumaca i reditelja s kojima sam vezbao ponesto rekli da umem to, i da treba da se bavim time. Tako stoje stvari. Pricajte vi sta hocete, i mislite da ja nemam pojma, ali tamo su vrata mnogima poptpuno nezasluzeno, ZATVORENA!

ljudi evo ja malo da se ukljucim....... cinjenica je da ima nekog guanja, neke protekcije ali oni ne mogu od 10 ili 12 kandidata primiti sve preko veze....... sam je Vlada rekao da on nema koristi da prima nekoga preko veze pa da se posle sa njim muci cetiri godine........ smatram da je sve stvar sta se kome dopada... mozda neki ljudi koji imaju talenta i koji su se na pripremama pripremili dobro uplase od pritiska i od treme i ono sto su najbolje radili urade losije...... ali da se ne lazemo gde nema protekcije... ima je svuda...... mozda je na ovom fakultetu povecana jer mnogi kandidati imaju nekoga ..... a i zato sto se upisuje veoma mali broj ljudi....... uostalom obicno takvi kandidati ( koji imaju vezu) zavrse na BK ili nekoj drugoj akademiji koja je po tome mnoooogo poznatija i koja je mnogo losija od bilo koje druge drzavne akademije............ Toliko!!! :snesko5:

Ja i dalje verujem da se ne prima na vezu. Nazovite me budalom, ali tako je. A i ja sam padavičar, pala sam prošle godine, pa opet nikad ne bih rekla da su ljudi koji su primljeni netalkentovani.

slazem se to za vezu....jer opet polazim od sebe, nisam upisao, ali sam usao u uzi...a ljudi da budemo iskreni, svi koji su prosle godine upisali su talentovani....svako na svoj nacin...ali postoji nesto sto se vidi u coveku iako jos ni jednu jedinu recenicu nije progovorio...
student I godine kada upise i IV godine, tj kada zavrsi, su 2 razlicita pojma....

. A i ja sam padavičar, pala sam prošle godine, pa opet nikad ne bih rekla da su ljudi koji su primljeni netalkentovani. Nenemusha
Ovako: ja nijednom nisam rekao da su svi primljeni kanditati netalentovani.Ja smatram da je mnogim kanditatima, ogromnoj vecini,uskracena mogucnost da uopste upisu glumu zbog toga sto nemaju bilo kakvu vrstu veze.
Prosle godine, poslednji dan niko nije usao ni u uzi izbor od gotovo 30 kanditata. Dakle, sam sistem upisivanja je cudan i vise nego sumnjiv. Ja naravno, nemam nameru da se bavim nekakvim ,,teorijama zavere", samo kazem ono sto mislim i sto je, nazalost, tacno. To je u ovoj zemlji tako vec duze vreme, a to se na FDU tako jasno odslikava. Dodju ljudi puni energije iz cele zemlje, daju ne male pare, a onda im ta ,,uvazena " komisija ne kaze ni jednu jedinu rec, i umesto da im taj prijemni olaksaju, da ih opuste, oni im sve to ucine jos tezim i mucnijim. Tamo se unapred zna ko ce biti primljen, i sve je to jedna farsa. Nisam zeleo da ovim nekog obeshrabrim, ko tek treba da konkurise, ali to je istina, nista nisam izmislio, i znam da ce se vecina sloziti sa mnom.

oni nisu ni duzni da bilo sta kazu, koga interesuje bilo sta moze ih pitati posle prijemnog...jer su tu da odaberu ljude sa kojima ce raditi 4 godine i sa kojima zele jednog dana da se ponose....
naravno, svako ima pravo na svoje mosljenje...ali ja koliko sam upucen...prosle godine nije bilo veze, a i znam da tek kod Vlade Jevtovica nema toga....

Onaj ko čvrsto veruje da se na fdu prima preko veze, nema šta na tom fakultetu ni da traži jer će onda svoj neuspeh kao glumca/režisera/kamermana, koga god, pravdati kao činjenicu da se posao dobija preko veze... ***, u umetnosti se svi vade na to kako bi bili uspešni i veličanstveni i ponos i dika cele ove države samo da su im dali šansu ali eto, ne daju im, jer nemaju vezu. BIlo beza ili ne, ako padnem i ove godine biću dovoljno čovek da kažem da nisam bila dovoljno talentovana i sposobna za taj posao i to je to. Sem toga, jedan profesor može da NE primi talentovanog čoveka jer mu njegov karakter ne odgovara, zna da ne bi mogao da radi sa takvom osobom, ili jednostavno ne može da se sporazume sa njenim stilom glume... Što ne znači da tu osobu drugi profesor neće primiti.

Back