FDU

Ja sam ' 90 godiste, izasla sam ove godine na prijemni, ali nisam usla u uzi krug.
Prosle godine sam se svojevoljno prijavila za takmicenje recitatora i stigla sam do pokrajinskog takmicenja(do tada nisam imala zelju da se takmicim, ali sam redovno isla na dramske sekcije u skoli, recitovala na svecanostima, imitirala profesore i govorila kako dok idem u srednju moram da se trudim na dramskim sekcijama i da okusim kako je to biti glumac, jer ja to nikada necu upisati, a pri tom ni na kaj pameti mi nije bilo ni da pokusam)i da nije bilo svih tih rezisera i glumaca na takmicenjima koji su mi govorili koliko sam talentovana, verovatno ni ne bih pokusala glumu, ali sada sam shvatila da to jako zelim i pored toga sto sam upisala knjizevnost, pocecu vec sada da biram monologe i da se kvalitetno spremim za sledeci prijemni :)

Naravno da ćeš izađi,Nevena,ne ljuti me.:evil:

Hmmmm... Hm. The trouble is- više nisam tako sigurna da je to ono što želim. Izgleda da sam precenila i samu sebe i taj fax. Nisam ono što oni traže, i tek sad sam svesna toga. Tako da... Izgleda da sam se suviše zanosila prethodnih godina.

Pazi, ne želim da prosipam svoju ogorčenost ovde, ne želim ni na koga da utičem... Ali kad pogledam šta se kod nas snima, šta se igra po pozorištima i za kakvu publiku, kakvi judi upisuju i kakve se uloge traže... ja definitivno nisam ono što njima treba...

Ne znam koliko je ogorčenost..nazvala bih surova realnost.:(

Baš sam pre neki dan pročitala kako je Dragan Nikolić rekao kako neki naši priznati reditelji govore mladim glumcima da ako kažu nekome da im nisu isplatili honorare neće više nigde glumiti i sl.
Koliko je tačno ne znam,ali znam da sam svakim danom sve dalja od svoje velike ljubavi.

Enchanted

jesi li upisala nešto ove godine na FDU?
Jesi li uopšte izlazila na prijemni?:)

Nisam stigla pošto su na mom redovnom faxu počeli sa junskim rokom u maju zbog Univerzijade :roll: Spremala sam se za režiju, naučila sam sve tri knjige (Istorija filma 1,2,3) ali nisam stigla da završim i izmontiram film koji treba da se preda zajedno sa prijavom i svedočanstvima ... problem je bio tim veći što sam pozajmila kameru od druga a verovali ili ne komande su bile na arapskom pošto je kupljena u Siriji i onda sam pet dana samo učila da je koristim :lol: Sad sam kupila svoju kameru (baš pre neki dan) pa ću za sledeću godinu da snimim više tih filmova barem dva meseca ranije pa da mogu natenane da seckam, montiram i prepravljam ... išla sam na ponešto od onih konsultacija na proleće i generalno mi prijemni uopšte ne deluje teško, jedino mi je ostala enigma kako rangiraju kandidate na kraju (test nosi 30 bodova ali sve ostalo je subjektivno).

Jeste vi nešto pokušavale?

Pa čim nema jasne skale za svaki deo prijemnog otvara se ta kategorija subjektivnog što baš i nije dobro jer uvek ima straha da će neko biti oštećen ... ali valjda je na većini umetničkih fakulteta tako.

Back